Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Οι επενδυτές τιμωρούν τις πετρελαϊκές ExxonMobil και Chevron

Από το newmoney.gr 
«Σφυροκόπημα» δέχονται από τους επενδυτές τους οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων αμερικανικών πετρελαϊκών ExxonMobil και Chevron, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, καθώς απέτυχαν να διατηρήσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα τις εκφαλαιοποιήσεις τους εν με΄σω αυξανόμενων τιμών πετρελαίου.

Η Exxon όχι μόνο δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους για τα κέρδη, αλλά ανακοίνωσε τις χειρότερες επιδόσεις στην..

Βρετανία-Ιρλανδία-Ελλάδα: ίδιες οι πολιτικές της ΕΕ, ίδιο και το πρόβλημα, πεταμένα λεφτά σε αναξιόπιστη τεχνολογία.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Βρετανία είναι απ' τις χώρες που λόγω της πολιτικής της ΕΕ έβαλε πολλά αιολικά, είναι μάλιστα πρωταθλήτρια στα υπεράκτια αιολικά. Αλλά τα αιολικά είναι εκτεθειμένα στις "ανεξιχνίαστες βουλές" του Αίολου, αυτού του "περίεργου" θεού των αρχαίων Ελλήνων, που επέμενε πεισματικά να κρατά καθηλωμένο στην Αυλίδα το στόλο των Αχαιών μέχρι να θυσιάσει ο Αγαμέμνονας την Ιφιγένεια.

Αυτές οι "ανεξιχνίαστες βουλές" του Αίολου ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα τη Βρετανία καθώς, όπως δημοσιεύτηκε σε ..

Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και ο ρόλος της Ελλάδας

Από το capital.gr
Στις αρχές του έτους έγινε γνωστή η απόφαση του προέδρου Trump να διορίσει για πρώτη φορά βοηθό υπουργό εξωτερικών αρμόδιο για τις ενεργειακές πηγές, επιλέγοντας τον Francis Fannon, μια απόφαση που ερμηνεύτηκε ως κίνηση αναβάθμισης της ενεργειακής διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτό διότι ο κ. Fannon έχοντας στο παρελθόν θητεύσει ως σύμβουλος σε μεγάλες ενεργειακές εταιρείες, θεωρείται..