Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Βγάλτε τους στο φως! Καίγονται!


Photo: photostudio 2wielicht @Flickr
Την Χρυσή Αυγή την γνώρισα πολύ πριν βρεθούν 437.688 Έλληνες να την ψηφίσουν. Θα είχατε δει ίσως την εκπομπή. Μάιος του 2009. Μετανάστες στο Εφετείο – Χρυσαυγίτες στην Σωκράτους. Με κράνη, ρόπαλα και ασπίδες. «Όλο το δράμα της Ευρώπης σε ένα δρόμο», είχα πει τότε. Εξακόσιοι μετανάστες, στριμωγμένοι στους 8 ορόφους ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου, 90 βήματα από την Ομόνοια. Και οι περαστικοί να κρατάνε την μύτη τους, να κουνάνε το κεφάλι τους και κάποιοι σιγά σιγά να πετάνε πέτρες. «Η κόλαση είναι οι άλλοι» έλεγε ο Σαρτρ. Εκεί ξεθάρρεψε και η Χρυσή Αυγή και έκανε «ντου» στο Εφετείο. «Να φύγουν οι ξένοι από την Ελλάδα». Και μετά (ή πριν αλλά τι σημασία έχει;) τα ίδια έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας, στην Μανωλάδα Ηλείας, στην Ηγουμενίτσα. «Να φύγουν οι ξένοι». Αν η Χρυσή Αυγή παρέμενε μια συμμορία που κυνηγάει ανθρώπους τη νύχτα, θα ήταν θέμα της αστυνομίας. Ενάμιση χρόνο μετά όμως τον Νοέμβριο του 2010 η Χρυσή Αυγή μπαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε κάποιες περιοχές παίρνει και 15%. Στο σύνολο 4.4%. «Μιχαλολιάκο φασίστα» του φωνάζουν και αυτός χαιρετά ναζιστικά (τα δείξαμε όλα αυτά στην πρόσφατη εκπομπή των Πρωταγωνιστών). Η ζωή που μετατρέπεται σε κόλαση σε κάποιες συνοικίες των Αθηνών, έχει χώρο και για διαβόλους. Οι κυβερνήσεις αγνοούν πού είναι η Μενάνδρου, η αστυνομία μεταφέρει ψώνια στις κυρίες των υπουργών, η αριστερά κάνει συναυλίες και η Χρυσή Αυγή μαζεύει ψήφους. Γιατί όπως είπε και ο Πέτρος Μάρκαρης (και αυτός στους Πρωταγωνιστές) «όταν βλέπεις την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, λες μπράβο παιδιά, καλύτερος από σας για να τους στείλει στη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει».


Αλλά όλα αυτά τα είπαμε τον Μάιο. Τώρα τι κάνουμε; Τους αφήνουμε να κατέβουν στις εκλογές; Τους αποκλείουμε από τα κανάλια; Ένα - ένα. Η Αριστερά έχει δώσει μάχη για να μην μπορεί το κράτος να θέτει εκτός νόμου ένα κόμμα. Το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει καν τέτοια διαδικασία. Να το σεβαστούμε λοιπόν και να αφήσουμε κατά μέρος τους νέο –ηρωισμούς της απαγόρευσης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να κατέβει στις εκλογές. Εκεί πρέπει να ηττηθεί όχι στα «εκλογοδικεία». Ο Κασιδιάρης βέβαια δεν έχει κανενός είδους ασυλία. Και πρέπει να τιμωρηθεί. Τα κανάλια όμως, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι πρέπει να συνεχίζουν να καλούν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο επειδή το λέει η Διακομματική. Αλλά επειδή οι απόψεις τους και οι συμπεριφορές τους, πρέπει να βγουν στο φως. Δεν εξαφανίζεις κάποιον επειδή τον βγάζεις από το οπτικό σου πεδίο.


