Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Baker Hughes: Αυξήθηκαν κατά 10 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας αύξησαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων  εξόρυξης για πρώτη φορά φέτος, αλλά η μέτρηση των εξέδρων τον Ιανουάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο μηνιάίο επίπεδο  από τον Απρίλιο του 2016, καθώς η έκρηξη στην Permian, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου, παγώνει.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν 10 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου..

Ρωσία: Το LNG από τις Η.Π.Α αποτελεί την κύρια απειλή για την Novatek

Από το worldenergynews.gr
          Το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί την κύρια απειλή δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής  Novatek Leonid Mikhelson, την Παρασκευή 25/1/2019 σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

            Σύμφωνα με το Interfax, δήλωσε ότι..

Εις βάθος ανάλυση 5 συστημάτων επαγρύπνησης και περιφρούρησης για τον εντοπισμό νέων ασθενειών που συνδέονται με την εργασία

Από το osha.europa.eu
        Κάθε άρθρο περιγράφει ένα διαφορετικό σύστημα, τα κύρια χαρακτηριστικά του, μεθόδους αναφοράς, μηχανισμούς για τον εντοπισμό νέων ασθενειών και κινδύνων που συνδέονται με την εργασία και για τη μετάδοση προειδοποιήσεων σε διάφορα επίπεδα, συναφείς δαπάνες, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση πολιτικών και στρατηγικών πρόληψης. Οι συνεντεύξεις με..

NASA: Το καλύτερο «πορτρέτο» της Έσχατης Θούλης

Από το naftemporiki.gr
Το κοντινότερο μέχρι σήμερα «πορτρέτο» της Έσχατης Θούλης, την οποία απαθανάτισε το σκάφος New Horizons από απόσταση 6.700 χιλιομέτρων, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Στη φωτογραφία, η οποία καταγράφηκε την Πρωτοχρονιά, μπορεί να διακρίνει κανείς με αρκετές λεπτομέρειες το ασυνήθιστο σχήμα της Θούλης, επισήμως γνωστής ως «2014 MU69».

Οι δύο λοβοί της Θούλης εμφανίζουν..

ΑΦΙΣΑ ΠΣΕΕΠ


Γερμανία: Βιομηχανία, Επιμελητήρια & Εργοδότες βάζουν φρένο σε πρόωρο κλείσιμο ανθρακικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.


Από το greeklignite.blogspot.com 
Στα πλαίσια της πολιτικής της απατηλής δήθεν "απανθρακοποίησης" της ηλεκτροπαραγωγής στην ΕΕ, δηλαδή της απατηλής αντικατάστασης του κάρβουνου με φυσικό αέριο, το οποίο βεβαίως και εκπέμπει CO2, στη Γερμανία έχουν συστήσει μια επιτροπή που, μεταξύ άλλων, εξετάζει και το πρόγραμμα σταδιακής απόσυρσης των ανθρακικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής τις προσεχείς δεκαετίες.

Η ΕΕ έχει θέσει στόχους μείωσης εκπομπών "αερίων θερμοκηπίου" με την πολιτική 20-20-20, τους οποίους η Γερμανία έχει ήδη παραδεχθεί πως θα χάσει και μετέθεσε την επίτευξή τους στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Ωστόσο η Γερμανία δεν έχει..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ 6ΜΗΝΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων λόγω της πληθώρας ερωτημάτων ενημερώνει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τον μη συμψηφισμό του μειωμένου ωραρίου φροντίδας παιδιού με το διάστημα της  6μηνης ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπ αριθμ. 124/2018 γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι ο χρόνος της εξάμηνης ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας δεν συμψηφίζεται στο διάστημα των 30 μηνών που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” για την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας με τίτλο, “Αλέξης Τσίπρας: η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει εσχάτη προδοσία” με ημερομηνία 30/09/2011:

“... Σε μία ακόμη σκληρή επίθεση προς την κυβέρνηση και την πολιτική της ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δύο ρητορικά ερωτήματα: Ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου; Εάν μία τέτοια επιλογή δεν σημαίνει εσχάτη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα, τότε τι είναι προδοσία;… ”

Χαιρετίζουμε την “νεόκοπη ευαισθησία’’ των συναδέλφων του ΜΕΣΑ, του πολιτικού φορέα του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΠΕ και περιμέναμε πρώτα..

Στην αποθήκευση ενέργειας επενδύουν οι ισχυρότεροι άνθρωποι του πλανήτη – Ποιοι και γιατί

Από το worldenergynews.gr
Η αποθήκευση ενέργειας είναι το νέο Ελντοράντο στο οποίο αναζητούν ευκαιρίες για κέρδος δισεκατομμυριούχοι απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και μεγάλα funds που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να στηρίξουν την έρευνα και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών αποθήκευσης.  

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Jeff Bezos, ο Mark Zuckerberg και πολλοί άλλοι μεγιστάνες επενδύουν στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες και πιο συγκεκριμένα στην αποθήκευση ενέργειας, που εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα..

Κύπρος: Απομακρύνονται οι εγκαταστάσεις της ExxonMobil

Από το energypress.gr
Σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από την επαρχία Λάρνακας στην περιοχή του Βασιλικού, η Περιβαλλοντική Αρχή θέτει υπό το μικροσκόπιό της την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον για την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών της εταιρείας ExxonMobil Cyprus Ltd.

Η κατεδάφιση του τερματικού σταθμού της ExxonMobil Cyprus Ltd ικανοποιεί τους δήμους και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναμένουν ..