Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 150 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2007) ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ



Το προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά την συνάντηση που είχε (την Τετάρτη 29 Αυγούστου) με την Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων, ενημερώνει τους νέους Συναδέλφους (Διαγωνισμός 2007) ότι είναι ήδη έτοιμες από την αρμόδια διεύθυνση της επιχείρησης οι πρώτες 150 συμβάσεις ένταξης στο τακτικό προσωπικό της επιχείρησης. Οι συμβάσεις ήδη εστάλησαν στο αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεως Προσωπικού που ορίζει ο ΚΚΠ/ΔΕΗ για τελική έγκριση και στη συνέχεια πρόκειται να αποσταλούν στους μισθωτούς προς υπογραφή.
Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.ΑΝ.ΠΟ θα συνεχίζουν να επεξεργάζονται και τις υπόλοιπες περιπτώσεις των συναδέλφων που συμπλήρωσαν ήδη 2 χρόνια υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα προσμετρούνται και τα χρόνια υπηρεσίας για να δοθεί και το αντίστοιχο Μ.Κ όπως και ορίζει η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) του 1989.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενδιαφέρον από τα ΕΛΠΕ για Διαγωνισμό Υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο



Τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία διαθέτουν παρουσία στην αγορά του Μαυροβουνίου από το 2002, ενδιαφέρονται επίσημα να συμμετάσχουν στον προσεχή διαγωνισμό υπεράκτιας εξερεύνησης υδατανθράκων, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Jugopetrol, Ιωάννης Γερουλάνος, σύμφωνα με το πρακτορείο Mina.
Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι μετά την έναρξη του διαγωνισμού, η ελληνική εταιρεία που ελέγχεται από την Jugopetrol, θα ακολουθήσει όλα τα μελλοντικά βήματα που ορίζονται από τις επίσημες διαδικασίες.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα είναι ανοικτός για περίοδο εννέα μηνών. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Οι Βενζινοπώλες της Αρκαδίας Ζητούν την Ένταξη του Νομού στην Τρίτη Ζώνη του 1ου Κλιματολογικού Τομέα



Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης μετά από αντίστοιχο αίτημα της Ένωσης Βενζινοπωλών Αρκαδίας για την ένταξη του Νομού στην τρίτη ζώνη του πρώτου κλιματολογικού τομέα όσον αφορά τον διαχωρισμό της χώρας από την Κυβέρνηση ώστε να δοθεί επίδομα θέρμανσης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών, στον υπουργό ανάπτυξης, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στους βουλευτές του Νομού θα πρέπει ο Νομός Αρκαδίας να ενταχθεί στην κατηγορία άνω των 300 μέτρων υψόμετρο, αφού οι περισσότερες περιοχές της είναι άνω των 600 μέτρων ενώ οι χειμερινές καιρικές συνθήκες διαρκούν πάνω από 7 μήνες και πλήττουν οικονομικά τους πολίτες του Νομού.
Η ένταξη αυτή σχετίζεται με το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για το θέμα και για το πότε θα δοθεί το αναλογούν ποσό στους δικαιούχους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο ηγέτης του Ιράν χαρακτήρισε το ΣΑ του ΟΗΕ μορφή δικτατορίας


09.01.2010 аятолла Иран Али Хаменеи аятолла Хомейни
Ο Αγιατολλά Αλί Χαμενεΐ, ηγέτης του Ιράν υπογράμμισε για άλλη μια φορά την Πέμπτη ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν προτίθεται να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, αλλά και κατηγόρησε το ΣΑ του ΟΗΕ για έλλειψη δημοκρατικότητας, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.
«Η σύνθεση του ΣΑ του ΟΗΕ είναι παράλογη, άδικη και απολύτως αντιδημοκρατική. Το ΣΑ του ΟΗΕ είναι μια προφανής μορφή δικτατορίας», είπε μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη.
Στις 27 Αυγούστοτ έγινε γνωστό ότι οι Αρχές του Ιράν προτίθενται να επιδείξουν στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μουχάμεντ Μούρσι και ορισμένους ηγέτες άλλων χωρών τις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Η επίθεση του πολιτικού συστήματος σε πλήρη εξέλιξη.



