Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Το Ρόλο της Ενέργειας στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας Αναδεικνύει το 20ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ

Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
«Ο Ρόλος της Ενέργειας στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας» αποτελεί τον βασικό άξονα του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015», που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2015. Με προσκεκλημένους ομιλητές τους κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ενεργειακού τομέα, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, το ΙΕΝΕ φιλοδοξεί να αναδείξει τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ενέργεια στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία.
Ανάμεσα στους ομιλητές που έχουν προσκληθεί, πολύ εκ των οποίων έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι η κα. Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Καθ. Στάθης Τσοτσορός, Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, ο κ. Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Α.Π.Ε. (ΕΣΗΑΠΕ) και Πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΕΒ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ.ά. Ομιλία κατά την έναρξη του συνεδρίου αναμένεται να εκφωνήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Οι θεματικές του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ θα επικεντρωθούν στα εξής....

Καρτέλ στα καύσιμα ψάχνει η FATF


Ενδείξεις, στοιχεία και καταγγελίες για στρεβλώσεις, δυσλειτουργίες κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ακόμα και για φοροδιαφυγή στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων μελετούν οι αρμόδιες κοινοτικές αρχές στο πλαίσιο της Financial Action Task Force (FATF), με τη συμμετοχή της DG Comp καθώς και σε συνεργασία με τη διεύθυνση κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος της EBA. Πρόκειται για στοχευμένη έρευνα που δεν περιορίζεται στο φυσικό λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά επεκτείνεται στη διάρθρωση της ελληνικής αγοράς πετρελαιοειδών, στην αγορά Παραγώγων ακόμα και στα ναύλα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο...

Σε ακρόαση σήμερα ΕΛΠΕ και Energean Oil για τα χερσαία οικόπεδα


Με την ακρόαση στελεχών των ΕΛΠΕ και της Energean Oil, των δύο μνηστήρων για τα χερσαία οικόπεδα της Δ. Ελλάδας, συνεχίζεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η μάχη διεκδίκησης των περιοχών “Αρτα -Πρέβεζα”, “Αιτωλοακαρνανία” και “ΒΔ Πελοπόννησο”.

Στο “τετ α τετ” με την επιτροπή του ΥΠΕΝ, τα στελέχη των δύο εταιρειών πρώτα θα ενημερωθούν για την αξιολόγηση των προσφορών τους, και εν συνεχεία θα τους ζητηθεί να καταθέσουν νέες βελτιωμένες προσφορές, δίνοντάς τους περιθώριο για να το κάνουν μερικές ημέρες. Διαφορετικά θα πρέπει να δηλώσουν ως τελική την ήδη κατατεθειμένη, σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο (μπόνους υπογραφής, μίσθωμα Δημοσίου, κλπ), προσφορά. 

Σε κάθε περίπτωση, μετά από μερικές ημέρες, και αφού ...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ! Έρχεται άμεσα φονικός σεισμός που θα χωρίσει στα δύο την Αμερικάνικη ήπειρο-


Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πασίγνωστος πυρηνικός φυσικός, ο οποίος διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως επίκειται, από αύριο, φονικός και καταστροφικός σεισμός με τουλάχιστον… 40 εκατομμύρια ανθρώπινες απώλειες.

Ειδικότερα, σε παρουσίαση που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Keshe Foundation, ο «επικείμενος», όπως τον χαρακτήρισε, σεισμός μπορεί να σημειωθεί από… αύριο, 17 Οκτωβρίου!

Τα στοιχεία που απορρέουν από...

Οι Γάλλοι θα ψωνίσουν τον αφρό…

Αποτέλεσμα εικόνας για ενεργεια
Οι Γαλλικοί κολοσσοί Total,  SNCF, και ειδικά η EDF δεν έρχονται στην Αθήνα, συνοδεία του Ολάντ, να φάνε σουβλάκια... Το ίδιο και οι Vinci, Veolia, Suez  και άλλοι 70 εκπρόσωποι ομίλων. Τρέχουν να προλάβουν τους Ολλανδούς και κυρίως του Γερμανούς πριν αρχίσει το πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων. Ο "διοργανωτής" Τσίπρας  επιβλέπει ήδη τα "μαγειρέματα".

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά  στα "υλικά"  (όπως  διαρρέουν  από την "κουζίνα" του Μαξίμου και από τα οικονομικά υπουργεία) και θα φτιάξετε μόνοι σας το "μενού" του πάρτι στο μεγαλύτερο μέρος του. 

Ο πόλεμος πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας με τη Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο πόλεμος πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας με τη Ρωσία
Του Leonid Bershidsky

Καθώς ο Vladimir Putin προσπαθεί να αποκαταστήσει το ρόλο της Ρωσίας ως βασικού παίκτη στη Μέση Ανατολή, η Σαουδική Αραβία αρχίζει να επιτίθεται στο παραδοσιακό "προπύργιο" της Ρωσίας, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές αργού πετρελαίου στην Πολωνία.

Σε ένα πρόσφατο επενδυτικό φόρουμ, ο Igor Sechin, CEO της Rosneft, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας, παραπονέθηκε για την είσοδο των Σαουδαράβων στην πολωνική αγορά. "Δρουν επιθετικά", είπε. Ανήσυχα είναι και άλλα στελέχη του ρωσικού πετρελαϊκού κλάδου. "Δεν είναι αυτό ένα πρώτο βήμα προς το ξαναμοίρασμα των δυτικών αγορών;", δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Nikolai Rubchenkov, στέλεχος της Tatneft. "Δεν θα έπρεπε η στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας να περιλαμβάνει κάποια μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Ρωσίας στις υφιστάμενες δυτικές αγορές της;"

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες εμπορίας και διύλισης πετρελαίου επιβεβαιώνουν ότι...