Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η νίκη Τραμπ πιέζει τον ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή



Από το euro2day.gr
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως επόμενου Αμερικανού προέδρου δίνει στα μέλη του ΟΠΕΚ έναν λόγο παραπάνω για να συμφωνήσουν σε μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα, επισημαίνει ο επικεφαλής στην Bank of America Merrill Lynch για τα παγκόσμια εμπορεύματα και την έρευνα παραγώγων.

Μιλώντας στο CNBC, ο Francisco Blanch εξήγησε πως υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους η νίκη Τραμπ και η σαρωτική παρουσία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, μπορεί να επηρεάσει την πρόβλεψη του καρτέλ για τη μελλοντική παραγωγή...

Στο Παιχνίδι των Ιδιωτικοποιήσεων (και) οι Ενεργειακές ΔΕΚΟ

Από το energia.gr
Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΔΕΣΦΑ, ακόμα και αν χρειάζονται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, η άμεση έναρξη διαδικασιών επιλογής συμβούλων για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ των οποίων τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και το 5% του ΟΤΕ, η κατασκευή και λειτουργία έξι σταθμών διοδίων (Βενέτικο, Θεσσαλονίκη, Αλιάκμονας, Ασπροβάλτα, Καβάλα και Στρυμονικό) στην Εγνατία Οδό και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το Ελληνικό μέχρι τον Ιούνιο του 2017 περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Στο κείμενο αναφέρεται, επίσης, πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή της νομοθεσίας για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (μολονότι ψηφίστηκε πρόσφατα) με βάση και παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να..

Βρέθηκε κρανίο δεινοσαύρου στον πλανήτη Άρη; [Βίντεο]

Από το apocalypsejohn.com
Αυτό το περίεργο εύρημα χαιρετίστηκε από τους κυνηγούς εξωγήινων ως αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τεράστιοι δεινόσαυροι, όπως αυτοί που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια στη Γη περιπλανιόταν κάποτε και στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση, ή όντως εντοπίστηκε κάτι που θα ανατρέψει την ιστορία της Γης; Είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, απλώς ένας βράχος που μοιάζει με κεφάλι μεγάλης σαύρας;

Μία φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA στο διαδίκτυο από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και σεναρίων ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους ερευνητές των μεγάλων μυστηρίων του κόσμου.

Η φωτογραφία εμφανίζει..

Super deal: Η BP απέκτησε το 10% του Αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ από την ENI έναντι 375 εκατ. ευρώ

Από το energypress.gr
Η Eni, η μεγαλύτερη ιταλική επιχείρηση στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πούλησε το 10% του μεριδίου της στο Ζορ στη BP, έναντι 375 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το κοίτασμα Ζορ είναι το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πέρυσι στα ανοιχτά των ακτών της Αιγύπτου.

Η συγκεκριμένη πώληση αποτελούσε μια από τις προτεραιότητες του..

ΥΠΕΣ: Πριν το τέλος 2017 δεν μπορούν να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου από τη Λάρνακα

Από το newsit.com.cy
Τη δέσμευση τους για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό, έδωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και Εμπορίου, Γεωργίας και Μεταφορών Γιώργος Λακκοτρύπης, σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επηρεαζόμενων εταιρειών.

Μετά από το πέρας της σύσκεψης, οι υπουργοί Εσωτερικών και Ενέργειας τόνισαν πως η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει πριν το τέλος 2017.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση για τις αποφάσεις που λήφθηκαν, δήλωσε τα ακόλουθα:

ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ: ΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ: ΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ
Από το voria.gr
Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ θέτει ως στόχο την κατοχύρωση του Ομίλου στους κορυφαίους της παγκόσμιας αγοράς των διυλιστηρίων, κόντρα στην αρνητική συγκυρία.

Με υψηλά λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDA), άνω των 700 εκατ. ευρώ, θα κλείσει και το 2016 για τα ΕΛΠΕ, σε μία χρονιά που παρότι τα περιθώρια κέρδους στον κλάδο πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά 30%, ο Όμιλος αναμένεται να εμφανίσει καθαρή κερδοφορία ενισχυμένη έως και κατά 70%, δηλαδή άνω των 76 εκατ. ευρώ, όταν το 2014 είχε ζημίες 369 εκατ. και πέρυσι κέρδη της τάξης των 45 εκατομμυρίων.

Τα παραπάνω δήλωσε ..