Ο υπ’ αριθμόν ένας πλέον εχθρός της ελληνικής κοινωνίας είναι το πολιτικό της σύστημα. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, νέα επίθεση κατά της κατακερματισμένης και αδρανοπιημένης κοινωνίας εξαπολύει το πολιτικό σύστημα, αυτή τη φορά καταργώντας τα δώρα σε όλες ανεξαιρέτως τις συντάξεις (μικρές ή μεγάλες, κύριες ή επικουρικές, δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα), σπρώχνοντας...
στην εξαθλίωση και στο θάνατο χιλιάδες συνταξιούχους Έλληνες.
Ας σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται προκειμένου να δώσει το ΟΚ η Γερμανία και να ληφθεί από την τρόϊκα η δόση των 31 δις ευρώ, από τα οποία 22,3 δις ευρώ θα δοθούν στις τράπεζες, 6-7 δις θα δοθούν σε προμηθευτές του δημοσίου και τα υπόλοιπα θα πάνε στον Ειδικό Λογαριασμό για την εξόφληση τοκοχρεολυσίων.
Πεθαίνει δηλαδή ένας ολόκληρος λαός, προκειμένου να δοθούν 31 δις ευρώ, από τα οποία ο ίδιος δεν θα πάρει ούτε ευρώ. Αυτό όμως θα δώσει ανάσες στο πολιτικό σύστημα και περισσότερο χρόνο επιβίωσής του σε βάρος της κοινωνίας των ανθρώπων. Ένα κρατικοδίαιτο παρασιτικό πολιτικό σύστημα, που παρότι έφτασε την κοινωνία στο σημερινό κατάντημα εξακολουθεί θρασύτατα να διαχειρίζεται την εξαθλίωσή της.
Αν λοιπόν η κοινωνία δεν αφυπνιστεί έγκαιρα και δεν συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της, θα συνεχίσει να παραμένει κατακερματισμένη και αδρανής μέχρι την πλήρη διάλυσή της και εξανδραποδισμό των μελών της 
ΠΗΓΗ :hassapis-peter.blogspot.gr

"Βόμβα" στην τουρκική Βουλή: "Η ΝΑ Τουρκία σε βάθος 400 χλμ ελέγχεται από το ΡΚΚ"!!!



Σε συγκλονιστικές δηλώσεις περί ελέγχου του τουρκικού εδάφους από το ΡΚΚ σε βάθος 400 χλμ.στη  Νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας της τουρκικής Βουλής, Σελαχαντίν Ντεμίρτας ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι ο τουρκικός Στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο απο αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι....
υπο τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το defencenet.gr τις προηγούμενες ημέρες! 
 "Το PKK ελέγχει την περιοχή εντός Τουρκίας απο το Σεμντίνλι μέχρι την περιοχή Τσουκούρτζα σε μια ακτίνα 300-400 χιλιομέτρων. Ο Στρατός το μόνο που μπορεί να κάνει να προμηθεύει τα φυλάκια με ελικόπτερα. Οι δρόμοι , δηλαδή η ξηρά είναι στον έλεγχο του PKK" αναφέρει ο πρόεδρος του τουρκοκουρδικού κόμματος και βέβαια η εικόνα που μεταδίδεται κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν απωλέσει, έστω προσωρινά (;) εθνικό έδαφος από μία ανταρτική οργάνωση, η οποία όμως μάχεται σε περιοχή με φιλικό πληθυσμό και εφοδιάζεται σε όπλα από την Συρία.
Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι οι δηλώσεις έγιναν στο τουρκικό Κοινοβούλιο με κάθε επισημότητα και με τον Ντεμίρτας να υποστηρίζει ότι "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν πραγματοποιούν καν στρατιωτιωτικές επιχειρήσεις όπως ανακοινώνονται. Για να το κρύψουν αυτό κάνουν διάφορες ψευδείς ανακοινώσεις. Ο νομάρχης της πόλης Χακάρι λέει οτι τελειωσαν οι επιχειρήσεις μα δεν έγιναν επιχειρήσεις.Το ότι το PKK δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποδείίχθηκε με τις μάχες στο Σεμντίνλι οι οποίες κατέληξαν όλες σε ήττα του τουρκικοά Στρατού εδω και 40 ημέρες".  
Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι "έγιναν από Κούρδο οι δηλώσεις", γιατί έχει τουρκική υπηκοότητα είναι βουλευτής και πρόεδρος κομματος και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για "κουρδική προπαγάνδα" μέσα στην τουρκική Βουλή.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ


Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έλαβε 301 ψήφους. Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκέντρωσε 186.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έλαβε 301 ψήφους. Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκέντρωσε 186.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία των μελών της πολιτικής γραμματείας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο κ. Κεφαλογιάννης συγκέντρωσε 301 ψήφους και ο Νικήτας Κακλαμάνης 186. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Αντίδραση ΟΤΟΕ για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο



Την αντίθεσή της στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με ανακοίνωσή της κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χωρίς επιχειρήματα, αλλά ούτε και με στοιχειώδη προσχήματα που μεθοδεύει η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Τρόικας και των δανειστών της χώρας».
Η ΟΤΟΕ, στην ίδια ανακοίνωση, καταγγέλλει στην ελληνική κοινωνία τις μεθοδεύσεις σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους αυτών των επιλογών, που προδιαγράφουν μεγαλύτερα δεινά για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.
Τη θέση αυτή εξέφρασε σήμερα η Ομοσπονδία στην παρέμβασή της μαζί με το Σύλλογο των εργαζομένων στο Τ.Τ., προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γ. Μέργο και ζήτησε να δοθεί παράταση στην έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως δόθηκε και για όλες τις άλλες τράπεζες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των εργαζομένων και εξέτασης όλων των πραγματικών οικονομικών στοιχείων που αφορούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 
Η ΟΤΟΕ δήλωσε επίσης ότι στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζόμενων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να υπερασπίσει πραγματικά τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική στο τραπεζικό σύστημα. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Προχωρά κανονικά η Κύπρος στην κατασκευή τερματικού αερίου



Στην απόφαση της Κύπρου να προχωρήσει με την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, για σκοπούς εμπορικής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της περιοχής και διάθεσής τους στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές αναφέρθηκε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Νορβηγία.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή”, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Offshore Northern Seas Foundation με τίτλο «ONS Summit 2012 - The Geopolitics of Energy and ONS Conference - Confronting Energy Paradoxes», που διεξήχθη στη Νορβηγία το τελευταίο διήμερο.
Ο κ. Συλικιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη διοργάνωση Υπουργικής Διάσκεψης στη Λευκωσία με τη συμμετοχή των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για τη συζήτηση των θεμάτων της ασφάλειας στις υπεράκτιες δραστηριότητες, αλλά και της ενεργειακής ασφάλειας της Ε.Ε. μέσα από τη δημιουργία του νοτιοανατολικού μεσογειακού διαδρόμου παροχής φυσικού αερίου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μεγάλη Πτώση στα Κέρδη της ΔΕΗ στο Α' Εξάμηνο



Αποτελέσματα α’ εξαμήνου ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν σε € 18,3 εκατ. έναντι € 128,8 εκατ πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα. Τα κέρδη EBITDA παρουσίασαν πτώση 19,9% και ανήλθαν σε 483,4 εκατ. έναντι 603,8 εκατ. και ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 8,4%. Επίσης, η Επιχείρηση τόνισε ότι η ζήτηση ενέργειας αυξήθηκε κατά 3% και οι δαπάνες μειώθηκαν σημαντικά.
Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως και ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης



Με βάση τέσσερα κριτήρια –κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά, και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας. Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φθάνει τα 120 εκ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του 2013 αφού στον τρέχοντα δεν έχει προβλεφθεί καμία σχετική πίστωση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αλλά και με βάση γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατία:
• Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και λοιποί πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή
• Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή θα προβλέπεται ως πρόσθετο κριτήριο χορήγησης ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων της θερμαινόμενης κατοικίας
• Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
• Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες οι οποίοι θα ενταχθούν στους δικαιούχους και του νέου επιδόματος. Για παράδειγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους, το επίδομα ενδέχεται να καταβληθεί από τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κ.λπ), μαζί με τη σύνταξη ενός ή περισσότερων μηνών. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΑΔΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ TARG

