Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο Stephen Fry μιλά για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα VideoMan

81 χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται


2.5.1933 ο Χίτλερ καίει το κτίριο των συνδικάτων στη Λειψία της Γερμανίας.
2.5.2014 οι φασίστες καίνε στην Οδησσό της Ουκρανίας το κτίριο των συνδικάτων δολοφονώντας 43 ανθρώπους
81 χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται, χάρη στη γερμανική κυβέρνηση, που στηρίζει την φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Πάνω απ' όλα, η ηγεσία του SPD και ο Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος τώρα χαιρέκακα παρακολουθεί να θανατώνονται και να σφάζονται οι αριστεροί στην Ουκρανία.
Αλλά και το CDU, το οποίο συνέβαλε στην οικοδόμηση του μικρού κόμματος του Vladimir Klichkos που διαμόρφωσε τον Δεξιό Τομέα, ο οποίος προκάλεσε αυτή τη σφαγή.
Και φυσικά, το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο υποστηρίζει «τους...
φίλους του στο Κίεβο". Αναφερόμαστε στην μη εκλεγμένη, φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου που έδωσε τη διαταγή για τη σφαγή στις 2 Μαΐου.
Antiimperialistische Aktion

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Επανεξελέγη Πρόεδρος του ΤΕΕ ο κ. Χρήστος Σπίρτζης


Ο έως τώρα πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών επανεξελέγη, αργά το βράδυ του Σαββάτου, κατά την δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Αντιπροσωπείας, της επονομαζόμενης και «Βουλής των μηχανικών» (200 μέλη), επικρατώντας του Γεώργιου Στασινού, επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών-Ανανέωση Πρωτοπορία. 

Κατά την πρώτη ψηφοφορία συνυποψήφια ήταν και η Θεοπίστη Πέρκα, της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών. 

Το αποτέλεσμα των δυο ψηφοφοριών έχει αναλυτικά ως εξής: 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
                                          Α΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ                        Β΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Στασινός Γεώργιος                       57                                                  63
Σπίρτζης Χρήστος                        67                                                  80
Πέρκα Θεοπίστη                          32                                                    -
Λευκά                                           8                                                   17
Ψήφισαν                                     164                                                 160


Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης μετά την επανεκλογή του έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η επανεκλογή μου ως πρόεδρος του ΤΕΕ,μέσα από τις κατοχυρωμένες δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες του φορέα μας, πρώτα και πάνω απ’ όλα αποτελεί νίκη του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου φορέα μας, των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων, ενάντια σε όσους επιχείρησαν την μετατροπή του ΤΕΕ σε ενεργούμενο κυβερνητικών ομάδων ή κομματικών ‘στρατών’. Είναι μια εκλογική νίκη με σαφή κατεύθυνση την υπεράσπιση του κατοχυρωμένου και αδιαπραγμάτευτου επιστημονικού, αναπτυξιακού ρόλου των διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ, με αγωνιστικό πρόσημο για την αντιμετώπιση και επίλυση των μεγάλων, επιστημονικών, εργασιακών, επαγγελματικών προβλημάτων που πλήττουν το ελληνικό τεχνικό δυναμικό. Το ασφαλιστικό, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προστασία των θεσμών από την αποδόμηση, θα είναι στο επίκεντρο αυτών των αγώνων. 

Η συνεργασία μας με όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που αναδείχθηκαν από την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, έχει στόχο: 

- Ν’ αγωνιστούμε ενωτικά και δημοκρατικά, ώστε να πετύχουμε πλήρη ανατροπή των τραγικά αποτυχημένων αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών και επιλογών υποτέλειας της χώρας, που ισοπεδώνουν τον εθνικό-παραγωγικό ιστό, τους επιστήμονες, ολόκληρη την εθνική οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της νεολαίας. 

- Να διεκδικήσουμε με πρωταγωνιστικό ρόλο των διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ,την πλήρη εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με ιεραρχημένες παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα, στο κέντρο και στην περιφέερεια, που θα κατοχυρώνει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας δυναμικά και ισότιμα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. 

Η βαθειά κρίση την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και μεταξύ αυτών με δραματικό τρόπο οι διπλωματούχοι μηχανικοί, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά αντιθέτως επιβάλλουν συστράτευση, ωριμότητα και αγώνες, ώστε να βγει η χώρα από την επτάχρονη κρίση και να μπει επιτέλους σε πορεία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Ιδίως δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να πανηγυρίσουν όσοι έχουν καίρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και έχουν εναντιωθεί με πράξεις και παραλείψεις τους κατά των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ». 

Α΄ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ εξελέγη ο Θεόδωρος Σεραφείδης, της παράταξης “Ελεύθεροι Επαγγελματίες” ο οποίος επικράτησε του Παναγιώτη Αντιβαλίδη, κατά τη Β´ ψηφοφορία, με τα αποτελέςματα να διαμορφώνονται ως εξής: 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ                                       Α΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ                 Β΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Αντιβαλίδης Παναγιώτης                               57                                          57
Σεραφίδης Θεόδωρος                                   56                                           71
Λευκά                                                           29                                           19
Άκυρα                                                            2                                              2
Ψήφισαν                                                      144                                           149


Είχε προηγηθεί η εκλογή των 15 μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, στην οποία εκτός από τους τρεις που έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία και τους δυο για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου, πλέον μετέχουν και οι (αλφαβητικά): 

Ακριτίδης Πολυχρόνης 

Αμπακούμκιν Δαμιανός 

Βαμβουρέλλης Θεόφραστος 

Γρηγοριάδης Γρηγόριος 

Ζαννιάς Σπύρος 

Μήλης Νικόλαος 

Μοροπούλου Αντωνία 

Πάνου Ιωάννης 

Τσόγκας Χαράλαμπος 

Τσουκαλάς Γεώργιος 

Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Δ.Ε. ψήφισαν 199, με έγκυρα όλα τα ψηφοδέλτια. 

Την Παρασκευή έγιναν και οι ψηφοφορίες για την εκλογή του ΓΓ και αναπληρωτή ΓΓ της Αντιπροσωπείας. 

Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εξελέγη ο Δημήτρης Φιλιππής, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Έλαβε, κατά τη Β΄ ψηφοφορία, 81 ψήφους, επί συνολικά 135 ψηφοδελτίων, ενώ βρέθηκαν 14 άκυρα και 40 λευκά. 

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εξελέγη ο Χρήστος Τσαρτιλίδης, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δυο ψηφοφοριών έχουν ως εξής: 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ                                  Α΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ                    Β΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Τσαρτιλίδης Χρήστος                                    75                                              87
Κρεμαλής Κωνσταντίνος                              36                                               -
Λευκά                                                            20                                              39
Άκυρα                                                             1                                               4
Ψήφισαν                                                       132                                            130


Οι ψηφοφορίες στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ θα συνεχιστούν σε νέα συνεδρίαση, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες, για την εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου της Δ.Ε. του ΤΕΕ (Β΄ Αντιπρόεδρος, ΓΓ και αναπληρωτής ΓΓ). 


ΠΗΓΗ.capital.gr

Η Γερμανία θέλει να κλείσει τα πυρηνικά, αλλά η Βρετανία να βάλει νέα!


