Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Crisis? What crisis?..*


  Μετά από ένα αργόσυρτο και πολύμηνο γκάλοπ που διενέργησε το blog για λογαριασμό του εαυτού του,
     ..τα αποτελέσματα που βγήκαν είναι ανατριχιαστικά:
     Οι μισοί τουλάχιστον έλληνες όταν λένε  ''έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση'' εννοούν επιστροφή στον τρόπο ζωής πριν το 2010! 
     Με τις πιστωτικές, τα διακοποδάνεια, τα Γκούτσι μούτσι και μυαλό κουκούτσι, τα 4Χ4 των 85.000 κυβικών, τις Αράχωβες, τις
μπουχάρες, τις βουλγαρορουμανοφιλιππινέζες,
     ..με τα όλα τους!

     Δυστυχώς τούτος ο συμπλεγματικός και βαθειά αμόρφωτος λαός (αμόρφωτος ''εν τω βάθει'', άσχετα με τα πτυχία, τα ντοκτορά και τα Derre) τίποτα δεν διδάχτηκε.
     Γιατί δεν είναι ικανός να διδαχτεί τίποτα.
     Απώλεσε την ικανότητα...

Σε συμφωνία κατέληξαν τα ΕΛΠΕ και η ιρανική NIOC - Αρχίζουν άμεσα οι προμήθειες αργού


Σε πλαίσιο συμφωνίας μακράς πνοής κατέληξαν σήμερα ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια και η ιρανική ΝΙΟC.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία επετεύχθη μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις σε Αθήνα και Τεχεράνη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει:

• Συνεργασία για την προμήθεια αργού πετρελαίου, με άμεση έναρξη παραδόσεων.

• Ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες προέκυψαν από τις διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες επεβλήθησαν το 2011.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία αυτή, η οποία είναι επ' ωφελεία και των δύο πλευρών.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Την παραίτηση Σκουρλέτη ζητεί ο Γ. Μανιάτης


Την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη ζητεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την ακύρωση από το ΣτΕ της υπουργικής απόφασης για τις Σκουριές.

«Όταν σε μια χώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ο κατ’ εξοχήν αυστηρός κριτής σε θέματα περιβάλλοντος, με μια σειρά σημερινών αλλά και παλαιότερων αποφάσεων του, ασκεί το ρόλο του υπουργού Ενέργειας κ. Σκουρλέτη, τότε είναι φανερό ότι η χώρα πάει στα βράχια και ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να πάει σπίτι του», σχολιάζει ο κ. Μανιάτης.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μήπως ξέρει κανείς πόση ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη στην προβιομηχανική εποχή; Ο ΟΗΕ πάντως μάλλον ΟΧΙ!


Τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, στην οποία τα συμμετέχοντα κράτη "ευχήθηκαν" να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη σε επίπεδα δυο βαθμών Κελσίου αυτής που ήταν στην προβιομηχανική εποχή, πριν το 1850. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει και κανείς μάλλον δεν έχει θέσει μέχρι τώρα είναι πώς ξέρουμε ποια ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη στην  προβιομηχανική εποχή, πριν το 1850 και όλοι μάλλον -και πολύ εύλογα- υποθέτουμε πως δεν χρειάζεται να το γνωρίζουμε όλοι, αρκεί να το γνωρίζουν οι επιστήμονες. Άλλωστε, αν δεν μπορεί να εγγυηθεί το επιστημονικό κύρος ο ΟΗΕ, ποιος μπορεί να το εγγυηθεί;

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα φαίνεται πως μάλλον είναι "κανείς", καθώς το πολύ καλό ιστολόγιο Real Science μόλις αποκάλυψε μια επιστημονική δημοσίευση του 1997, με τίτλο "An Overview of the Global Historical Climatology Network Temperature Database". Η εργασία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Bulletin of the American Meteorological Society, τ.78, σελ. 2837-2849 και φαίνεται πως έκτοτε ...

ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΕΑΠΕΠ – ΝΠΙΔ


Σας  γνωρίζουμε ότι στις 14/1/2016 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργεια με έγγραφό της κατ΄ εφαρμογή του άρθου 12 παρ. 1.2, 11.1, 13 και 14 του Καταστατικού του Ταμείου (ΦΕΚ Β΄ 409/22-2-2013), προέβη σε ανάκληση του τακτικού μέλους που είχε ορίσει στο Δ.Σ. του ΕΤΕΑΠΕΠ, κ. Παναγιώτη Κοντουσιάδη – κατόπιν παραίτησης του τελευταίου – και σε αντικατάστασή του από το τακτικό μέλος κ. Παναγιωτη Γεωργαντή.



Σε συνέχεια του ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου με την υπ΄αρ. 84/1 απόφασή του της 18ης /1/2016 πρέβη σε ανασύνθεση, ως ακολούθως

ΚΟΙΝO ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Στην ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διατυπώθηκε η σαφής θέση για ένα αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο.

Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν την..

Και με τη βούλα η μεταβίβαση της συμμετοχής της Petroceltic επί του Πατραϊκού στις ΕΛΠΕ και Edison


Με σημερινή απόφαση του ΥΠΕΝ δίνεται το πράσινο φως για μεταβίβαση του ποσοστού της Petroceltic στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού στις ΕΛΠΕ και Edison.

Η αρχική συμφωνία για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της Petroceltic είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στην απόφαση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

Σε ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας προσβλέπουν Ελλάδα και Ιράν. Τι συζήτησαν Σκουρλέτης - Zamaninia


 Με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν, Amir Hossein Zamaninia συναντήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο νέος Πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα, Majid Motallebi Shabestari, συνοδευόμενος από στελέχη της πρεσβείας, ενώ από την ελληνική πλευρά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Τεχεράνη, Γιώργος Αϋφαντής, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του ΥΠΕΝ, Νίκος Γιωτόπουλος και η ειδική συνεργάτης του υπουργού, Μαργαρίτα Σύρκου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν οι...