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Αγκάθι ο κατώτερος μισθός


Παρά τα χαμόγελα, μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης για τον κατώτερο μισθό
Διαφωνίες μεταξύ ΓΣΕΕ - κυβέρνησης για το πλαίσιο των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Προτάσεις για αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και ενίσχυση της απασχόλησης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου από δύο επιτροπές
Παρά τα χαμόγελα, μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης για τον κατώτερο μισθό
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος καθορισμού του κατώτερου μισθού, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει? εντονότερη συμμετοχή στη διαδικασία. Χθες το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο επιτροπών που μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους σχετικά με την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν εξεταστεί οι παροχές των καταργηθέντων φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (κοινωνικός τουρισμός, στεγαστικά προγράμματα κ.ά.).
Στο «μέτωπο» του κατώτερου μισθού αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις στον τρόπο καθορισμού του, θέμα που έχει θέσει η τρόικα και προβλέπεται στο Μνημόνιο. Μία από τις προτάσεις που θα εξεταστούν είναι να συζητούν οι κοινωνικοί εταίροι, αλλά να χρειάζεται και η κυβερνητική αποδοχή της όποιας συμφωνίας.
Μέχρι τον Φεβρουάριο ο κατώτερος μισθός καθοριζόταν από εργοδότες και ΓΣΕΕ, που υπέγραφαν την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Ωστόσο τον χειμώνα με νομοθετική παρέμβαση υπήρξε μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22%, με την περικοπή να φτάνει το 32% για τους νέους.
Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως «όσον αφορά το θέμα του κατώτερου μισθού η κυβέρνηση σέβεται τη συλλογική αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, όπως επίσης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και θα κινηθούμε σε αυτούς τους δύο άξονες προκειμένου να βρούμε κοινή λύση».
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και υποχώρησης», απαντά η ΓΣΕΕ, ζητώντας να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε πως «αρνούμαστε να συζητήσουμε οτιδήποτε αφορά τον νέο τρόπο διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξάνει η Λιβύη την Τιμή του Αργού Es Sider



Η λιβυκή κρατική πετρελαϊκή πρόκειται να αυξήσει την τιμή του αργού ποικιλίας Es Sider κατά 60 σεντς του δολαρίου τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές του Dow Jones από τις εταιρείες εμπορίας.
Η τιμή της ποικιλίας είχε τεθεί σε έκπτωση 70 σεντς σε σύγκριση με το Brent, όπως σχολίασαν. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Πρεμιέρα του «μετα-ΠαΣοΚ» του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3 Σεπτεμβρίου (!)



Σάλο έχει προκαλέσει η αναγγελία της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ το 1974, καθώς και με την εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας διακήρυξης αρχών του Κινήματος από τον Ευ. Βενιζέλο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην εκδήλωση της Νίκαιας θα πλαισιώσουν τον Α. Τσίπρα δύο στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ: ο καθηγητής Μ. Γκίβαλος και η κυρία Νίνα Κασιμάτη.
Η αφίσα της εκδήλωσης μάλιστα χρησιμοποιεί δύο από τα κεντρικά μότο του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄70 και του Ανδρέα Παπανδρέου: «Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία». Ενώ οι Μ. Γκίβαλος και Νίνα Κασιμάτη συμμετέχουν ως ιδρυτικά στελέχη στον «Νέο Αγωνιστή», μια ομάδα πρώην μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε λίγο μετά την ένταξη στο Μνημόνιο και στις τελευταίες εκλογές στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για όσους όμως δεν τα πιάνουν εύκολα, δίνει χείρα βοηθείας η ίδια η ιστοσελίδα του «νέου Αγωνιστή», όπου ρητά αναφέρεται η προέλευση και απόσχιση των ενδιαφερομένων από τα εκλεγμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη για «την συγκρότηση ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοι δικαιούνται τα 9 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ



Σε 100.000 και πλέον ανέργους απευθύνονται τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ
Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.130.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε εξήντα οκτώ επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση – συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5% – 7%.
Μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει και υλοποιεί εξήντα οκτώ επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ με μέγιστο αριθμό ωφελουμένων 1.350.000 ανέργους και εργαζομένους ιδιαίτερα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Μέσω των δράσεων αυτών μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί ή συνεχίζουν να ωφελούνται 1.128.550 δικαιούχοι, γεγονός που συνεπάγεται ότι η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 84% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων.
Τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαμαρτύρονται τα ΑμΕΑ



Στις 11:30 θα διαδηλώσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις (που φτάνουν το 33%) των προνοιακών επιδομάτων τους.  
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Από την έκθεση της τρόικας "κρέμεται" και η Πτολεμαΐδα 5



Με τα μάτια στραμμένα στις ευρύτερες εξελίξεις σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη θέση της χώρας στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα βρίσκονται οι επιτελείς της ΔΕΗ καθώς, όπως φαίνεται, η χρηματοδότηση της μονάδας 5 της Πτολεμαϊδας εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι Γερμανοί. Και οι Γερμανοί δεν προχωρούν σε καμία κίνηση πριν ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας και πριν, τουλάχιστον, τελειώσει το θέμα του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιόπιστων συνομιλητών του energypress όλα θα εξαρτηθούν από τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και πάντως ο δανεισμός για τη βασική στρατηγική επένδυση της ΔΕΗ στον τομέα της παραγωγής, δηλαδή τη νέα μονάδα στην Πτολεμαΐδα, παραμένει σε εκκρεμότητα.
Η μονάδα προϋπολογισμού 1,394 δισ. ευρώ, έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ, με υπεργολάβους τις Hitachi Power, Hitachi Ltd και την Hamon Environmental GmbH, και πρόσφατα εξασφάλισε την απαραίτητη έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ. Ωστόσο το χρηματοδοτικό σχήμα της επένδυσης παραμένει ανοιχτό με τη ΔΕΗ να έχει ήδη απευθυνθεί τόσο στην ΕΤΕπ όσο και τον οργανισμό ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων της Γερμανίας, Hermes.
Μάλιστα η ελληνική εταιρεία προσέλαβε ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο την τράπεζα KFW, για να υποστηρίξει τη διαδικασία της παροχής εγγυήσεων και να διοργανώσει το δάνειο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΟΙΚ: Ανυπόστατα τα Περί «Τέλους Ακινησίας» στα ΙΧ που Έχουν Καταθέσει Πινακίδες



Διαψεύδει, χαρακτηρίζοντάς τα εντελώς ανυπόστατα, το υπουργείο Οικονομικών τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιβολή τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα των οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες.
Συγκεκριμένα, από το υπουργείο ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι «τα δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία, είναι εντελώς ανυπόστατα». 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ energia.gr

ΕΛΠΕ: Θετικά λειτουργικά αποτελέσματα - Αρχίζουν οι πωλήσεις από την Ελευσίνα



Θετικά λειτουργικά αποτελέσματα ανακοίνωσε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια κατά το Β’ τρίμηνο, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Ομίλου στα €197 εκ. (+36% έναντι Β’ τριμ. 2011), κυρίως λόγω των περιθωρίων διύλισης που κυμάνθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το Δ΄ τρίμηνο 2008 (ενδεικτικά περιθώρια FCC Μεσογείου στα 6,6 $/bbl.) καθώς και της θετικής επίπτωσης από τον έλεγχο δαπανών με τα σταθερά κόστη μειωμένα κατά 10%.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επίδοση αυτή επετεύχθη σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, με την ελληνική αγορά επηρεασμένη από αυξημένη αβεβαιότητα, επιδεινούμενες συνθήκες ρευστότητας και μειωμένη οικονομική δραστηριότητα, που οδήγησαν σε περεταίρω υποχώρηση της εγχώριας αγοράς καυσίμων κατά 12%. Επιπλέον, κατά το Β’ τρίμηνο, το εμπάργκο στο Ιράν και η ανάγκη για προσαρμογή στις πηγές προμήθειας αργού επιδείνωσαν περαιτέρω το ήδη δύσκολο περιβάλλον.
Τα Προσαρμοσμένα Καθαρά Κέρδη στα €86 εκ. (-7% έναντι Β’ τριμ. 2011) επηρεάστηκαν από ζημιές συναλλαγματικών διαφορών ύψους €46 εκ. λόγω αποτίμησης των δανείων σε δολάρια ΗΠΑ.
Η πρόσκαιρη μείωση των τιμών αργού οδήγησε σε υψηλές ζημιές αποτίμησης αποθεμάτων που, σε συνδυασμό με άλλα μη λειτουργικά αποτελέσματα, επηρέασαν αρνητικά τα δημοσιευμένα αποτελέσματα κατά €142 εκ., οδηγώντας σε Καθαρές Ζημιές €-28 εκ. (Β’ τριμ. 2011: Κέρδη €60 εκ.).
Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο ανήλθαν στα 131 εκατ. ευρώ.
Η μείωση στο κεφάλαιο κίνησης οδήγησε σε υποχώρηση του Καθαρού Δανεισμού σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2012 στα €1,8 δισ και το δείκτη μόχλευσης Δανεισμού / Απασχολούμενων Κεφαλαίων στο 43%.
Η διαδικασία εκκίνησης του διυλιστηρίου Ελευσίνας ολοκληρώνεται και οι πρώτες πωλήσεις προϊόντων από το νέο διυλιστήριο έχουν προγραμματιστεί για αρχές Σεπτεμβρίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ



Για τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ΔΕΘ ενημερώνει το ΠΑΜΕ και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ) με σχετική ανακοίνωση τους.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 31.8.2012, (τελευταία προθεσμία για τη καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου) θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις έξω από τις εφορίες και κατάθεση υπογραφών για την αδυναμία πληρωμής των φόρων.Τη Κυριακή 2.9.2012, το πρωί, κοινές εξορμήσεις ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ (αγρότες), στα χωριά της περιοχής για ενημέρωση για το συλλαλητήριο.Τη Δευτέρα 3.9.2012, το πρωί, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις έξω από παιδικούς σταθμούς με την απαίτηση εγγραφής όλων των παιδιών σ’ αυτούς. Την ίδια μέρα μαζικές παραστάσεις εκπροσώπων των συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, στους δημάρχους της πόλης, με το ίδιο αίτημα.Την ίδια μέρα (Δευτέρα 3.9.2012), στις 9 το πρωί, συγκέντρωση της ΠΑΣΥ, μπροστά από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Λαγκαδά.Τη Τρίτη 4.9.2012, το απόγευμα, πικετοφορίες στις συνοικίες της πόλης για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ.Τη Πέμπτη 6.9.2012, στις 10.30 το πρωί, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πανελλαδικής Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα και τη πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη Γενικής Απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Το πανεργατικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών συσπειρώσεων θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στη Πλατεία Αριστοτέλους.
ΠΗΓΗ:seleo.gr