Μετά τη Γαλλική EDF, που θέλει να κάνει πυρηνικό στη Βρετανία, (Hinkley Point C), τώρα και η Ιαπωνική Toshiba με την επίσης Γαλλική GDF Suez θέλουν να κάνουν τρεις νέους αντιδραστήρες στο Moorside, κοντά στο Sellafield/West Cumbria της Βρετανίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κοινοπραξία NuGen είχε αγοράσει το 2009, έναντι 19,5 εκατ. στερλινών, το δικαίωμα να αξιοποιήσει έκταση της Αρχής Απόσυρσης Πυρηνικών (Nuclear Decommissioning Authority-NDA) για νέους αντιδραστήρες, αλλά ...
δεν είχε σημειώσει αξιόλογη πρόοδο. Πριν τέσσερις μήνες η Toshiba αγόρασε τη συμμετοχή της Ισπανικής Iberdrola στην κοινοπραξία, το πρόγραμμα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και την Πρωτομαγιά η NDA ανακοίνωσε συμφωνία με τη κοινοπραξία για παράταση της ισχύος του δικαιώματος του 2009.
Η κοινοπραξία σκοπεύει να κατασκευάσει τρεις αντιδραστήρες, συνολικής ισχύος 3,4GW, που θα είναι έτοιμοι να συνδεθούν στο δίκτυο το 2024. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει συνολικά 21.000 θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσει ηλεκτρική ενέργεια για 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, χωρίς εκπομπές CO2. Κατά τη λειτουργία τους οι τρεις αντιδραστήρες θα χρειαστούν περίπου 1000 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!
Εκτός απ' τη NuGen, ενδιαφέρον για νέους αντιδραστήρες έχουν δείξει η EDF μαζί με την επίσης Γαλλική Areva, καθώς και η Ιαπωνική Hitachi. Με τις δυο ιαπωνικές εταιρείες να επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στη Βρετανία, η Ιαπωνία γίνεται στρατηγικός εταίρος των Βρετανών στον κρίσιμο τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Τελικά λοιπόν το τσουνάμι της Φουκουσίμα κατέστρεψε, ως φυσική καταστροφή, μόνο το πυρηνικό εργοστάσιο της TEPCO στην Ιαπωνία, που το βλέπουμε στη φωτογραφία, αλλά, ως πολιτική καταστροφή, όλα τα πυρηνικά της Γερμανίας: τα πυρηνικά όλων των υπόλοιπων χωρών μπαίνουν σε φάση αντικατάστασης. Γι' αυτό κι ο Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ είπε πρόσφατα "Όλοι στην Ευρώπη νομίζουν ότι έχουμε τρελαθεί". Αλλά γι' αυτό θα δούμε αύριο περισσότερα ...

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ

20140502-214826.jpg
Προσπαθώ να καταλάβω, πόσο απελπισμένοι για ψήφους είναι οι κυβερνώντες.

Κάθε μέρα πάμε από το κακό στο χειρότερο, και εκείνοι, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πλέον πάμε καλά, τέλειωσαν τα δύσκολα της χώρας, ΔΕΝ θα φορτώσουν στις πλάτες μας άλλα βάρη (εδώ γελάμε) ότι είναι η παραμονή τους στην κυβέρνηση η ΜΟΝΗ λύση για να σωθεί η χώρα και άλλα πολλά.

Ακούμε και διαβάζουμε όλα αυτά, και αναρωτιόμαστε σε ποιον πλανήτη ζουν όλοι αυτοί, γιατί όλα αυτά που λένε, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Η καθημερινότητα μας συνεχίζεται στο ίδιο χάλι, η εξαθλίωση ίδια και απαράλλακτη, η κυβέρνηση παίζει ως…

συνήθως με τα «νούμερα», τα νούμερα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αυτό το ξέρουν, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την αντίδραση του κόσμου η οποία δεν αργεί, και ξέρουν πως έτσι και συμβεί μαύρο φίδι που τους έφαγε, και προκειμένου να το «σώσουν», να γλυτώσουν την καταστροφή τους, βγαίνουν κάθε λίγο (κατόπιν συνεννόησης με τα αφεντικά τους) και μας γεμίζουν με νέα ψέματα, νέες μπούρδες, προσπαθούν να μας ταΐσουν κι άλλες ψεύτικες ελπίδες μήπως και καταλαγιάσει η ΟΡΓΗ μας.

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί και άδικα ελπίζουν.

Έρχεται λοιπόν ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά, και τι λέει σε εφημερίδα;

«Σαμαράς: Η νέα Ελλάδα γεννιέται…

Ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σπάει το κέλυφος του προστατευτισμού και του κρατισμού, προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις.

 «Αυτό το κέλυφος σπάει τώρα.

Και απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός που ασκεί δριμεία κριτική σε «δυνάμεις που αντιστέκονται ακόμη λυσσαλέα.

Γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον. Μόνη τους επιδίωξη πλέον είναι ο διχασμός του λαού και η αστάθεια της χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει επίσης για τη νέα Ελλάδα που γεννιέται: «Ο ελληνικός λαός όμως τους κατάλαβε.

Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν.

Τώρα, η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Έλληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται…».

ΑΣΕ ΜΑΣ ΧΑΜΩ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ.