Και είχε δίκιο ο Γιώργος Παπαδάκης που είπε στον Αντέννα μέσα στον πανικό, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι – και αυτό! – αμάρτημα των δημοσιογράφων. Έλεος! Αντιθέτως ο αποκλεισμός τους δημιούργησε τον «μύθο» τους. Γιατί (το είπε και ο Στέλιος Κούλογλου στους Πρωταγωνιστές) «οι εχθροί της δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικά μέσα». Και ο προεκλογικός αποκλεισμός τους, που επιβλήθηκε από μια κακώς εννοούμενη πολιτική ορθότητα («μην μας πούνε και φασίστες που τους καλούμε») λειτούργησε τελικά υπέρ τους. Γυρνούσαν στις συνοικίες και έλεγαν «εμείς είμαστε οι αποκλεισμένοι του συστήματος». Να βγουν λοιπόν να τους δούμε. Να μας πουν ότι δεν υπήρχαν φούρνοι στο Άουσβιτς (ναι, μου το είπε και αυτό ο Μιχαλολιάκος στην εκπομπή) και ότι δεν είναι Έλληνες αυτοί που γεννιούνται και μορφώνονται στην Ελλάδα (και αυτό το είπε!). Να υπερηφανευτούν για τις 30-40 μεραρχίες που τους ψήφισαν (έτσι μετράνε στην Χρυσή Αυγή τους ψηφοφόρους). Και να βγουν οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι διανοούμενοι να τους αντιμετωπίσουν. Όχι να χαριεντίζονται αλλά να αναμετρηθούν μαζί τους.


Τι μας πειράζει δηλαδή; Ότι ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη σε ζωντανή μετάδοση; Στην Πατησίων δεν θα την χαστούκιζε; Το κυνηγητό τού Κάιν στο Φάληρο από μια συμμορία χρυσαυγιτών γιατί δεν μας ενόχλησε; Επειδή δεν ήταν σε ζωντανή μετάδοση; Ή τι πιστεύουμε; Ότι τα τηλεοπτικά πλατό είναι αυτά που αγριεύουν τους Χρυσαυγίτες και στα στενά της πόλης είναι όλοι τους μετεμψυχώσεις του Γκάντι;
ΠΗΓΗ:http://www.protagon.gr

ΣΕ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΣΣΕ



Έχοντας πετύχει να εισακουστεί απολύτως, στα τρία «καυτά» για τους εργαζόμενους ζητήματα που συνδέονται με την Ε.Σ.Σ.Ε. και κατόπιν της σημερινής διαδικασίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ –όπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έλαβε εξουσιοδότηση για υπογραφή της νέας σύμβασης- ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προχωρά σε παύση των απεργιακών μέτρων, τα οποία εφήρμοσε από την περασμένη Τρίτη, ως μέσο πίεσης προκειμένου να καταφέρει να περάσει όλα όσα οι εργαζόμενοι απαιτούσαν.
Σε μια διαδικασία συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σε βαρύτατο κλίμα, κλίμα που θα έλεγε κανείς ότι άγγιξε τα όρια της ψυχολογικής τρομοκρατίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατάφερε να πετύχει αυτό που κάποιοι προσπάθησαν να αποτρέψουν. Κατάφερε να τοποθετηθεί -δια του Προεδρείου του- επί των επίμαχων ζητημάτων που θέτει το Σωματείο και απέσπασε τη δέσμευση του Προέδρου της επιχείρησης, ότι φλέγοντα θέματα που θέσαμε, θα διευθετηθούν μέσα στα χρονικά περιθώρια που η Διοίκηση έχει βάλει.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε συνέχεια των εξελίξεων, θα συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας.
Σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FIMOTRO: ΣΤΟ 21,9% ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

FIMOTRO: ΣΤΟ 21,9% ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ: Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στη χώρα μας με το ποσοστό να αυξάνεται μήνα με το μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στ...