Ένα «μνημόνιο» πυροδοτεί την Επανάσταση της 3η Σεπτέμβρη του 1843



Οι απαιτήσεις των δανειστών, η επιβολή ανελέητης λιτότητας και ο ασφυκτικός έλεγχος των δημοσιονομικών ξεχείλισαν το ποτήρι…
Μέσα σε τέσσερις ώρες τα χαράματα της 3ης Σεπτεμβρίου ο Οθων αναγκάστηκε να δεχθεί όλα τα αιτήματα των επαναστατών. Η Ελλάδα πέρασε αναίμακτα από την απόλυτη στη συνταγματική μοναρχία (στην παράσταση η κλασική απεικόνιση της Επανάστασης του 1843 στην Πλατεία Ανακτόρων και από τότε Συντάγματος)
Τα βασικά γεγονότα, που συνιστούν την Επανάσταση του 1843 και την εγκαθίδρυση της συνταγματικής μοναρχίας στη χώρα είναι λίγο-πολύ γνωστά. “Εντός τεσσάρων ωρών, από της 11 μ.μ. της 2ας Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 π.μ. κατελύθη αναιμάκτως, εκτός του φόνου ενός χωροφύλακος, η απόλυτος εν Ελλάδι μοναρχία του Οθωνος”, όπως σημειώνουν οι ιστορικοί του 19ου αιώνα.
Οι κινήσεις των πρωταγωνιστών (του Καλλέργη και των στρατιωτικών, του Μακρυγιάννη και των άλλων “συνταγματικών”, του βασιλιά και των επιτελών του) είναι καταγραμμένες με λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την κλασική ιστορική αφήγηση “το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 στασίασε η φρουρά των Αθηνών υπό τον συνταγματάρχη Δημ. Καλλέργη και, έχοντας την πάνδημη υποστήριξη του λαού, περικύκλωσε τα ανάκτορα, προβάλλοντας στον Οθωνα ένα και μοναδικό αίτημα: την παραχώρηση Συντάγματος. Ο βασιλιάς αναγκάστηκε να ενδώσει?” (από την τελευταία συνταγματική ιστορία “Το Σύνταγμα και οι εχθροί του στη νεοελληνική ιστορία” του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών!



Την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, σε ανακοίνωσή της.
“Η κυβέρνηση, αντί να θέτει ως πρωταρχικό της στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που ζουν ή κινδυνεύουν να ζήσουν κάτω από το όριο της φτώχιας, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη...
μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών. Τα μέτρα που προωθούνται είναι μέτρα που δεν προβλέπουν μείωση των επιτοκίων και επιβάλλουν δόσεις σε υπερβολικά μεγάλο βάθος χρόνου, προσφέρουν ρευστό στις τράπεζες και μεταθέτουν το πρόβλημα για τις επόμενες ή και μεθεπόμενες γενιές. Μέτρα που υπολογίζουν τις δόσεις στο 30% των εισοδημάτων αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: θα εφαρμοστούν στους μισθούς και τις συντάξεις των 400 ευρώ ή στα επιδόματα των 360 ευρώ; Τι θα γίνει με τους ανέργους ή τους εργαζόμενους που δεν τους καταβάλλονται οι αποδοχές τους;” σημειώνει η Ένωση.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ επαναλαμβάνει ότι έχει προτείνει σχέδιο τεσσάρων μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν συνδυαστικά για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών:
- Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον τρία έτη
- Βελτίωση του Ν. 3869/2010
- Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων
- Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών.
 ΠΗΓΗ:kontiloforos.blogspot.gr

Καναλάρχες όλοι μέσω του Google Τη δυνατότητα να καταστούν εν δυνάμει «καναλάρχες» έχουν οι Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου από 20 Αυγούστου.



Με μια νέα εφαρμογή της Google μπορεί ο κάθε χρήστης από το σπίτι του ή τον χώρο εργασίας του να μεταδίδει το τηλεοπτικό περιεχόμενο της αρεσκείας του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει πόσοι «τηλεθεατές» τον παρακολουθούν ζωντανά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμη να μαγνητοσκοπήσουν τη μετάδοση και να τη δουν σε άλλη χρονική στιγμή.
Η νέα εφαρμογή της αμερικανικής εταιρείας Google, η οποία ονομάζεται «Hangouts on Air», προσφέρει πρόσβαση στην αγορά της ζωντανής επικοινωνίας, η οποία σήμερα κυριαρχείται από τη Skype. Ουσιαστικός στόχος της Google είναι να ανταγωνιστεί τον έτερο αμερικανικό κολοσσό λογισμικού, τη Microsoft, η οποία το 2011 αγόρασε αντί 8,5 δισ. δολ. τη Skype.
H εφαρμογή «Ηangouts on Air» προσφέρει, εκτός από τη διαπροσωπική βιντεοεπικοινωνία, τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης έως και 10 ατόμων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