Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώνεται η συμφωνία του Ιράν με την Shell για την κατασκευή εργοστασίων πετροχημικών

Από το worldenergynews.gr
Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας της Τεχεράνης με τον πετρελαϊκό κολοσσό Shell για την κατασκευή πετροχημικών εργοστασίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Διανομής Πετρελαιοειδών του Ιράν (NIOPDC) Μανσούρ Ριαχί.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε, ότι οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο παραγωγής και εξαγωγών καυσίμων αεροσκαφών.

Ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της θυγατρικής της Shell στο Ιράν Νουρεντίν Βεφάτι αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές και αρκέστηκε να..

ΥΠΕΝ: Τροποποίηση του Κανονισμού Τήρησης Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης

Από το energypress.gr
Την τροποποίηση διατάξεων της απόφασης «Κανονισμός Τήρησης Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης» ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΝ.

Οι αλλαγές που επιφέρει η απόφαση είναι η εξής:

Στα 79 εκατ. έφτασε το συνολικό ύψος έκδοσης των νέων ομολογιών των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC (HPF) η διαδικασία τιμολόγησης (pricing) για την έκδοση νέων ομολογιών ονομαστικής αξίας €74.5 εκατ. των ΕΛΠΕ, που θα αποτελούν μέρος των υφιστάμενων ομολογιών λήξης Οκτωβρίου 2021.

Οι νέες ομολογίες, πλήρως εγγυημένες από τα ΕΛΠΕ, προσφέρθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (η «Τοποθέτηση»), με τιμή διάθεσης 106%, που αντιστοιχεί σε συνολικό ύψος έκδοσης €79 εκατ. και απόδοση 3,333% και αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η έκδοση αυτή είναι..

Τσιμεντώνουν τη γεώτρηση στον «Ονισήφορο»

Από το energypress.gr
Στις πρώτες 2.430 μέτρα έφτασε η γεώτρηση των ΤΟΤΑΛ –ΕΝΙ με το γεωτρύπανο West Capella στον στόχο «Ονησίφορος» του τεμαχίου «11» της Κυπριακής ΑΟΖ. Έτσι, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το πρώτο από οκτώ συνολικά στάδια της γεώτρησης, που ξεκίνησε στην πράξη την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σε αυτό το επίπεδο, ουσιαστικά διακόπτεται για ένα διάστημα η λειτουργία του γεωτρυπάνου, ώστε να «τσιμεντώσουν» τη γεώτρηση, δηλαδή τοποθετούν τσιμεντένιο προστατευτικό περίβλημα.

Επίσης τοποθετείται..