ΔΕΣΦΑ: Ολοκληρώθηκε η 1η διεργασία ψύξης δεξαμενών πλοίου μεταφοράς LNG



Την πρώτη προγραμματισμένη εντός του 2012 διεργασία ψύξης δεξαμενών πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (cool down) στη νήσο Ρεβυθούσα ολοκλήρωσε την Κυριακή 27 Μαΐου ο ΔΕΣΦΑ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη διαδικασία ψύξης περιλαμβάνεται στις κανονικές διαδικασίες των εγκαταστάσεων ΥΦΑ και περιγράφεται, ως κατηγορία παρεχόμενων υπηρεσιών ειδικώς στον Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.
Παράλληλα, η εν λόγω υπηρεσία αποφέρει στη χώρα μας και στον ΔΕΣΦΑ ειδικότερα, οικονομικό έσοδο, διεθνή αναγνωρισιμότητα και ανταγωνιστικότητα στην περιοχή της Μεσογείου. 
Ο ΔΕΣΦΑ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με υπευθυνότητα, με επιχειρησιακή εξωστρέφεια και με σεβασμό στο περιβάλλον, τη παροχή - μεταξύ άλλων - της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς τους ενδιαφερόμενους.
"Η Διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, συγχαίρει τη Δραστηριότητα Μεταφοράς και Εκμετάλλευσης και ειδικότερα τη Διεύθυνση ΥΦΑ Ρεβυθούσας για την άρτια ολοκλήρωση αυτής της υπηρεσίας", καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Standard and Poor’s: Η ΔΕΗ Μπορεί να Χρεοκοπήσει Σύντομα



Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’ s ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θεωρεί πως η ΔΕΗ πιθανώς θα χρεοκοπήσει στο άμεσο μέλλον, καθώς δεν διαθέτει τους πόρους για να αποπληρώσει το χρέος της στην ασταθή πολιτικά περίοδο που διανύει η χώρα.
Η S& P πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ πρέπει να αποπληρώσει περί το 1 δις ευρώ ως το τέλος του έτους, κυρίως προς τις ελληνικές τράπεζες, με μεγάλο μέρος του χρέους αυτού να οφείλεται αργότερα αυτό το μήνα.
«Η ΔΕΗ πιθανώς θα κηρύξει στάση πληρωμών σύντομα, όπως καθορίζεται αυτή με τα δικά μας κριτήρια, αν δεν δούμε κάποια σημαντική βελτίωση στα λειτουργικά μεγέθη και την ρευστότητα», ανέφερε σχετικά.
Επίσης, τονίζεται ότι η ΔΕΗ θα ήταν ανίκανη να πληρώσει το χρέος της σε ευρώ αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και η S& P δίνει μια στις τρεις πιθανότητες να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ. Σημειώνεται, τέλος, ότι «η αρνητική εικόνα λαμβάνει επίσης υπόψη το κόστος αναχρηματοδότησης της Επιχείρησης και την πιθανότητα ότι η πολιτική αστάθεια θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση του ομίλου, ακόμα και αν η Ελλάδα δεν εξέλθει από την ευρωζώνη». 
ΠΗΓΗ:www.energia.gr

Δελτίο Τύπου - H ΓΣΕΕ καταδικάζει τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής



Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη και φασιστική επίθεση του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των στελεχών του ίδιου κόμματος κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες.
Αυτού του είδους οι συμπεριφορές και οι τραμπουκισμοί αποκαλύπτουν με τον πιο εύγλωττο και παραστατικό τρόπο το ήθος, το ύφος και τον «πολιτικό πολιτισμό» της Χρυσής Αυγής.
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας να ενεργοποιηθούν και να αντισταθούν στις αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις που επιχειρούν να επιστρέψουν στο πιο μαύρο και σκοτεινό παρελθόν τη χώρα μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:http://www.gsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
                                                                                                          
                                                                                    07/06/2012




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε την σημερινή αήθη επίθεση του “βουλευτή”  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά εκλεγμένων βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, οδηγούν στην αποσύνθεση της Ελληνικής Κοινωνίας και αποτελούν βαρβαρότητα.

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από τα “ναζιστικά μορφώματα” και τις φασιστικές συμπεριφορές  των άνανδρων στελεχών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.



                                                                                                                  ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ 

Πάγωμα ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων, ΑΟΖ, κοινωνικές ΑΠΕ οι βασικές ενεργειακές στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Το πρόγραμμα



Πάγωμα αποκρατικοποιήσεων, χωροθέτηση των ΑΠΕ και μορφές κοινωνικοποιημένων πράσινων επενδύσεων αλλά και εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίων με κήρυξη ΑΟΖ, είναι οι βασικοί ενεργειακοί άξονες του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όπως παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. 
Μεταξύ άλλων προβλέπεται πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων και σταδιακή επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικών ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον τομέα των Υδρογονανθράκων προβλέπεται η υιοθέτηση του νορβηγικού μοντέλου, με τη δημιουργία ειδικού ταμείου όπου θα κατευθύνονται τα έσοδα και το οποίο θα χρηματοδοτεί την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να προχωρήσει στην κατάρτιση εθνικών σχεδίων για τομείς όπως η ενέργεια, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κλπ, με τη συμμετοχή της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας. 
Πιο αναλυτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής σε σχέση με τον τομέα της ενέργειας:
Ιδιωτικοποιήσεις
Πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων των στρατηγικής σημασίας για την Εθνική οικονομία δημόσιων οργανισμών.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αύξηση 5,4% στην Εγκατεστημένη Αιολική Ισχύ στην Ελλάδα τους Πέντε Πρώτους Μήνες του 2012




Αύξηση 5,4% ή 88 MW, σε σχέση με το τέλος του 2011, σημείωσε η συνολική εγκατεστημένη αιολική ισχύς στην χώρα μας το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με την Στατιστική της αγοράς αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, που παρουσίασε σήμερα η ΕΛΕΤΑΕΝ. Επίσης, η Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις της για τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την νέα της έκδοση, το Αλφαβητάρι της Αιολικής Ενέργειας.
Ειδικότερα, με βάση την ΗWEA Wind Energy Statistics– HWD2012Α, που παρουσίασε η ΕΛΕΤΑΕΝ, τo σύνολο της αιολικής ισχύος που κατά τα τέλη του Μαΐου 2012 βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία είναι 1723,06 MW.
Η ισχύς αυτή κατανέμεται ως εξής:
Στα Μη Διασυνδεμένα Νησιά : 275,92 MW
Στο Διασυνδεμένο Σύστημα: 1447,14 MW
Η νέα αιολική ισχύς που εγκαταστάθηκε το 2012 είναι 88 MW αυξημένη κατά 5,4% σε σχέση με το τέλος του 2011. Τα νέα αυτά...........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

" Αντίο πυρηνική ενέργεια "


" Αντίο πυρηνική ενέργεια "
" Αντίο πυρηνική ενέργεια " λένε ήδη 7,23 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιαπωνία, οι οποίοι έχουν υπογράψει σχετικό αίτημα, ανακοινώθηκε σήμερα στο Τόκιο.
Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο τιμηθείς με το βραβείο Νόμπελ ιάπωνας συγγραφέας Κενζαμούρο Όε, ο συνθέτης και πιανίστας Ρουίσι Σακαμότι και ο γνωστός για την καταγγελία σκανδάλων δημοσιογράφος Σατόσι Καμάτα, έχει στόχο τη συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων υπογραφών ως τα μέσα του Ιουλίου.
Οι εμπνευστές της υποστηρίζουν ότι το 80% του ιαπωνικού πληθυσμού δε θέλει την πυρηνική ενέργεια και ότι ακόμα και χωρίς πυρηνικούς σταθμούς, η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. 
ΠΗΓΗ:/www.ikypros.com

ΔΕΠΑ : Σε ανοικτή γραμμή με ξένες τράπεζες και προμηθευτές για παν ενδεχόμενο..