Για ΠΟΙΑ νέα Ελλάδα μιλάς;

Για ΠΟΙΑ γέννηση;

Των τραπεζών;

Των λίγων λεφτάδων;

Για ΠΟΙΑ;

Σίγουρα ΟΧΙ για τη γέννηση, η καλύτερα την «ΑΝΑΣΤΑΣΗ» του λαού, που τον σκοτώσατε εσείς και οι προκάτοχοι και τωρινοί σύμμαχοι σας.

Τόσα χρόνια ΟΛΟΙ σας τρώγατε τα σωθικά της χώρας και του κοσμάκη, πλουτίζατε ΕΣΕΙΣ και οι ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ σας σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, και ΤΩΡΑ μιλάτε για «απελευθέρωση» (μέσω ξεπουλήματος) της χώρας και (μέσω υπερχρέωσης και εξαθλίωσης) του λαού.

Μας δουλεύετε κανονικά δηλαδή.

Το ΘΡΑΣΟΣ και η αναισθησία σας δεν έχει όρια.

Προσέξτε καλά, γιατί η «έκρηξη» για την οποία κάνατε λόγο και φοβόσασταν παλιά εσείς οι ίδιοι, δεν αργεί καθόλου,.

Όσο για τον «διχασμό» στον οποίο αναφέρεστε, να σας υπενθυμίσω ότι τον παράγετε ΟΛΟΙ εσείς, οι πολιτικοί, τα μεγάλα κόμματα, που ακόμα και σήμερα, και τώρα, οι εντολοδόχοι σας προσπαθούν να διατηρήσουν παλιές νοοτροπίες, και να δημιουργήσουν για πολλοστή φορά μπλε, πράσινα, κόκκινα, και άλλα παρδαλά καφενεία.

ΠΟΙΟΥΣ πάτε να κοροϊδέψετε λοιπόν;

ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι, διαψεύδετε όλα αυτά που λέτε.

Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, γιατί η ώρα του ΛΑΟΥ, έφτασε.

Και να είστε σίγουροι (τα μηνύματα άλλωστε τα έχετε πάρει) ότι θα είναι ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ για εσάς και τα αφεντικά σας.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

ΠΗΓΗ:olympia.gr

«Εκρηξη» της ανεργίας και μείωση του αριθμού των ατόμων που παίρνουν το σχετικό επίδομα


«Εκρηξη» της ανεργίας και μείωση του αριθμού των ατόμων που παίρνουν το σχετικό επίδομα προδίδουν οι αριθμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, την τελευταία τετραετία ολοένα και περισσότεροι Ελληνες μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα, μια και σημειώθηκε αύξηση 45% στους εγγεγραμμένους άνεργους, αλλά μείωση 47% στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας.

Σε πραγματικούς αριθμούς, το συγκεκριμένο διάστημα προστέθηκαν 328.208 άτομα στη λίστα των ανέργων, την ώρα που ο αριθμός των επιδοτούμενων περιορίστηκε σε 138.824, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Ηδη έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση η διανομή μερίσματος περίπου 60 εκατομμυρίων στους μακροχρόνια ανέργους το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ ξεκινά η συζήτηση για την επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας. Ομως, οι πόροι του ΟΑΕΔ δυσκολεύουν έναν τέτοιο σχεδιασμό.

Βάσει νόμου, κανείς δεν μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα για περισσότερους από 12 μήνες, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 μπήκε επιπλέον περιορισμός να μη χορηγείται επίδομα στο ίδιο πρόσωπο για πάνω από 16 μήνες μέσα στην τελευταία τετραετία. Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η μέση διάρκεια επιδότησης ανέργων στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τους 6-7 μήνες, κάτι που εξηγεί και τη μείωση των δικαιούχων.

Το Μάρτιο του 2010 οι επιδοτούμενοι ήταν 296.245 σε σύνολο ανέργων 734.509  δηλαδή 4 στους 10. Το Φεβρουάριο του 2014, ο αριθμός επιδοτούμενων ήταν 157.921 σε 1.062.717 ανέργους, δηλαδή, 15%. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις έρευνες εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιανουάριο οι άνεργοι ήταν 1.317.848. Και το ποσοστό αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης της μακροχρόνιας ανεργίας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr