Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Οι Κοινές Κατευθυντήριες Γραμμές για τα νέα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

Από το naftikachronika.gr
Ένα σύνολο οργανισμών από τους κλάδους της ναυτιλίας, της διύλισης πετρελαίου και της προμήθειας καυσίμων, αλλά και οργανισμοί τυποποίησης και το International Group of P&I Clubs, συνεργάστηκαν για τη σύνταξη Κοινών Κατευθυντήριων Γραμμών (Joint Industry Guidance) σχετικά με την προμήθεια και τη χρήση των νέων ναυτιλιακών καυσίμων με 0.50% περιεκτικότητα σε θείο.

Το εν λόγω έντυπο έχει αναπτυχθεί..

Εξάγουμε πετρέλαιο χωρίς να παράγουμε

Από το ekriti.gr
Η Ελλάδα, αν και δεν είναι χώρα εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου, τα τελευταία 15 περίπου χρόνια έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παραγωγό προϊόντων διυλισμένου πετρελαίου, τα οποία διαθέτει τόσο στην εγχώρια όσο και στην εξωτερική αγορά. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εξωτερική αγορά έχει αυξήσει το μερίδιό της στις παγκόσμιες εξαγωγές διυλισμένου πετρελαίου από 0,67% το 2001 (το οποίο σε αξία..

Τι είναι το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου;

Από το autogreeknews.gr
Το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου ή αλλιώς ή αλλιώς αιθαλοπαγίδες ή το γνωστό και ως DPF (Diesel Particulate Filter) υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου, ενώ πλέον και στους βενζίνης τοποθετείται το φίλτρο σωματιδίων βενζίνης (Gasoline Particulate Filter).

Σκοπός του DPF είναι να αφαιρεί την αιθάλη που..

Η ‘απάντηση’ του ΚινΑλ στην Κλιματική Αλλαγή

Από το matrix24.gr
Νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με πρόνοιες για την κλιματική κρίση, προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο και των πρωτοφανών πυρκαγιών με παγκόσμιο αντίκτυπο σε Αμαζόνιο και Σιβηρία, την απώλεια μεγάλων δασικών εκτάσεων και φέτος στη χώρα μας, αλλά και την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα ότι η αντιμετώπιση της τελευταίας προϋποθέτει αλλαγές στο πώς χρησιμοποιούμε τη γη και στο τι τρώμε...

Ειδικότερα, με την Έκθεση να μιλά ..

ΕΝΙ για κοίτασμα Ζορ στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ: Άνω των 2,7 δισ. κυβικών την ημέρα η παραγωγή

Από το hellasjournal.com
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ ανακοίνωσε ότι η παραγωγή από το κοίτασμα Ζορ έχει φτάσει πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα καθώς και ότι αναμένει ως το τέλος του χρόνου να φτάσει τα 3,2 δισεκατ. κυβικά πόδια ανά ημέρα. 

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων..

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η άλλη όψη του πετρελαίου

Από το slpress.gr
Η συμφωνία των Παρισίων αποτέλεσε ένα βήμα μιας συντονισμένης παγκόσμιας δράσης (με ανά πενταετία επανεξέταση της) για τον έλεγχο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αν και απέχει αρκετά από τα απαιτούμενα για να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας ήταν αναμφισβήτητα μία πρόοδος. Υπάρχουν, άλλωστε, έθνη που έχουν διπλασιάσει τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα, προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επίσης, διακεκριμένα άτομα, όπως ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Βlooberg και ο διάσημος φυσικός Hawking, συνεργάστηκαν..