Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΠΕΚ: Αυξημένη Παραγωγή Πετρελαίου στις Χώρες Μη Μέλη το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ:
Από το energia.gr
Αναθεωρεί ανοδικά ο ΟΠΕΚ τις προβλέψεις του για την πετρελαϊκή παραγωγή των χωρών που δεν αποτελούν μέλη του το 2017. Ο ΟΠΕΚ επανεκτιμά τα σχετικά μεγέθη καθώς νέα πεδία εισέρχονται στο στάδιο της παραγωγής, ενώ, παράλληλα, διαπιστώνει ότι οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικοί στο φθηνό αργό από το αναμενόμενο. Η ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων του ΟΠΕΚ δείχνει προς..

Έρευνα Nielsen: Πρωτιά της μεταξύ των χωρών της ΕΕ στην «εργασιακή ανασφάλεια»

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνα Nielsen: Πρωτιά της μεταξύ των χωρών της ΕΕ στην «εργασιακή ανασφάλεια»
Από το pronews.gr
«Την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών καταλαμβάνει η Ελλάδα αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια». Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα Consumer Confidence της Nielsen για το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τέσσερις στους δέκα Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, ενώ για την οικονομία το 34% των Ελλήνων. Σημαντική ήταν η αύξηση που σημειώθηκε στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (13% έναντι 5%), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό ανησυχιών για τη μετανάστευση και τον πόλεμο επέστρεψαν στα περσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας..

Ιράν: Στα 239 δις. βαρέλια τα απολήψιμα αποθέματα υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιράν πετρελαιο
Από το energypress.gr
Τα εκτιμώμενα αποθέματα υδρογονανθράκων του Ιράν ανέρχονται σε 836,47 δις. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής (NIOC).

Ο ίδιος επισήμανε ότι εξ αυτών, τα 239 δις. βαρέλια θεωρούνται απολήψιμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι από τα μέσα του 2013 έχουν προστεθεί 534 εκατ. βαρέλια αργού και 522 δις. κ.μ. αερίου στα απολήψιμα αποθέματα της χώρας.

Αλέξης Τσίπρας για αποκρατικοποιήσεις: «Θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία»

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Τσίπρας για αποκρατικοποιήσεις: «Θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία»
Από το energyworld.gr
Θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αποκρατικοποιήσεις και για το εάν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή ειδικά, τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.
«Η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», είπε ο κ. Τσίπρας και αποφεύγοντας να ταχθεί ευθέως υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Πρόσθεσε ωστόσο πως «σε ότι  αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, εργαστήκαμε προκειμένου να ξεφύγουμε από μια λογική εκποίησης και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε..

Καναδάς: Ενιαίο δίκτυο μονοπατιών και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα μήκους 24.000 χιλιομέτρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Καναδάς: Ενιαίο δίκτυο μονοπατιών και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα μήκους 24.000 χιλιομέτρων
Από το naftemporiki.gr
Ο Καναδάς πλησιάζει την ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε το 1992, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός τεράστιου, ενιαίου δικτύου δρόμων και μονοπατιών για ποδηλάτες, πεζοπόρους και άλλους ενεργούς πολίτες.

Μέχρι σήμερα, έχουν συνδεθεί πάνω από 20.000 χιλιόμετρα μονοπατιών και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα, 26% των οποίων είναι παραθαλάσσια. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του εγχειρήματος, το 80% του πληθυσμού του Καναδά ζει λιγότερο από 30 λεπτά μακριά από το αποκαλούμενο «μεγαλύτερο μονοπάτι αναψυχής στον κόσμο».

Το «Μεγάλο Μονοπάτι» ή «Διακαναδικό Μονοπάτι» ξεκινά στο..

Σοβαρές πιθανότητες για περαιτέρω καθίζηση των τιμών του αργού πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Σοβαρές πιθανότητες για περαιτέρω καθίζηση των τιμών του αργού πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
Η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί φέτος κατά 1,1-1,3 εκατ. βαρέλια αν και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για περαιτέρω καθίζηση των τιμών και για το χειμώνα 2016-2017.
Την άποψη αυτή εξέφρασε στο πρακτορείο TASS ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

O Ρώσος υπουργός υποστήριξε ότι σε προηγούμενες προβλέψεις ήταν εμφανές ότι η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης θα επιτευχθεί κυρίως μετά το 2017, ωστόσο η Μόσχα επιμένει σε αυτές τις προβλέψεις με σχετικά συγκρατημένη αισιοδοξία για τη ζήτηση αλλά όχι και για τις τιμές.

Σε γενικότερο πλαίσιο, το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας θεωρεί ότι..

Εκλογές ΠΣΕΕΠ 2016 & Διοικητικός, Οικονομικός Απολογισμός 2014 – 2016


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 09/09/16 το Εκλογοαπολογιστικό ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Σωµατείου, αφού ολοκληρώθηκε η τριετής θητεία του, ενέκρινε τον ∆ιοικητικό & Οικονοµικό Απολογισµό, ανοίγοντας έτσι την προεκλογική περίοδο και µε βάση το Καταστατικό σας ανακοινώνουµε τις ηµεροµηνίες των διαδικασιών των αρχαιρεσιών µας, έτσι όπως εγκρίθηκαν από το ∆.Σ.

Θα πραγµατοποιηθούν οι Περιφερειακές Συνελεύσεις ανά χώρο όπου θα γίνει ο ∆ιοικητικός και Οικονοµικός Απολογισµός και θα εκλεγούν και οι Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές ως εξής: