Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Αλλαγή Σκηνικού στα ΕΛΠΕ -Η Πλευρά Λάτση Προωθεί Λύση με ΑμερικανοΙσραηλινούς Επενδυτές για τις Μετοχές του Ομίλου

Από το energia.gr
Τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, την προηγούμενη Πέμπτη, 25 Ιουλίου, ο Σπύρος Λάτσης, δεν μονοπώλησε η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά τα επόμενα βήματα για το μέλλον των ΕΛΠΕ, στα οποία ο Έλληνας τραπεζίτης και εφοπλιστής κατέχει το 45,5% των μετοχών μέσω της εταιρείας Paneuropean.  

Ο κ. Λάτσης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό - για τον οποίο..

Τι δεν συζητούμε για την προοπτική εξόρυξης φυσικού αερίου…

Από το dialogos.com.cy
Έχουμε αναλογιστεί τι μπορεί να σημαίνει για μας αν το ατύχημα στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της ExxonMobil πριν λίγες μέρες στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό συνέβαινε στα ανοιχτά της Κύπρου;

Η Μεσόγειος είναι μια κλειστή θάλασσα με μοναδικό άνοιγμα ανανέωσης των νερών της στα στενά του Γιβραλτάρ… Μια ρυπογόνος διαρροή στα ανοιχτά της Κύπρου θα σήμαινε ότι η δυνατότητα διάλυσής της θα ήτα..

Qatar Petroleum: Απόκτηση δύο μονάδων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη της Γουιάνας από την Total

Από το worldenergynews.gr
Σε συμφωνία με την γαλλική Total για την απόκτηση δύο μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ήρθε η Qatar Petroleum, σύμφωνα με πληροφορίες του reuters.

Ειδικότερα, η Qatar Petroleum δήλωσε ότι θα κατέχει το 40% του συνολικού συμμετοχικού μεριδίου συμμετοχής της Total στο 25% του ομίλου ..

Πώς ακυρώθηκε ο «Greek Stream» και πήρε την θέση της Ελλάδας η Βουλγαρία

Από το pronews.gr
O Alexander Novak, υπουργός Ενέργειας της Ρώσικης Ομοσπονδίας, όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου που είχε συμφωνηθεί να περάσει από την Ελλάδα, τελικά θα περάσει από τη Βουλγαρία αφήνοντας την Ελλάδα για άλλη μια φορά έξω από τις μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις με ευθύνη της πρότερης πολιτικής ηγεσίας.

Ο γνωστός «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» ή «Greek Stream» ο οποίος είχε συμφωνηθεί από το 2015, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ήταν να κατασκευαστεί και να..

Αλάσκα: Η Πτωτική Πορεία της Παραγωγής Πετρελαίου Φέρνει στο Προσκήνιο την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας

Από το energia.gr
Ριζική μεταστροφή στο ενεργειακό της μείγμα θέλει να κάνει η Αλάσκα, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο με τη γεωθερμία. Τα ανεκμετάλλευτα γεωθερμικά πεδία, σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το πετρέλαιο στη χώρα, οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια αγορά γεωθερμικής ενέργειας θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι το 2026, καθώς σύμφωνα με έρευνα αναμένεται ..

Πετρελαιοκηλίδα απειλεί την Παταγονία

Από το mikrometoxos.gr
Σημαντική ποσότητα πετρελαίου διέρρευσε στα ανοιχτά της Χιλής, στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, έπειτα από ατύχημα, το οποίο έλαβε χώρα σε τερματικό σταθμό εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ καθώς και ξένα ειδησεογραφικά μέσα, περίπου 40.000 λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν..

ΔΕΠΑ: Το success story που κόπηκε στη μέση, ο Σταθάκης και η πώληση

Από το insider.gr
Οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις εξακολουθούν να αποτελούν το τριπλό στοίχημα της νέας κυβέρνησης, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στην ανάγκη για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, την εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων προκειμένου τα νέα σχήματα που θα προκύψουν να αναπτυχθούν περαιτέρω. 

Η ΔΕΠΑ, η εταιρεία που έφερε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα πραγματοποιώντας τα τελευταία 30 χρόνια μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές και συνάπτοντας διεθνείς συμφωνίες οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, αποτελεί άλλη..