Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Υπόγεια λίμνη στον Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη ανακάλυψε η Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία

Από το pronews.gr
Σημαντική ανακάλυψη, η οποία θα επηρεάσει τα επιστημονικά δεδομένα για τον πλανήτη, ανακοίνωσε ομάδα αστροφυσικών, καθώς βρέθηκε υπόγεια λίμνη στον Νότιο Πόλο του Άρη.

Η λίμνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «κρυβόταν κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου, βάθους ενός μιλίου. Την ανακάλυψη πραγματοποίησαν ..

Yeni Safak: Φ.Α σε Αν.Μεσόγειο για ανάγκες Τουρκίας για 572 χρόνια

Από το sigmalive.com
«Τα ζητήματα θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας επανεμφανίζονται στην ημερήσια διάταξη, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία, επικαλούμενη έρευνα σε θέματα ενέργειας, αναφέρει πως τα αποθέματα της περιοχής θα μπορούσαν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ελλάδα επιδιώκει..

Η αμηχανία για την αδήριτη πραγματικότητα μπέρδεψε τη γραμμή της κλιματικής προπαγάνδας!


Από το greeklignite.blogspot.com
Το ιστολόγιο εκφράζει την αμέριστη θλίψη του για την τραγωδία της Αν.Αττικής. Εκατομμύρια Έλληνες έχουμε περάσει απ' το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, που ποτέ πια δεν θα είναι τα ίδια. Συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, καλό κουράγιο σ' όσους έχασαν περιουσίες. 

Επί της κλιματικής επικαιρότητας τώρα, στις 9/7/2018 ο προπαγανδιστής της κλιματικής απάτης Guardian έβλεπε ένα "global heatwave - παγκόσμιο κύμα ζέστης", που φυσικά λιώνει τους πάγους της Αρκτικής ζώνης. Απαραίτητο συμπλήρωμα ήταν..

Γιατί η Ε.Ε. ποντάρει στην αεριοκίνηση

Από το real.gr
Στρατηγικό καύσιμο για την Ευρώπη το φυσικό αέριο. Πώς η Ε.Ε. αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά του για την απανθρακοποίηση της οικονομίας. Οι πολιτικές για «αποδοτικά οχήματα» και δίκτυα πρατηρίων.

Ώθηση στην κίνηση των οχημάτων με φυσικό αέριο δίνουν οι στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, όπως επίσης και οι αποφάσεις της για αποδοτικά οχήματα και ανάπτυξη πρατηρίων CNG.

Οι στόχοι της Ε.Ε. για το 2030 είναι..

Στήριξη στους πυρόπληκτους Αττικής

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η φρικτή τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές που ξεκίνησε προχθές το βράδυ και συνεχίζεται δυστυχώς ακόµα, δεν µπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Συγκλονισµένοι, µόνο κουράγιο µπορούµε να ευχηθούµε στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, σε όλους τους συνανθρώπους µας που..

Επενδύσεις και υψηλή κινητικότητα προμηνύουν θετικές εξελίξεις στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Δυτική Ευρώπη

Από το energypress.gr
Αν και η παγκόσμια έρευνα υδρογονανθράκων έχει εξασθενήσει, ο τομέας υπεράκτιων ερευνών στην Δυτική Ευρώπη διατηρεί υψηλό ενδιαφέρον από την άποψη των προοπτικών έρευνας και ανάπτυξης υδργονανθράκων. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Διεύθυνσης Πετρελαίου της Νορβηγίας (Norwegian Petroleum Directorate, NPD) η νορβηγική ηπειρωτική πλάκα, μόνη της, διατηρεί ακόμη μη ανεξερέυνητους πόρους, ύψους 4 Bscme (141 Tcfe).

Η έκθεση υποστηρίζει ότι..