Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Συνελήφθη ύποπτος για τη ρύπανση στον ρωσικό αγωγό πετρελαίου Druzba

Από το worldenergynews.gr
Άνδρες της Interpol συνέλαβαν στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους τον Ρομάν Ροζένκο, πρώην διευθυντή της πετρελαϊκής εταιρείας Samartransneft-Terminal, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την ρύπανση του ρωσικού αγωγού πετρελαίου Druzba, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο..

Καλή μυοσκελετική υγεία σε νεαρή ηλικία: είναι διαθέσιμη η περίληψη του σεμιναρίου

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA, σε συνεργασία με το ENETOSH  (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον τομέα της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας), διοργάνωσε σεμινάριο για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών διαταραχών (ΜΣΔ) στους νέους και τους εργαζόμενους. Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος επισκόπησης της ΕΑΥ σχετικά με τις ΜΣΔ και ενόψει της επικείμενης εκστρατείας «Μειώστε την καταπόνηση» για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας, η οποία..

Συνεργασία Lloyd’s Register- ΕΔΕΥ στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθρακών

Από το naftikachronika.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και του Lloyd’s Register για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης σε Υπεράκτιες Εγκαταστάσεις Υδρογονανθράκων.

Η διεθνής εμπειρία του Lloyd’s Register σε θέματα ασφάλειας υπεράκτιων δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την αντίστοιχη..

Δημοσιονομικές και μακροοικονομικές εξελίξεις

Από το inegsee.gr
Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας στηρίχτηκε το 2018 στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ο δείκτης έμμεσοι προς άμεσοι φόροι, σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, αν και μειωμένος έναντι του 2017, εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα υψηλός γεγονός που αναδεικνύει την υπέρμετρη εξάρτηση του μείγματος πολιτικής από τους έμμεσους φόρους. 

Παράλληλα, η περιστολή..

Γ. Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Πως θα είναι το διυλιστήριο του μέλλοντος με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα

Από το worldenergynews.gr
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την θετική έκβαση του κολοσσιαίου εγχειρήματος εντοπισμού Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, εμφανίστηκε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, μιλώντας στις εργασίες της 23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που διοργανώνει το περιοδικό ECONOMIST στο Λαγονήσι.

«Τις δικές μας προσδοκίες ενθαρρύνουν, περαιτέρω, οι πρόσφατες ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορµή το περιστατικό της 16/07/19 (απώλεια ∆ΕΗ) θα θέλαµε να συγχαρούµε το προσωπικό του ∆ιυλιστηρίου Ασπροπύργου και ιδιαίτερα τη συγκεκριµένη βάρδια που αντιµετώπισε άµεσα και µε ασφάλεια το συµβάν.

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους κλήθηκαν..

Τα ΕΛΠΕ πάνε προς τα πίσω

Από το energypress.gr
Προτεραιότητα πρώτη και πιο σημαντική είναι η ΔΕΗ. Το έχει καταστήσει σαφές ο Κωστής Χατζηδάκης, το είπε και χθες στο συνέδριο του Economist. Έχει σημασία όμως και το πως απάντησε, σε πηγαδάκι, όταν ρωτήθηκε για τις λοιπές αποκρατικοποιήσεις και διοικητικές αλλαγές. Θα σας πω απλά ότι..

Ρισκάρει με κενά ασφάλειας στα γεωτρύπανα ο Erdogan - Σε αναζήτηση πλοίων υποστήριξης

Από το worldenergynews.gr
Ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας, των ίδιων των γεωτρύπανών της και του προσωπικού τους, της ναυσιπλοΐας αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δεν τηρεί η Τουρκία στην προσπάθειά της να πετύχει τους σκοπούς της σε σχέση με την εισβολή της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από τη μία η Τουρκία συνεχίζει και εντείνει τις απειλές σε σχέση με τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο τα νομικά και διπλωματικά..