Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2017


Από το poenergias.gr
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πλησιάζει και οι παραδοσιακές «παροχές» των εκάστοτε κυβερνώντων και αναμενόντων στο ακουστικό τους αντιπολιτευομένων ηγετών πρέπει να «αντικατασταθούν» από αλήθειες .

· Αλήθειες και προτάσεις για μια πραγματική βιομηχανική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για ανάπτυξη και όχι ψευδαίσθηση της ανάπτυξης.

· Αλήθειες για την επόμενη ημέρα ..

Ενδιαφέρον από Ινδία για τους ισραηλινούς υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας, Νταρμέντρα Πραντάν, δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του θα καταθέσει «σίγουρα» προσφορά για τα οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ.

Η κίνηση θα γίνει μέσω της κρατικής πετρελαϊκής, ONGC, στα πλαίσια του αδειοδοτικού γύρου για 48 υπεράκτια οικόπεδα που διενεργεί το Ισραήλ και ολοκληρώνεται το Νοέμβριο. Στα πλαίσια αυτά, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε..

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ανατρέπουν τα δεδομένα

Από το naftikachronika.gr
Το West of England P&I Club αναφερόμενο στις πρόσθετες κυρώσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και στην κρατική πετρελαϊκή της εταιρεία, την PDVSA, επισημαίνει ότι το εν λόγω εκτελεστικό διάταγμα της 14ης Αυγούστου του Προέδρου Τραμπ δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της ναυτιλίας.

Η αμερικάνικη δικηγορική εταιρεία Freehill Hogan & Mahar, συνεργάτης του Club στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι νέες κυρώσεις δεν επηρεάζουν άμεσα τη ναυτιλία με μόνη εξαίρεση τις συναλλαγές με την PDVSA. Πιο συγκεκριμένα, όποιος ζει στις ΗΠΑ (είτε είναι υπήκοος ΗΠΑ είτε όχι), δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί..

Τα διυλιστήρια του Τέξας «επιστρέφουν» την αγορά – Ανησυχία προκαλεί ο νέος τυφώνας

Από το worldenergynews.gr
Τα αμερικανικά διυλιστήρια προχωρούν σταδιακά στην επαναλειτουργία μονάδων τους μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε ο Harvey ενώ ο τυφώνας Irma θα μπορούσε να προκαλέσει νέα ανησυχία στην αγορά.

Η Valero Energy Corp. έθεσε σε λειτουργία δύο μονάδες ραφιναρίσματος στο Τέξας, ενώ άλλα τρία εργοστάσια βρίσκονταν σε διάφορα στάδια επανάληψης των εργασιών, δήλωσε η Lillian Riojas, εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Σαν Αντόνιο. 

Η Exxon Mobil Corp. άρχισε να μεταφέρει βενζίνη και ..

Εκτός της "μάχης" διεκδίκησης του 66% του ΔΕΣΦΑ η γαλλορουμανική κοινοπραξία GRTgaz - Transgaz

Από το worldenergynews.gr
Για την ερχόμενη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες (4/8) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ για την έγκριση της  short list των επενδυτών που προκρίνονται για την επόμενη φάση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ. 
Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ανατροπές, αφού δεν θα περιλαμβάνει ένα από τα ισχυρά επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών. 
Πρόκειται για τη γαλλορουμανική κοινοπραξία των GRTgaz SA και Transgaz SA. 
Οι δύο εταιρίες είναι μεν πιστοποιημένοι Διαχειριστές ευρωπαϊκών συστημάτων φυσικού αερίου, αλλά όχι ..

ΠΣΕΕΠ: Συλλογή σχολικών ειδών για το χαμόγελο του παιδιού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας που έχουµε σε θέµατα που έχουν να κάνουν µε ανάγκες συνανθρώπων µας, πόσο µάλλον για παιδιά, καλούµαστε να συνεισφέρουµε ότι δύναται ο καθένας µας, σε σχολικά είδη (τετράδια, µολύβια, στυλό, χρώµατα, µαρκαδόρους, τσάντες κ.τ.λ.) προκειµένου να τα προσφέρουµε στo ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ∆ΙΟΥ. Ακόµα και η µικρότερη συνεισφορά µας, από τη στιγµή που δίνει έστω και ένα χαµόγελο σε ένα παιδί, γίνεται µεγάλη.

Οι προσφορές θα παραδίδονται ..