Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αυστηρότεροι έλεγχοι καυσαερίων από ΕΕ και ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυστηρότεροι έλεγχοι καυσαερίων από ΕΕ και ΗΠΑ
Αυστηρότερα κριτήρια στους ελέγχους καυσαερίων σε οχήματα, στο εξής και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, προανήγγειλαν η Ευρωπαία επίτροπος Βιομηχανίας Μπιενκόβσκα και η αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος EPA.

Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ και στην ΕΕ ανακοίνωσαν, με αφορμή το σκάνδαλο με τις παραποιημένες τιμές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της Volkswagen, ότι επίκειται η υιοθέτηση αυστηρότερων προδιαγραφών στους ελέγχους καυσαερίων. Εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος EPA προανήγγειλε σε επιστολή προς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων επιπρόσθετους ελέγχους, στους οποίους θα διαπιστώνονται οι τιμές των ρύπων σε κανονικές συνθήκες οδήγησης στον δρόμο και όχι, όπως μέχρι σήμερα, μόνο σε εργαστήρια. 

Αποφασιστικό ήταν και το ...

Σημαντικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τον πλανήτη Άρη

Αποτέλεσμα εικόνας για Σημαντικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τον πλανήτη Άρη
Ενθουσιασμό προκάλεσε σε πολλούς η ανακοίνωση της NASA ότι την Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σχετικά με τον πλανήτη Άρη.

Η αποκάλυψη θα γίνει την Δευτέρα σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον πλανήτη μέσω διαδικτύου. Στο χώρο θα βρίσκονται δημοσιογράφοι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa στο Twitter.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Lujendra Ojha, ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου Georgia Tech, ο Jim Green, επιστήμονας της NASA, αλλά και ο Michael Meyer που είναι επικεφαλής του εξερευνητικού προγράμματος στον Άρη. Τους σημαντικούς αυτούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από άλλα τμήματα.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016) παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το capital.gr. Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει και οι τελικές προτάσεις θα γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα από τα μέσα Οκτωβρίου όταν και θα καταφθάσουν οι εκπρόσωπο των δανειστών στην Αθήνα.
Τα σχέδια προβλέπουν την εισαγωγή νέων κριτηρίων για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. 

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται....

Το ζήτημα της ηλεκτροπαραγωγής είναι παρόν και στις Πολωνικές εκλογές του επόμενου μήνα.


Η Πολωνία έχει εκλογές στις 25 Οκτωβρίου και η προεκλογική κίνηση δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει και το θέμα της ενέργειας. Η χώρα βασίζει την ηλεκτροπαραγωγή της στο δικό της κάρβουνο, τόσο λιγνίτη όσο και λιθάνθρακα. Βρίσκεται σε μια φάση ανανέωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και υπάρχει μια πλήρης πολιτική συναίνεση στον αναντικατάστατο ρόλο του κάρβουνου στην οικονομία της χώρας. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σήμερα το δεξιό κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (Prawo i Sprawiedliwość, PiS), το κόμμα που ίδρυσαν το 2001 οι δίδυμοι Κατσίνσκι, ο ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις εδώ και τρεις μήνες, το PiS αναμένεται να κερδίσει με διαφορά πάνω από 10 μονάδες. Τώρα βέβαια αν οι δημοσκοπήσεις τους είναι σαν τις δικές μας, ίσως πρέπει να το ξαναδούν κι αυτοί λίγο.

Η γεωπολιτική θέση της Πολωνίας, ανάμεσα στη Γερμανία και τη Ρωσία, της έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στο παρελθόν και η τωρινή κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ρόδινη, με το Γερμανικό αιολικό ρεύμα να μη ...

Πλωτές φάρμες στη θάλασσα για την επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος στο μέλλον


Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9 δισ. ως το 2050 – και η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν όσον αφορά στην καλλιέργεια βρώσιμων ειδών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Forward Thinking Architecture παρουσίασε την πρόταση Smart Floating Farms, που περιλαμβάνει 2,04 τετραγωνικά χιλιόμετρα αφιερωμένα στις ιχθυοκαλλιέργειες και τις υδροπονικές καλλιέργειες, αντλώντας ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες τις οροφές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, οι εν λόγω πλωτές φάρμες, που θα...

Τιμές καυσίμων: Τελικά τι πληρώνουμε;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο ελλαδα

Στο σημερινό άρθρο θα εξετάσουμε ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες άμεσα, άσχετως αν διαθέτουν ιδιωτικό μέσο μετακίνησης ή όχι. Οι τιμές βενζίνης και ντίζελ επηρεάζουν τις τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών και είναι χρήσιμο να καταλάβουμε πως διαμορφώνονται. Για τα περισσότερα νοικοκυριά αποτελούν ένα ανελαστικό έξοδο για το οποίο δεν υπάρχει εναλλακτική και αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του μηνιαίου προϋπολογισμού. Συχνά ακούγεται και το παράπονο από  καταναλωτές ότι ενώ οι τιμές του αργού πέφτουν γρήγορα οι τιμές λιανικής δεν ακολουθούν με τον ίδιο ρυθμό.

Όπως και στα προηγούμενα άρθρα θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας παραθέτοντας κάποια βασικά δεδομένα. Η ελληνική αγορά παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και καλό είναι να τις έχουμε υπόψην μας πριν κάνουμε συγκρίσεις.

Έχουμε γράψει προηγουμένως ότι η Ελλάδα είναι εισαγωγέας αργού πετρελαίου για το 99,5% περίπου των αναγκών της. Ωστόσο, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας η κατανάλωση έχει πέσει πάνω από 25% από τα υψηλά του 2007. Το αποτέλεσμα είναι ότι...

Θετικό κλείσιμο για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο ελλαδα
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τόσο της συναλλαγές της Παρασκευής όσο και της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αισιόδοξες δηλώσεις της επικεφαλής της Janet Yellen για την αμερικανική οικονομία έδωσαν ώθηση στις προοπτικές για τη ζήτηση του αργού.

Οι τιμές του "μαύρου χρυσού" έλαβαν περαιτέρω στήριξη και από τα επίσημα στοιχεία που εμφάνισαν αριθμητική πτώση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης αργού στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο αργού...

Εκλογές για νέα διοίκηση ΕΛΔΑ συνπε 2015


Λήγει η θητεία των οργάνων του συνεταιρισμού μας "Παρ. Οικοδ. Συνεταιρισμός Προσ. ΕΛΔΑ η Αλκυόνη Συν ΠΕ" και αποφασίστηκε η διαδικασία εκλογής νέων οργάνων σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο 1667/86 . 
Καλείσθε να συμβάλετε στη προσπάθεια λειτουργίας του συνεταιρισμού με υποψηφιότητες για να επιτευχθεί η σταδιακή ανανέωση των μελών της διοίκησης του και ιδιαίτερα με νέους ώστε να αποκτηθεί εμπειρία και να πέσει ο μέσος ηλικιακός όρος της διοίκησης . 

Η πρόσκληση που ακολουθεί έχει ...