Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕ.ΣΥ. Β.Ε.Θ

 


Rosneft: Aύξηση των κερδών κατά 45% στα 4 δισ. δολ. σε τριμηνιαία βάση

 





Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς η αύξηση της κερδοφορίας σε τριμηνιαία βάση η Rosneft κατά 45% από το προηγούμενο τρίμηνο στα 323 δισ. ρούβλια (4 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με το Reuters, τα λειτουργικά της..

Εmber: Oι 10 πιο ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη – H εικόνα στην Ελλάδα και η πολύ χαμηλή θέση της ΔΕΗ [πίνακες]





 Υψηλότερες κατά 6% ήταν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο Σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) το 2022, σε σχέση με το 2021, αν και παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2019.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση του ενεργειακού think tank Ember, δύο χώρες κυριαρχούν στις εκπομπές..

Τα μελλοντικά διυλιστήρια στην Ινδία ενδέχεται να έχουν μικρότερη χωρητικότητα

 




Η Ινδία θα εξετάσει την κατασκευή μικρότερων διυλιστηρίων πετρελαίου λόγω προβλημάτων στην απόκτηση γης, καθώς στοχεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα στα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Πετρελαίου Hardeep Singh Puri.

Η ικανότητα διύλισης πετρελαίου στην Ινδία, τον..

Υπό έλεγχο η φωτιά στο διυλιστήριο Numaligarh της Ινδίας, ανακοίνωσε η εταιρεία

 




Μια φωτιά που ξέσπασε στο Numaligarh Refinery Limited (NRL) 60.000 βαρελιών την ημέρα στην πολιτεία Assam της Ινδίας, τέθηκε υπό έλεγχο τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το διυλιστήριο.

"Η πυρκαγιά στο..

Helleniq Energy: Κλείνει το πρώτο deal - εφαλτήριο ΑΠΕ 20 MW στην Κύπρο - Άνοιγμα εξαγορών στη ΝΑ Ευρώπη

 





Από μέρα σε μέρα (πιθανώς και σήμερα) ανακοινώνεται η πρώτη εξαγορά έργου ΑΠΕ εκτός συνόρων, για την Helleniq Energy. Ειδικότερα, αφορά φωτοβολταϊκό πάρκο σε λειτουργία, ισχύος περίπου 20 MW, στην Κύπρο, μια αγορά που ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί..