Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Τα περισσότερα διυλιστήρια που έκλεισαν το 2020 μπορούν να ανοίξουν ξανά μόνο ως τερματικά, ανανεώσιμες εγκαταστάσεις

 


Οι προσδοκίες για μια αργή ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων μετά την πανδημία, η οποία έχει ήδη κλείσει τα 2 MMbpd της ικανότητας διύλισης το 2020, θα περιορίσει τις επιλογές των ιδιοκτητών στο μέλλον.

Η ζήτηση για διάβρωση το 2020 για προϊόντα όπως τα καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών, σε συνδυασμό με μια αδύναμη προοπτική, σημαίνει ότι πολλά κλειστά διυλιστήρια δεν θα..

Γιατί η βιομηχανία πετρελαίου είναι έτοιμη να αναπτυχθεί για τις επόμενες δεκαετίες



 Η σύγχρονη καινοτομία βοηθά τη βιομηχανία πετρελαίου να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό μειώνοντας το κόστος , αντιμετωπίζοντας προβλήματα ασφάλειας και ενσωματώνοντας καλύτερα αναλυτικά δεδομένα για να βελτιώσουμε συνεχώς τα υπάρχοντα συστήματα. Καθώς αντιμετωπίζουμε αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτηση για πετρέλαιο καθώς και την τιμή του, η ψηφιοποίηση και η εισαγωγή..

Αυτό το διυλιστήριο Old Century είναι προς πώληση

 


Κάθε ύφεση στην αγορά φαίνεται να αναζωογονεί έντονες εικασίες ότι ένα τέτοιο και λιγότερο αποδοτικό διυλιστήριο θα πρέπει να κλείσει για πάντα, καθώς δεν είναι πλέον σκόπιμο να διατηρηθεί ένα ζημιογόνο περιουσιακό στοιχείο. Η Ευρώπη είχε ένα κύμα κλεισίματος διυλιστηρίων μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, με σχεδόν 20 διυλιστήρια. Η Ασία πιθανότατα θα δει ένα κύμα..

Το συνταξιοδοτικό της Επιτροπής Πισσαρίδη στέλνει τον λογαριασμό στους συνταξιούχους

 


Η Επιτροπή Πισσαρίδη προτείνει την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης. Για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης κυβερνητικής πρωτοβουλίας, προβάλλει το επιχείρημα του δημογραφικού κινδύνο. Πρόκειται για επιχείρημα λανθασμένο, μεταξύ των άλλων, και από τεχνική και επιστημονική άποψη.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το αναδιανεμητικό σύστημα..

Διαβούλευση για ενεργειακά στην Ελλάδα των "άριστων" ως προς την Αυστραλία/Βικτώρια: δυο κόσμοι πολύ μακρινοί!

 






Η Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία έθεσε σε δημόσια διαβούλευση για το διάστημα 16 Νοεμβρίου μέχρι και 18 Δεκεμβρίου 2020 τα "Draft Brolga Assessment and Mitigation Standards" σε σχέση με τη μελλοντική ανάπτυξη αιολικών έργων. Τι είναι όμως αυτό; Απλά, Brolga είναι το πουλί της πιο πάνω εικόνας, ένα είδος Αυστραλιανού γερανού, που υποτίθεται πως θέλουν να το προστατέψουν τόσο απ' το μελλοντικό πετσόκομμα όσο κι απ' την εκδίωξη απ' τις περιοχές αναπαραγωγής, που του επιφυλάσσουν οι ανεμογεννήτριες. Φυσικά είναι άλλη μια περίπτωση που απαιτείται προστασία απ' τους "προστάτες", που αν ήθελαν πραγματικά να το προστατέψουν θα..