Σε ανοικτή γραμμή με ξένες τράπεζες, καθώς και με τους προμηθευτές της, βρίσκεται η ΔΕΠΑ, που ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, εφόσον δεν καταστεί δυνατή η έγκαιρη εκταμίευση του δανείου από το Παρακαταθηκών.
Τις τελευταίες ημέρες στη ΔΕΠΑ επιχειρούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που έχει η εταιρεία για να θωρακισθεί απέναντι στο ενδεχόμενο "κάτι να πάει στραβά" με το δάνειο από το ΤΠΔ, όπως για παράδειγμα η χορήγησή του να σκαλώσει σε διαδικασίες αφού πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει (την επόμενη εβδομάδα πρέπει να εξοφλήσει υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές της).
Παρ’ ότι η αίσθηση είναι πως τα επόμενα 24ωρα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν θετικά νέα, εντούτοις για καλό και κακό, η εταιρεία προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό συζητά τόσο με τράπεζες για το ενδεχόμενο λήψης ενός κυλιόμενου δανείου έναντι εγγυητικών, όσο και με τους προμηθευτές της σχετικά με τις δυνατότητες αποπληρωμής των οφειλών της, με στελέχη της να πραγματοποιούν επαφές στο εξωτερικό. "Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι το τέλος της εβδομάδας σ’ αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση του δανείου από το ΤΠΔ. Αν υπάρξουν καλές εξελίξεις ίσως και να μη χρειαστεί να συγκληθεί το Δ.Σ. της εταιρείας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή", λένε κύκλοι της ΔΕΠΑ.
Τα στελέχη της παραδέχονται ότι η πιο "καθαρή λύση" στην παρούσα συγκυρία είναι το δάνειο του ΤΠΔ, αν ωστόσο για κάποιο λόγο καθυστερήσει να εκταμιευθεί, πρέπει η εταιρεία να είναι έτοιμη για να πληρώσει τους προμηθευτές της. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς κατέβαλαν μέρος των οφειλών τους, ωστόσο σαφέστερη εικόνα θα υπάρχει σήμερα ή αύριο.
"Δεν μπορούμε να σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί…"
Κύκλοι της εταιρείας, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το πώς αφέθηκαν τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ. Πόσο μάλλον όταν είχε γίνει σαφές τουλάχιστον από τον Ιανουάριο ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στο τέλος του 2011 για τη μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (έσοδα από δημοπρασίες ρύπων, από τέλος ΕΡΤ, και τέλος λιγνίτη), δεν περπατούν. Παρ' όλα αυτά κάποιοι πίστευαν ότι θα βρεθούν λύσεις...
"Η γενική ιδέα είναι να εγκριθεί τώρα το δάνειο από το ΤΠΔ, ώστε να δοθεί ένας χρόνος 4 μηνών στην αγορά ηλεκτρισμού για να λύσει στο μεταξύ τα δομικά της προβλήματα. Γιατί σε 4 μήνες θα έχουμε χειμώνα. Και χειμώνας χωρίς φυσικό αέριο δεν γίνεται! Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί!", λένε χαρακτηριστικά. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

ΔΡΑΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ 2012


ΠΗΓΗ:www.desfa.gr

Oι συνδικαλιστές του Δημοσίου που πήγαν με τον Αλέξη



Στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πριν από τις εκλογές εκατοντάδες συνδικαλιστές που γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ, έπαιξαν παιχνίδια εξουσίας, πολλές φορές συνδιοίκησαν και στο φινάλε βρέθηκαν απομονωμένοι, χωρίς ακροατήριο, στήριξη και μέλλον. Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, στρατηγοί χωρίς στρατιώτες, οι πάλαι κραταιοί Πασκίτες έκαναν «κωλοτούμπα» ζητώντας θαλπωρή στη ροζ αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ως πρώτο βήμα, δήλωσαν ανοιχτά ότι ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν στις 17 Ιουνίου τον Αλέξη Τσίπρα, απογοητευμένοι από τους μνημονιακούς ηγέτες που ευθύνονται για την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί που είχαν και στο παρελθόν καλή επικοινωνία με τους ροζ συνδικαλιστές, στηρίζουν πλέον ανοιχτά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις γενικές συνελεύσεις και κατεβαίνουν με κοινές απόψεις σε κρίσιμα θέματα. Πολλοί τηρούν σχέση αναμονής και περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να αποφασίσουν στη συνέχεια αν θα ενταχθούν και οργανωτικά στο νέο ρεύμα.


