Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΠΟΕ: ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ενέργειας - ΝΑΙ στις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

Από το energypress.gr
Στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τους εργολαβικούς εργαζόμενους στον ενεργειακό κλάδο αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕ έχει ως εξής:

Ηρθε η ώρα της ανακήρυξης της ΑΟΖ; Μα και βέβαια ήρθε… Θα το επιτρέψουν οι Αμερικανοί;

Από το hellasjournal.com
Όλοι μιλάνε για AOZ, αλλά ΑΟΖ δεν βλέπουμε! Έχουν ήδη περάσει 36 χρόνια από το 1982, όταν η παγκόσμια κοινότητα δημιούργησε το Σύνταγμα των Θαλασσών με την υπογραφή της νέας Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Ήδη 138 κράτη έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ, αλλά η Ελλάδα, πάσχοντας από φοβικό σύνδρομο, δεν έχει τολμήσει να ανακηρύξει τη δική της. 

Δεν το έκανε ούτε όταν..

Η αγορά καυσίμων σε νέα κρίση - Σημαντική μείωση στη ζήτηση 2017 σύμφωνα με στοιχεία της Μότορ Όιλ - Οι λόγοι της υποχώρησης και οι ενδείξεις ζωής τον Ιανουάριο

Από το energypress.gr
Η παρατεταμένη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2017 δεν επηρέασε μόνο τα spread των ομολόγων και τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων. Επιβάρυνε και την ψυχολογία της αγοράς με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η κατανάλωση καυσίμων, όπως επισήμανε χθες η διοίκηση της Μότορ Όιλ παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα ρεκόρ για τον όμιλο. Και μπορεί ο διυλιστηριακός όμιλος να έδωσε..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΣΚΕΕΠ



Το ΣΚΕΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους – συναδέλφισσες να παραβρεθούν στις Ολομέλειες του με θέματα:

· Ιδιωτικοποίηση

· Εκλογές ΠΣΕΕΠ

· Εκλογές Εκπροσώπου Εργαζομένων Δ.Σ. ΕΛΠΕ

Η  Ολομέλεια  για   την  Αθήνα   θα   πραγματοποιηθεί ..