Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ

 





Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ σημείωσαν εκπληκτική πτώση την τελευταία εβδομάδα καθώς η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε και τα διυλιστήρια μείωσαν τις εργασίες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία..

Απεργία, διακοπές στον τομέα των ραφιναρισμένων προϊόντων της Γαλλίας

 




Ο κλάδος των διυλισμένων προϊόντων της Γαλλίας βρίσκεται υπό πίεση ως αποτέλεσμα της απεργίας για τις αμοιβές και την απρογραμμάτιστη συντήρηση που οδήγησαν σε διακοπή λειτουργίας πάνω από το 40% της δυναμικότητας διύλισης .

Οι διακοπές έρχονται σε μια περίοδο όπου..

Το διυλιστήριο Galp's Sines θα κλείσει για 25 ημέρες τον Οκτώβριο

 




Το διυλιστήριο Sines της Πορτογαλίας 220.000 βαρελιών την ημέρα , που ανήκει στην Galp Energia, θα κλείσει για 25 ημέρες ξεκινώντας από μια αδιευκρίνιστη ακόμη ημερομηνία τον Οκτώβριο για προγραμματισμένη συντήρηση, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας .

Οι δραστηριότητες συντήρησης θα αφορούν κυρίως..

Η Shell βλέπει το 2024 η ζήτηση αεροπορικών καυσίμων να ανακάμπτει στα προ πανδημίας επίπεδα



 Η παγκόσμια ζήτηση αεροπορικών καυσίμων αναμένεται να ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα των 300 MMt ετησίως τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της αεροπορίας της Shell.

Η ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψε στα επίπεδα του 2019, ενώ η κατανάλωση της..

Nord Stream 1 kai 2: Ποιος Βρίσκεται Πίσω Από την Καταστροφή των Αγωγών στη Βαλτική;

 



Μυστηριώδεις εκρήξεις, διαρροές μεθανίου και γιγάντιες φυσαλίδες φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα – υποτιθέμενη δολιοφθορά δύο ευρωπαϊκών αγωγών έχουν τροφοδοτήσει την ανησυχία για επιθέσεις σε υποδομές και ένα νέο στάδιο υβριδικού πολέμου. Τρεις διαρροές εντοπίστηκαν στους αγωγούς Nord Stream που συνδέουν..

Η Νορβηγία θα αναπτύξει στρατό για την προστασία των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

 



Η Νορβηγία θα αναπτύξει τον στρατό της για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της από πιθανές δολιοφθορές, αφού πολλές χώρες δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση δύο ρωσικοί αγωγοί προς την Ευρώπη που εκτοξεύουν αέριο στη Βαλτική, δήλωσε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Οι διαρροές φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.