Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

No comment

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

 


Ν.4722/2020 - ΦΕΚ Α' 177/15-09-2020

 



Οι κυριότερες εργασιακές διατάξεις του Ν.4722/2020 είναι οι εξής:

Άρθρο 15

Αναπλήρωση χρόνου απουσίας του εργαζομένου από την εργασία του, λόγω περιορισμού του εργαζομένου κατ’ οίκον προς τον σκοπό της αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

1. Εργοδότης, που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος τίθεται σε περιορισμό επτά (7) ή δεκατεσσάρων (14) ημερών, στο πλαίσιο των μέτρων προληπτικού..

Ειδική Έκθεση ΙΕΝΕ: «Οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας»









 Σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) παρουσιάστηκαν οι βασικές επισημάνσεις και τα συμπεράσματα της ειδικής μελέτης που εκπόνησε το ΙΕΝΕ για να αξιολογήσει τις Επιπτώσεις της Κρίσης του Κορωνοϊού στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας.

Μιλώντας κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Κωστής Σταμπολής παρατήρησε ότι:

«Σημάδι» της υπερπροσφοράς πετρελαίου οι κρατήσεις για την πλωτή αποθήκευση - Τα δεδομένα

 


Οι μεγάλοι έμποροι πετρελαίου σπεύδουν να κάνουν κράτηση δεξαμενόπλοιων με σκοπό να αποθηκεύσουν τεράστιες ποσότητες του μαύρου χρυσού. Το ενδιαφέρον για την πλωτή αποθήκευση καυσίμων, ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια υπερπροσφοράς, θα αντιμετωπιστεί με ανησυχία από την πλειοψηφία των διυλιστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα, αυτό αφορά περισσότερο..

Οι ιθαγενείς που κατάφεραν μετά από 250 χρόνια να πάρουν πίσω ένα μέρος της γης των προγόνων τους

 


Η φυλή Esselen μετρά πλέον λίγα περισσότερα από 200 άτομα. Πριν από 250 χρόνια, οι Ισπανοί στρατιώτες και οι Φραγκισκανοί μοναχοί έφτασαν στην περιοχή, ιδρύοντας μοναστήρια όπου πολλά μέλη της φυλής βαπτίστηκαν Καθολικοί χωρίς την θέλησή τους.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, όλη η υπόλοιπη φυλή αποδεκατίστηκε..