Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Κομισιόν: Παράνομη η διάθεση αφορολόγητων καυσίμων από τα ΚΑΕ

Από το capital.gr
Παράνομη έκρινε το δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τη διάθεση αφορολόγητων καυσίμων από τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών που λειτουργούν στην ελληνική μεθόριο. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι τα καύσιμα τίθενται σε ανάλωση με τον εφοδιασμό των οχημάτων απορρίπτοντας έτσι το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ότι τα καύσιμα ήταν αντικείμενο εξαγωγής και έτσι δεν έπρεπε να βαρύνονται με ειδικό φόρο κατανάλωσης. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ως εξής:

Η οδηγία 2008/118/ΕΚ του Συμβουλίου, σχετικά με το γενικό καθεστώς των ειδικών φόρων κατανάλωσης προβλέπει ότι..

No comment..


Εξαιρετικής ποιότητας φυσικό αέριο βρέθηκε στην "Καλυψώ" - Το κοίτασμα συσχετίζεται με το Ζορ

Από το energypress.gr
Σε ανακοινώσεις για τα ευρήματα της γεώτρησης στον στόχο Καλυψώ στο ερευνητικό τεμάχιο 6 της Κυπριακής AOZ προέβη ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Όπως είπε ο υπουργός, η γεώτρηση ξεπέρασε τα 3800 μέτρα, όπου ανακαλύφθηκε εκτεταμένη στήλη καθαρού ΦΑ σε διάφορα πετρώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, πρόκειται..

Η Petrobras θα πουλήσει την «πέτρα του σκανδάλου», το διυλιστήριο Pasadena στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας, Petróleo Brasileiro, ανακοίνωσε  ότι θα προχωρήσει στην πώληση του διυλιστηρίου της στην Pasadena του Τέξας, μια εγκατάσταση που βρέθηκε στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς στη Βραζιλία.

Η Petrobras, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι η αμερικανική θυγατρική της, Petrobras America Inc, θα ανοίξει σύντομα μια μη δεσμευτική φάση για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για τη μονάδα επεξεργασίας των 110.000 βαρελιών ανά ημέρα.

Το διυλιστήριο της Pasadena αποτέλεσε..

Η Allseas σχεδιάζει το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο για την απομάκρυνση εξέδρων πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η ελβετική εταιρεία παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών Allseas σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα σκάφος αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να αφαιρέσει τις μεγαλύτερες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο όταν φτάσουν στο τέλος της παραγωγικής τους ζωής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters το πλοίο, που  θα ονομάζεται Amazing Grace, έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τις βαρύτερες πλατφόρμες με ένα μόνο..