Στο νέο πολιτικο- συνδικαλιστικό τοπίο που διαμορφώνεται, ο πιο γνωστός «πράσινος» που δήλωσε ότι εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει πλέον «δαγκωτό» αριστερό κόμμα, χωρίς να ενταχθεί προς το παρόν σε οργανωτικό σχήμα είναι ο Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ. 
Αν και τελευταία «τσαλακώθηκε» από την αποκάλυψη της προκλητικής διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην ομοσπονδία και τις κόντρες με το αδελφό σωματείο εργαζομένων στα ορυχεία της ΔΕΗ, ο πράσινος αγωνιστής δεν ξέχασε το τροτσκιστικό παρελθόν του. Ενιωσε προδομένος από το ΠΑΣΟΚ και θυμωμένος με τους μνημονιακούς υπουργούς « Επί 34 χρόνια ήμουν πιο ΠΑΣΟΚ από ΠΑΣΟΚ – εξηγεί- Θλίβομαι και υποφέρω. Η κυβέρνηση εκτέλεσε 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Από το κόμμα που μας έκανε να ονειρευτούμε έχει μείνει μόνο η ταμπέλα». 
Ο πρώτος πράσινος συνδικαλιστής που άλλαξε ανοιχτά στρατόπεδο ήταν ο Γιάννης Σταθάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδειάς που εξελέγη και βουλευτής Βοιωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν ο Γιώργος Βαμβακάς, πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών που συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Β 'Αθηνών και ο δυναμικός συνδικαλιστής των διυλιστηρίων Νίκος Ορφανός ενώ μαζική συμμετοχή δήλωσαν οι μεταφορές σταθερής τροχιάς, Μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ, όπου οι επικεφαλής δυναμικών ομοσπονδιών και σωματείων όπως, ο Χρήστος Κούκης, ο Μιχάλης Γαζής και ο Κώστας Δήμου βρέθηκαν στο στρατόπεδο Τσίπρα. ...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΛΑΡΚΟ «Αντιμετωπίζει Οξύ Πρόβλημα Βιωσιμότητας», Λέει το ΤΑΙΠΕΔ




Εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε και αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ ως τα τέλη του μήνα δίνει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 


Όπως αναφέρει:


«Στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβιβασθεί το 55,19% των μετοχών της ΛΑΡΚΟ, από το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
» Μοναδική μέριμνα του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μεγιστοποίηση της αξίας όλων των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ουσιαστική αύξηση –και όχι απλώς διατήρηση- των θέσεων εργασίας.
» Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, διότι η Εταιρεία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας το οποίο καθιστά την αξιοποίησή της ιδιαίτερα δυσχερή και απαιτεί την αναζήτηση εφικτών, εναλλακτικών δυνατοτήτων με νηφαλιότητα, επαγγελματισμό και συνεργασία. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι:
Με βάση τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας (λογιστικές καταστάσεις 30/9/2011), η Εταιρεία έχει αρνητική καθαρή θέση.
Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC/DG Comp) εξετάζει εάν η Εταιρεία έχει εισπράξει...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτροπή Αζερμπαϊτζ​άν προς Ελλάδα για Αγωγό TAP



Η Ελλάδα αν θέλει να μείνει στο παιχνίδι των αγωγών μεταφοράς αερίου, θα ήταν προτιμότερο να ενισχύσει τον αγωγό ΤΑΡ. Τα οφέλη της θα προκύψουν από την ίδια την επένδυση και τα τέλη διέλευσης που θα εισπράττει. Τη θέση αυτή εκφράζει η Gulmira Rzayeva, αναλύτρια του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του Αζερμπαϊτζάν (CSS).
To CSS αποτελεί think tank του προέδρου της χώρας, και απηχεί τις απόψεις της προεδρίας για αντίστοιχα θέματα. Η κ. Rzayeva, είναι η ίδια η οποία είχε επιφορτιστεί να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για την απόρριψη του Ελληνοιταλικού αγωγού (ITGI), από τους υποψήφιους για συμμετοχή στο Νότιο Διάδρομο φυσικού αερίου.
Με την τοποθέτησή της αυτή η Gulmira Rzayeva σε καμία περίπτωση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα είναι αυτός που θα επιλέξειη Κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2 για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.
Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι αγωγός αυτόςδιατηρεί πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως και οι ανταγωνιστικές προτάσεις από τις κοινοπραξίες των αγωγών Nabucco και SEEP (South Eastern Europe Pipeline). Εμμέσως δε προτρέπει την Ελληνική Κυβέρνηση (όταν φυσικά υπάρξει κυβέρνηση που................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναβλήθηκε για το 2013 η δίκη για το λαθρεμπόριο καυσίμων του Στρατού



Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2013, η δίκη των πέντε (δυο στρατιωτικών, ενός στρατιωτικού υπαλλήλου και δυο ιδιωτών), οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση στρατιωτικών καυσίμων από μονάδα της Λάρισας.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αναβολή -δεύτερη κατά σειρά- δόθηκε καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, για διενέργεια χημικών αναλύσεων των καυσίμων που θεωρείται βασικό στοιχείο της δίκης. 
ΠΗΓΗ://www.energypress.gr

ΑΝΑΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ- Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !