Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μειώνεται Κατά 4% το Κόστος του Ρεύματος στην Κύπρο



Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Κώστας Γαβριηλίδης, εξήγησε στο Ράδιο Πρώτο ότι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλεται στη μείωση της τιμής των καυσίμων και στη μείωση της έκτακτης προσαύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος, που η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ΡΑΕΚ, είχε επιβάλει μετά την καταστροφή του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού, λόγω της φονικής έκρηξης στο Μαρί, από 6,96% σε 5,75%.
Ο κ. Γαβριηλίδης διευκρίνισε ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού διατηρεί αποθέματα καυσίμων για τρεις μήνες και γι αυτό οι αυξομειώσεις της τιμής φθάνουν στους καταναλωτές με ανάλογη καθυστέρηση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα


Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

clip_image001

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

clip_image003

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.
Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

clip_image004

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
ΠΗΓΗ:asimpiestos.blogspot.com

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!



Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!
- Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;
- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;
- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;
- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;
Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.
Ψάξαμε λοιπόν βιβλιογραφία, στοιχεία στο διαδίκτυο και κατορθώσαμε και ανακαλύψαμε όλα τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα! Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας στα ερωτήματαπου θέτουν τα «πειθήνια όργανα» των διεθνών τοκογλύφων όπως το «Focus» και η «Bild», που δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να «χτυπούν» την Ελλάδα!
- Η έρευνα που ακολουθεί, διενεργήθηκε το 2011 και δημοσιεύτηκε τότε, στο adalis.gr [H αρχική δημοσίευση εδώ].
Αξίζει πραγματικά να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό, τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, πριν καν απαλλαχτεί από τους Οθωμανούς !
Δάνεια, που στο σύνολό τους είναι αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας … δεκάρας!       
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεκάδες εξτρεμιστές εξουδετερώθηκαν στη χερσόνησο του Σινά


синайский полуостров египет блокпост
Τμήματα του αιγυπτιακού στρατού εξουδετέρωσαν 40 μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά. Αυτό ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα αιγυπτιακά ΜΜΕ επικαλούμενα δήλωση εκπροσώπου των στρατιωτικών.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, δεκάδες τρομοκράτες τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 30 αιχμαλωτίστηκαν.Η επιχείρηση για την εξάλειψη των βάσεων των εξτρεμιστών και των εγκληματικών ομάδων στη χερσόνησο συνεχίζεται, ενώ εξελίσσεται επιχείρηση κατάσχεσης των όπλων από τον τοπικό πληθυσμό. Την περασμένη Κυριακή εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε φυλάκιο ελέγχου κοντά στην πόλη Ράφα, στα σύνορα με το Ισραήλ. 16 Αιγύπτιοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 7 τραυματίστηκαν. Στην επίθεση έλαβαν μέρος Παλαιστίνιοι, που πέρασαν στο Σινά από τη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ χαιρέτισε τα μέτρα που έλαβε η Αίγυπτος για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χερσόνησο του Σινά. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ρωσία: Πτώση των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου



Πτώση 2,8% στους 104,2 εκατ. τόνους σημείωσαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας προς τις εκτός Κοινοπολιτείας χώρες το πρώτο εξάμηνο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. 
Πτώση σημείωσαν επίσης οι εξαγωγές φυσικού αερίου οι οποίες υποχώρησαν 1,8% στα 59,7 δισ. κυβικά μέτρα. 
Οι εξαγωγές πετρελαίου προς τις χώρες της Κοινοπολιτείας αυξήθηκαν 9,3% στους 14,4 εκατ. τόνους ενώ του φυσικού αερίου μειώθηκαν 19,2% στα 33,1 δισ. κυβικά μέτρα. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Την ώρα που οι Έλληνες επιστήμονες συμφωνούν να απλοποιήσουν την ελληνική γλώσσα και να μειώσουν τα σύμφωνα τα φωνήεντα και να αλλάξουν τα όσα μαθαίναμε στην ελληνική γραμματική ως τώρα , το... CNN η APPLE και ξένοι επιστήμονες θαυμάζοντας τον πλούτο της τονίζουν ότι αν δεν υπήρχε η ελληνική γλώσσα δεν είχαμε πολιτισμό. 
Αξίζει πραγματικά να διαθέσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο για να κατανοήσετε τι θησαυρό κρύβει η ελληνική γλώσσα και πως άρχισαν οι ξένοι που προφανώς είναι πιο έξυπνοι από μας να την χρησιμοποιούν για το συμφέρον της ανθρωπότητας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι το 1943 θα ήταν ένας απλός και ταπεινός στρατιώτης των SS



Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι το 1943 θα ήταν ένας απλός και ταπεινός στρατιώτης των SS, «στο Στάλινγκραντ, στη Σεβαστούπολη, στη Κριμαία, στο Βερολίνο, στη μάχη για την υπεράσπιση της Ευρώπης», όπως γράφει στην σελίδα 15 του τεύχους 64 (Ιούλιος 1991) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή». Αν φυσικά τον είχαν δεχθεί στον «ευρωπαϊκό στρατό» και δεν τον είχαν απορρίψει ως μη-Άριο για προφανείς λόγους. 
Κατά τα άλλα το εξώφυλλο του περιοδικού κοσμεί μία ακόμα (ελληνοπρεπής βεβαίως) σβάστικα και ένας γερμανικός (ελληνοπρεπής βεβαίως) αετός, μαζί με έναν σαλπιγκτή της χιτλερικής νεολαίας. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr/blog

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ζητούνται εργάτες για να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας


Με στόχο την κάλυψη θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια τη μείωση της ανεργίας ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ανακοίνωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον ζήτησης εργατικού δυναμικού (φορτοεκφορτώσεις, συσκευασίες) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210 5560000 για περισσότερες πληροφορίες.
Ζητούνται εργάτες για να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας
Θα δοθεί προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους και σε μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.
Σημειώνεται από το σύλλογο, ότι την ευθύνη και την αποκλειστική επιλογή έχει η εταιρεία που προσφέρει τις θέσεις εργασίας. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Νέα επιβάρυνση των καταναλωτών της ΔΕΗ



Σε αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μεσοσταθμικά, από 5,57 ευρώ που ήταν ως τώρα, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 
Για τα νοικοκυριά το τέλος ΑΠΕ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος διαμορφώνεται στα 8,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,99 ευρώ που ήταν έως τώρα (αύξηση 45,9%), ενώ η ποσοτική επιβάρυνση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το ΥΠΕΚΑ υπολογίζεται για ένα μέσο νοικοκυριό σε 1 ευρώ τον μήνα.
Το ΕΤΜΕΑΡ χρηματοδοτεί την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καλύπτοντας τη διαφορά μεταξύ των τιμών που εισπράττουν οι παραγωγοί από την αγορά και των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας. Η διαφορά αυτή διογκώνεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ, το έλλειμμα του λογαριασμού έφθασε στο τέλος Ιουνίου στα 282 εκατ. ευρώ και στο τέλος Ιουλίου εκτιμάται ότι υπερέβη τα 300 εκατ.
Με τις αναπροσαρμογές που αποφάσισε η ΡΑΕ το τέλος ΑΠΕ διαμορφώνεται ανά κατηγορία καταναλωτών ως εξής: Υψηλή τάση 4,58 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αγροτική χρήση (μέση τάση) 4,35 ευρώ, λοιπές χρήσεις (μέση τάση) 7,17 ευρώ, αγροτική χρήση (χαμηλή τάση) 5,61 ευρώ, οικιακή χρήση 8,74 ευρώ και λοιπές χρήσεις χαμηλής τάσης (επιχειρήσεις, υπηρεσίες κλπ.) 9,53 ευρώ. Οι αυξήσεις ανά κατηγορία κατανάλωσης σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές κλιμακώνονται έως 91%. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αδαμίδης για Φωτόπουλο: Εάν δεν συγκλίνουμε, δε θα είμαστε μαζί



"Για να είμαι υποψήφιος στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο θέσεων και όχι συνέδριο καρέκλας. Έχω έντονες διαφωνίες  με τις πρακτικές του Νίκου Φωτόπουλου σε ό,τι αφορά την επιχείρηση και αν δε  συγκλίνουμε σε κάποια θέματα δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε μαζί",  απάντησε ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος κ. Γιώργος Αδαμίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε πριν από λίγο κατά τις εργασίες του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του σωματείου.
Το σωματείο βρίσκεται σε τροχιά προετοιμασίας για τις εργασίες του Γενικού του Συμβουλίου, κινώντας κάθε διαδικασία, προκειμένου οι εργασίες του Συμβουλίου να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος που βάζει.
Στόχος που, όπως επισημαίνει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, δεν είναι άλλος από το να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις του Σωματείου επί μίας σειράς ζωτικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με το Ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις, την πώληση μονάδων.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΔΕΣΦΑ: Αυξημένη κερδοφορία το α΄ εξάμηνο του 2012



Συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2012 η άνοδος της κερδοφορίας του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα καθαρά κέρδη χρήσεως μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 45,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 αυξημένα κατά περίπου 12,3 % έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011.
Η συνέχιση της ανόδου της κερδοφορίας του ΔΕΣΦΑ είναι αποτέλεσμα της ορθολογικής διαχείρισης της εταιρείας και της αποτελεσματικής λειτουργίας της απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι μια οικονομικά εύρωστη ελληνική επιχείρηση και η τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων σε αυτόν, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για διάθεση μετοχών του σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, μπορεί να θεωρηθεί ως μια εξαιρετικά ασφαλής και ελκυστική επένδυση. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ.

Σε τροχιά προετοιμασίας για τις εργασίες του Γενικού του Συμβουλίου μπαίνει το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που κινεί κάθε διαδικασία, προκειμένου οι εργασίες του Συμβουλίου να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος που βάζει. Στόχος που δεν είναι άλλος από το να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις του Σωματείου επί μίας σειράς ζωτικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με το Ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις, την πώληση μονάδων. Ένας επαναπροσδιορισμός που θα γίνει στη βάση των νέων δεδομένων, των νέων νόμων και των εξελίξεων που σημειώνονται σε καθημερινή πλέον βάση. Εν όψει του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ο επαναπροσδιορισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος ώστε να γίνει η παρουσίασή τελικών θέσεων και προτάσεων στο εν λόγω συνέδριο.
Σε συνεδρίασή του Διοικητικού του Συμβουλίου ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκτός από το θέμα του Γενικού Συμβουλίου, έθεσε επιτακτικά και το ζήτημα του παγώματος των 8μήνων καθώς το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν φύγει περί τα 350 άτομα (8μηνίτες) δημιουργώντας πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία, ενεργοποιεί το σωματείο προς την κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων ώστε να αποσοβηθούν τα προβλήματα.
Παράλληλα με νομικές παρεμβάσεις -περί διαφυγόντων κερδών- το σωματείο προτίθεται να φθάσει στα άκρα προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ κρίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ένα ενδεχόμενο παύσης της παραγωγικής διαδικασίας σε μία Δημόσια Επιχείρηση, σε μία περίοδο που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε παρατεταμένο κλονισμό και ελλοχεύει ο κίνδυνος της πτώχευσης.
Περαιτέρω, με απόφαση που θα ληφθεί στο Γενικό του Συμβούλιο, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται να δώσει μία ανάσα σε εργαζόμενους των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στους χώρους της ΔΕΗ καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα εγγραφής στο Σωματείο σε μία ουσιαστική κίνηση που μπορεί να βάλει τέλος στο δουλεμπόριο και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που υφίστανται σε Σταθμούς και Ορυχεία.     
ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr

Φτάνει πια με τα μέτρα και τα νούμερα! Όραμα υπάρχει;



Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, αυτό που έχει κουράσει τον μέσο Έλληνα και τον οδηγεί στα όρια της απόγνωσης, είναι η διαρκής συζήτηση για μέτρα και …χιλιόμετρα που πρέπει να ληφθούν. Ακούει τα …δις που καθημερινά αναζητούνται και αναρωτιέται: πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτός ο εφιάλτης; Υπάρχει κάποιο φώς ελπίδας στην άκρη του τούνελ ή και τα νέα μέτρα θα πέσουν στον καιάδα που χάθηκαν  και τα προηγούμενα;
Η οικονομική πολιτική δεν είναι μια, έστω πολύπλοκη, μαθηματική εξίσωση που λειτουργεί σε συνθήκες εργαστηρίου. Αφορά σε ανθρώπους. Σε νοικοκυριά, που έχουν ανάγκες, προτεραιότητες και υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν. Αν εξετάζεις μόνο τη μια πλευρά της εξίσωσης, τότε η προσπάθεια θα καταλήξει σε αδιέξοδο γιατί θα δημιουργήσει, αντί  να λύσει  προβλήματα.
Γιατί είναι εύκολο να λές θα κόψω μισθούς και συντάξεις για να εκπληρώσω τους στόχους του προγράμματος. Όμως, αναρωτιέται κανένας πως θα τα βγάλουν πέρα, εκείνοι των οποίων οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται;
Γιατί στην Ελλάδα την τελευταία τριετία έχουμε το εξής …θανατηφόρο μείγμα: κόβουμε μισθούς και συντάξεις, επιβάλουμε φόρους, αυξάνουμε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ οι τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν! Αυτός ο συνδυασμός  με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί στη φτώχεια! Και σ’ ένα αδιέξοδο φαύλο κύκλο.
Όμως, καμία πολιτική δεν πρόκειται να τελεσφορήσει, αν δεν τύχει τουλάχιστον της ανοχής του λαού. Η κυβέρνηση, λοιπόν, διατρέχει τον κίνδυνο να εφαρμόσει την πολιτική της  σ’ ένα λαό που είναι ήδη εξαντλημένος από τα μέτρα των προηγουμένων ετών.  Και αν ο λαός είναι εξαντλημένος, καμιά πολιτική δεν έχει ελπίδα. Ακόμα και αν  αυτή είναι ορθή!
Ένας λαός μπορεί να αποδεχθεί και τις πιο αιματηρές θυσίες, αν έχει πειστεί ότι αξίζει να το κάνει! Αλήθεια, πόσοι από τους Έλληνες, των οποίων πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, πιστεύουν, έστω και με βαριά καρδιά, ότι αξίζει τον κόπο να υποβληθούν σ’ αυτές τις θυσίες; Επιπλέον, πόσοι ελπίζουν ότι οι θυσίες θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο; Πολύ φοβούμαι,  ελάχιστοι!
Δε λέω, χρήσιμη η διαχείριση της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και ο χρόνος πιέζει για άμεσες αποφάσεις, όμως, ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι τον περιμένει. Τι έχει να ελπίζει;
Καμιά μεγάλη μάχη δεν κερδήθηκε, χωρίς ένα μεγάλο σχέδιο.
Καμιά μεγάλη αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς ένα όραμα για το μέλλον της χώρας.
Κανένας αγώνας δεν ευοδώθηκε, χωρίς τον ενθουσιασμό και τη στήριξη μιας ισχυρής πλειοψηφίας.
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, όταν εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και έχουμε την ηγεσία που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία.
Χρειάζεται επειγόντως, μια ανάσα αισιοδοξίας για το μέλλον…
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Αποπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ



Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αποπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ Τάσος Μπαράκος, καθώς εδώ και οκτώ μήνες αρνείται να εφαρμόσει τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου για μείωση των αποδοχών στις ΔΕΚΟ. Ο κ. Μπαράκος αλλά και πολλοί συνάδελφοί του στις διοικήσεις πολλών άλλων ΔΕΚΟ δεν προχωρούν σε μειώσεις αποδοχών τη στιγμή που στον στενό δημόσιο τομέα έχει πέσει «μαχαίρι» στους μισθούς ενώ η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι ακόμη χειρότερη.
Οι στενές σχέσεις με τους συνδικαλιστές και οι επιδιώξεις των διοικήσεων πολλών ΔΕΚΟ είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που εφαρμόζεται για όλους… πλην Λακεδαιμονίων, δηλαδή τους υψηλά αμειβόμενους εργαζόμενους των Οργανισμών και επιχειρήσεων του  Δημοσίου.
Η απόφαση είναι πρωτίστως πολιτική και αντικατοπτρίζει τη βούληση Σαμαρά να σπάσει κατεστημένα, καθώς έπονται και άλλοι διοικητές ΔΕΚΟ που θα πάρουν την άγουσα για την έξοδο.
Είναι όμως παράλληλα και ουσιαστική απόφαση διότι κάποτε επιτέλους σ΄ αυτή τη χώρα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Πολύ περισσότερο όταν υποβάλλεται σε ακραίες θυσίες -πολλές φορές- η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κάποιοι άλλοι, δεν συμμετέχουν κατ΄  ελάχιστο. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Η Αριστερά θέλει τον Παπατζή της

Από την Τρόικα Εξαρτάται η Καταβολή του Επιδόματος Θέρμανσης



Πιθανή είναι η καταβολή επιδόματος θέρμανσης, η τελική όμως απόφαση εξαρτάται από την έγκριση της τρόικας. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα το πρωί σε εκπομπή στην τηλεόραση του ANT1.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσιμα 120 εκατ. ευρώ για αυτό το σκοπό, ωστόσο η καταβολή τελεί υπό έγκριση από την τρόικα. Επίσης, αναφερόμενος στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι το μέτρο έχει αποκλειστεί για το 2012, αφήνοντας όμως ανοικτό ένα περιθώριο για την εφαρμογή του το 2013. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Στο 23,1% η ανεργία το Μάιο



Στο νέο ρεκόρ του 23,1% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο του 2012, από 16,8% που ήταν το Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.147.372 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%) και εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 3.816.912 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,01%). Συγκεκριμένα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Στο Σκοτάδι η Θεσσαλονίκη Λόγω Έλλειψης Λαμπτήρων



Βυθισμένες στο σκοτάδι εξακολουθούν να παραμένουν μόλις πέσει το σκοτάδι πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, αφού ακόμη και η πιο κεντρική οδός της πόλης, η οδός Τσιμισκή, η οποία σε ορισμένα τμήματά της φωτίζεται μόνο από το φως των βιτρινών, αφού φωτιστικοί ιστοί μπορεί να υπάρχουν, δεν έχουν όμως λάμπες.
Όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, εδώ και ενάμιση χρόνο, στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι εξαιρετικά έντονο σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου, στις οποίες τίθεται πλέον και θέμα ασφάλειας. Ξηροκρήνη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Κηφισιά, Νέα Ελβετία, αλλά και κεντρικοί δρόμοι στην Τούμπα αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, με τα παράπονα να είναι ιδιαίτερα έντονα.
Οι υπάλληλοι του δήμου προσπαθούν με... αλχημείες να ξεπεράσουν τα πιο σοβαρά προβλήματα, «δανειζόμενοι» λαμπτήρες από πιο φωτεινές περιοχές, τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να δώσουν φως σε περισσότερο προβληματικά σημεία της πόλης 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκία: Πωλούνται Ενεργειακά Δίκτυα



Η τουρκική κυβέρνηση κινείται για να ολοκληρώσει την προβληματική διαδικασία πώλησης τριών δικτύων ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και ενός μεγάλου στην Κωνσταντινούπολη. Η πώληση του δικτύου φυσικού αερίου της Άγκυρας είναι επίσης σε εξέλιξη.
Το Συμβούλιο Ιδιωτικοποιήσεων Τουρκίας (ÖİB) αποκάλυψε μια νέα ατζέντα με προσφορές για τρία δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου εκείνου στο ανατολικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η προβληματική διαδικασία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Με απεργία αρχίζει η νέα σχολική χρονιά


Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) κήρυξαν την πρώτη 24ωρη απεργία της νέας σχολικής χρονιάς για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών
Σε «θέση μάχης» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις με την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο με αιχμή τα οικονομικά και την αξιολόγηση. Ηδη, με χθεσινή απόφασή τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) κήρυξαν την πρώτη 24ωρη απεργία της νέας σχολικής χρονιάς για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Μια ημέρα πριν, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελετή του αγιασμού σε όλα τα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Επίσης, στις 8 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα γίνει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στην κορυφή της αιτημάτων της ΔΟΕ βρίσκεται το ζήτημα των μεγάλων περικοπών στους μισθούς των εκπαιδευτικών, κυρίως των νεοδιόριστων που αμείβονται με 570 ευρώ το μήνα, αλλά και ο σχεδόν «μηδενικός» αριθμός μόνιμων διορισμών φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 200 δάσκαλοι και καθηγητές θα διοριστούν φέτος σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς να εκτιμούν ότι θα πρόκειται για τη δυσκολότερη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών με πολλά κενά και χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Bloomberg: Η ΔΕΗ θα δείξει την ικανότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις



Ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ζήτημα της ΔΕΗ αποτελεί τη δοκιμασία εκείνη που θα αποδείξει στην ευρωζώνη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για απελευθέρωση της αγοράς και μείωση του κράτους, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.
Το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται μια μακρά αναδρομή στις έως τώρα ανεπιτυχείς προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων για απελευθέρωση της αγοράς, είτε με πώληση μονάδων είτε με πρόσβαση στους λιγνίτες, στέκεται ιδιαίτερα στη ΓΕΝΟΠ και στο ρόλο που έχει διαδραματίσει έως τώρα.
Το Bloomberg χαρακτηρίζει τη ΓΕΝΟΠ ως την ισχυρότερη ένωση στην Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, κατά το παρελθόν έχει αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για κάθε αλλαγή ενώ και τώρα απειλεί να εκτροχιάσει κάθε σχέδιο αλλαγών.
Μάλιστα, το πρακτορείο επικαλείται τις πρόσφατες απειλές του συνδικάτου για κινητοποιήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μπλακ άουτ τη χώρα, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις κατά καιρούς επαναστατικές δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, αλλά και στις εικόνες των... Λένιν και Τρόσκι που κοσμούν τα γραφεία του συνδικάτου στην Αθήνα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράνομα τα μισά πρατήρια καυσίμων στην Κύπρο



Σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση πρατηρίων πετρελαιοειδών επιφέρει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, με το οποίο, θα επιχειρηθεί να αντιμετωπισθεί και η τεράστια παρανομία που παρατηρείται σήμερα, όπου σχεδόν τα μισά πρατήρια ανά το παγκύπριο, λειτουργούν χωρίς άδεια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", από τα στοιχεία που παραχώρησαν οι δήμοι στην Ελεγκτική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι στα όρια 24 δήμων λειτουργούσαν συνολικά 187 πρατήρια από τα οποία τα 90 χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας καθότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.
Για άλλα 65 πρατήρια εκδόθηκε αντικανονικά άδεια λειτουργίας, χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας. Παρόλα αυτά και παρά τις επισημάνσεις της Γενικής Ελέγκτριας, δεν αναζητήθηκαν ευθύνες, ούτε λήφθηκαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων που εξέδωσαν παράτυπα άδειες λειτουργίες σε πρατήρια πετρελαιοειδών. Επιπρόσθετα ερωτηματικά εγείρονται και από το γεγονός ότι, δεν ανακλήθηκαν οι 65 άδειες που διαπιστώθηκε ότι εκδόθηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ !.....



Την πρώτη φορά που τους είδα να σέρνουν ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, με χαρτιά ή μέταλλα μέσα σε αυτό, θα ήταν πριν από μήνες, σε κάποια γειτονιά. «Βρε τους μπαγάσες», σκέφτηκα, βρίσκοντας το θέαμα έως και διασκεδαστικό.
Όταν μετά από εβδομάδες, έβλεπα πλέον τα καροτσάκια να σέρνονται επί της Πανεπιστημίου ή της Ακαδημίας, τους ίδιους να χώνονται στους κάδους των σκουπιδιών, αυτούς που μοιάζουν με καμπάνα κι έχουν μια σχισμή στο πλάι, και να βγάζουν το χέρι τους, δίνοντας σκουπίδια στο συνεργάτη τους, θεώρησα το θέαμα αποτρόπαιο. Με τον καιρό το «συνήθισα».
Την πρώτη φορά που είδα άστεγο να κοιμάται στα σκαλιά της Τράπεζας της Ελλάδος, ή έξω από τον ΙΑΝΟ ή σε οποιοδήποτε άλλο κεντρικό σημείο της Αθήνας, βρήκα το θέαμα σοκαριστικό. Με τον καιρό το «συνήθισα».
Την πρώτη φορά που πήγα να πατήσω σύριγγα έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη και την απέφυγα τελευταία στιγμή, βρήκα την κατάσταση ντροπιαστική. Με τον καιρό τη «συνήθισα». 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Φίλιπ Γκόρντον: "Θέλετε ΑΟΖ; Μοιραστείτε την με την Τουρκία"



"Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα... Οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα... Θα είναι κρίμα οι χώρες της... περιοχής να στερηθούν τα οφέλη των ανακαλύψεων".
Με αυτά τα λόγια, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόρντον, απάντησε στην ξαφνική «πρεμούρα» που επέδειξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ (κάτι έπρεπε να πει) και κάποιοι άλλοι (που έδειξαν να «βιάζονται») για το θέμα της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Με λίγα λόγια, τους είπε όχι μονομερή ανακήρυξη χωρίς «διάλογο» με την Τουρκία (και φυσικά με «παραχωρήσεις» προς αυτήν). Υπενθυμίζουμε εδώ πως η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τελικά, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ σε αυτό το κείμενο που θα τηρηθεί... Σημειώνουμε εδώ ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Και αφού «έδωσε γραμμή», αποχώρησε. Έτσι απλά...
Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του τρωθέντος εκ του σκανδάλου Λεβίνσκι, τέως Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Ο επαγγελματίας πλέον Αμερικανός λομπίστας, τους είδε όλους: Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Χατζηδάκη, Στουρνάρα, μεταξύ άλλων. Άντε να κουνηθούνε τώρα. Η πρόφαση: η δημιουργία ενός ελληνοαμερικανικού fund, που θα κάνει επενδύσεις στη χώρα μας. Βρήκαν τη φάκα με το τυρί... Αλλά, εδώ παίζει αμερικανο-εβραϊκό ή εβραιο-αμερικανικό, πείτε το όπως θέλετε, ενδιαφέρον για τα πετρέλαιά μας. Και άλλη μια απόπειρα να «τονιστεί» προς την Αθήνα ότι στο θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, «πρέπει» να κρατηθούν οι Ρώσοι έξω από το παιχνίδι.
Για αυτούς που δεν θυμούνται, θα θυμίσουμε απλά το εξής: το 1999, ο τότε Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στήριξε με νύχια και με δόντια την αγορά της Mobil από την Exxon, παρά την ανησυχία πολλών για τη δημιουργία μονοπωλίου. Και φυσικά, δημιουργήθηκε ένας γίγαντας, ο οποίος με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, δεν έχει σταματήσει να θησαυρίζει (όπως και τα υψηλόβαθμα στελέχη του, που χρησιμοποιούν ανθρώπους όπως ο Κλίντον για να κάνουν τη δουλειά τους). Επίσης, για να καταλάβετε το γενικότερο διακύβευμα και γιατί μας κουβαλήθηκε αυτός εδώ, θα σας πούμε απλά ότι μόνο το 2011, ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε από ομιλίες του 13.400.000 δολάρια, πετυχαίνοντας αύξηση των εσόδων του κατά 25% μέσα σε ένα χρόνο. 
Από τότε που εγκατέλειψε το Λευκό Οίκο, έχει κερδίσει 89.000.000 δολάρια από πληρωμένες ομιλίες. 
ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.gr

Τουρκία: Επίθεση ενόπλων σε στρατιωτικό όχημα στη Σμύρνη




Επίθεση από ενόπλους δέχθηκε τουρκικό στρατιωτικό όχημα την ώρα που κατευθυνόταν σε βάση της Σμύρνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρώτα σημειώθηκε έκρηξη κατά τη διέλευση του οχήματος και στη συνέχεια δέχθηκε καταιγισμό πυρών. Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία υπήρξαν τραυματίες (για πέντε τραυματίες κάνει λόγο το δίκτυο NTV).
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η επίθεση είναι έργο Κούρδων αυτονομιστών. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Προς νέα αύξηση οι λογαριασμοί της ΔΕΗ Αυξάνεται κατά 47% το τέλος ΑΠΕ, προκαλώντας νέα επιβάρυνση στους καταναλωτές


 Προς νέα αύξηση οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
Νέες «τσουχτερές» αυξήσεις αναμένεται ότι θα επιβληθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.
Το νέο «φούσκωμα» των λογαριασμών οφείλεται στην επικείμενη αύξηση του Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (πρώην τέλους ΑΠΕ), που αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι αυξήσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να γίνει κάλυψη των ελλειμμάτων του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), που έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 170 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρέη προς τους παραγωγούς ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση του τέλους θα είναι μεσοσταθμική από 5,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) στα 8 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δηλαδή της τάξεως του 47%.
Ωστόσο, η αύξηση για τους οικιακούς καταναλωτές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη, δηλαδή στα επίπεδα των 10 ευρώ, αν και στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος διαβεβαιώνουν ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η επιβάρυνση να κινηθεί κάτω από τα 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Το νέο τιμολόγιο αναμένεται ότι θα επιβαρύνει περισσότερο τους καταναλωτές της μεσαίας τάσης, δηλαδή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα αλλά και σημαντικές κατηγορίες επαγγελματιών όπως οι αγρότες. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Έκαναν συκοφαντικά σχόλια κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού» Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια, μέσω διαδικτύου, κατά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Έκαναν συκοφαντικά σχόλια κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Πρόκειται για μία 56χρονη και έναν 66χρονο, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ανάλογες κατηγορίες.
Ειδικότερα, πριν από μερικές μέρες υπήρξε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τον πρόεδρο του «Χαμόγελο του Παιδιού», ότι το τελευταίο διάστημα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο μεγάλος αριθμός εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή ανάλυση, αστυνομική έρευνα και μετά από την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθές (8-8-2012) το πρωί, έρευνα στο σπίτι των δύο κατηγορούμενων στην Αθήνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά το παρελθόν είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια μέσω διαδικτύου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

L' Echo: Πού θα είναι η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια


L Echo: Πού θα είναι η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια
Η βελγική εφημερίδσ δημοσιεύει ένα εκτενές χρονικό της κρίσης στη ζώνη του ευρώ...
Τετρασέλιδο αφιέρωμα στην κρίση της Ευρωζώνης, υπό τον τίτλο «Πέντε χρόνια μετά: που πάει το ευρώ;» δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα L' Echo, με πλήθος αναφορών στην Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, στο πρώτο τμήμα του αφιερώματος γίνεται μια ιστορική αναδρομή στην κρίση από το 2007 μέχρι σήμερα, σημειώνοντας πως εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης του 2009, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα αβυσσαλέο χρέος της τάξης του 120%.
Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε αναφέρει τα εξής:
«Έτσι όπως βυθίζεται η οικονομία, η Ελλάδα τρέχει με φόρα προς έναν τοίχο. Είναι η αρχή της ελληνικής κρίσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρώ, το χρέος μιας χώρας δεν αποτελεί σταθερή αξία. Από σύνοδο σε σύνοδο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να πείσουν τους επενδυτές για το αντίθετο. Χωρίς αποτέλεσμα. Οι τόκοι που απαιτούν οι αγορές παίρνουν φωτιά, η Ελλάδα έχει de facto αποκλειστεί από τις αγορές…».
Το χειρότερο, όμως, σχολιάζει η Echo, ήταν ο φόβος του τι θα γινόταν με τους άλλους αδύναμους κρίκους (τις ιρλανδικές τράπεζες, την πορτογαλική παραγωγικότητα και την ισπανική αγορά ακινήτων) αν έδιωχναν την Ελλάδα από το «κοπάδι» και τίποτα δεν μπορούσε να τη σώσει.
 Σε άλλο τμήμα του αφιερώματος, όπου τρεις οικονομολόγοι απαντούν σε ερωτήσεις για το μέλλον της ευρωζώνης σε πέντε χρόνια από σήμερα.............. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατώτατη σύνταξη ύστερα από 20 έτη εργασίας



Την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 έτη εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, μετά την άρνηση των πολιτικών αρχηγών για επιμήκυνση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, ένας ασφαλισμένος χρειάζεται 4.500 ένσημα προκειμένου να μπορεί να υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση σύνταξης και εφόσον έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του.
Δύο σενάρια για μειώσεις στις συντάξεις
Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα θα πρέπει να φθάσουν τα 5 δισ. ευρώ με δύο εναλλακτικά σενάρια μείωσης (από 2 έως 15%) να έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την ίδια στιγμή που η Τρόικα πιέζει για λήψη σκληρών μέτρων προκειμένου να... βγουν τα νούμερα. Ειδικότερα:
Πρώτο σενάριο
Μείωση 3% από 700 έως 1.000 ευρώ
Μείωση 5% από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 
Μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.
Δεύτερο σενάριο
Μείωση 2% από 700 έως 1.000 ευρώ
Μείωση 3% από 1.000 έως 1.300 ευρώ
Μείωση 5% από 1.300 έως 1.600 ευρώ
Μείωση 10% από 1.600 έως 2.000 ευρώ και
Μείωση 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας «δεν είναι δυνατόν ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να αμείβεται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη».
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Στο κοινωνικό ιατρείο χιλιάδες ανασφάλιστοι



Έλληνες πολίτες εν μέσω κρίσης έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση, αφού είτε απολύθηκαν είτε έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Επί χρόνια πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και τώρα λόγω οικονομικής αδυναμίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη. 
Αυτό είναι σύμφωνα με την «Καθημερινή» το βασικό προφίλ της συντριπτικής πλειονότητας των ατόμων που έχουν επισκεφτεί έως σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το οποίο λειτουργούν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη ανασφάλιστων, αστέγων και παραμελημένων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού. 
Από την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής την 11η Φεβρουαρίου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί 3.596 ανασφάλιστοι πολίτες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική αγωγή από το κοινωνικό φαρμακείο του ιατρείου. Ανάμεσα στους πολίτες που εξετάστηκαν είναι 1.168 παιδιά, ένώ το 10% ήταν ανασφάλιστες έγκυοι. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 88% των ασθενών είχαν χάσει την κοινωνική τους ασφάλιση μέσα στα έτη 2010, 2011 και 2012. Το 44% είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που είχαν κάποια μικρομεσαία επιχείρηση η οποία έκλεισε και έμειναν ανασφάλιστοι λόγω οφειλών στο ταμείο τους και την εφορία. Το 46% είναι πρώην ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω απόλυσης ή λόγω χρόνιας ανεργίας. 
Δύο στους δέκα ασθενείς αντιμετωπίζουν παθήσεις που χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο και χειρουργικής επέμβασης, όπως όγκους, ανεύρυσμα, χοληδόχο γεμάτη πέτρες, κήλη κ.α. Οι γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκαν σε αδιέξοδο σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις καρκίνου αντιμετωπίσιμου χειρουργικά, όπου οι ασθενείς δήλωσαν ότι δεν είχαν χρήματα για να κάνουν εγκαίρως την επέμβαση και να σωθούν. 
«Αυτούς τους ασθενείς τους περιμένουμε να πεθάνουν από καρκίνο που θα προχωρήσει και θα φτάσει να γίνει ανεγχείρητος», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του ιατρείου σε ανακοίνωσή τους και κάνουν λόγο για ολιγωρία της ελληνικής νομοθεσίας που δικαιολογεί τα νοσήλια ανασφάλιστων πολιτών σε κατεπείγουσες μόνο καταστάσεις. 
ΠΗΓΗ:real.gr

Αναρμόδια η ΡΑΕ για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ – Τι αναφέρει η άγνωστη προσφυγή της ΓΕΝΟΠ κατά της ΔΕΗ



Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παραπέμπει η ΡΑΕ από κοινού καταγγελία της ΓΕΝΟΠ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Η) κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ, η οποία αφορά τις υποχρεώσεις του κράτους για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της επιχείρησης, αποφασίζοντας ότι η εξέταση της συγκεκριμένης καταγγελίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της.
Πρόκειται για προσφυγή η οποία κατατέθηκε το Μάρτιο του 2012 με την οποία καταγγέλλεται η μη καταβολή από το δημόσιο ολόκληρου του ποσού που του αναλογεί για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών, αλλά δημιουργεί και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανησυχία από Ισραήλ για την Κλιμάκωση της Βίας στη Χερσόνησο του Σινά



Το Τελ Αβίβ παρότρυνε χθες την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αναλάβει δράση ενάντια στις ένοπλες ομάδες που δρουν στη χερσόνησο του Σινά, μετά τις τελευταίες επιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί εκεί. 
Η έκταση και η ένταση των επιθέσεων αυτών έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι η παρουσία των εξτρεμιστικών ομάδων έχει ενισχυθεί σημαντικά και αποτελεί απειλή.
Από την πλευρά του, το Ισραήλ δεν επιθυμεί να έχει μια εστία κινδύνου και στα νότια του σύνορα εκτός από τα βόρεια. Παράλληλα, οι δυνατότητες αντίδρασης είναι μάλλον περιορισμένες ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την Αίγυπτο. Τέλος, θυμίζουμε ότι από το Σινά περνάει και ο αγωγός φυσικού αερίου που μεταφέρει αέριο στην Ιορδανία και τη Συρία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αυξημένα Κέρδη για την ΕΟΝ Λόγω του Φθηνότερου Ρωσικού Αερίου



Η γερμανική EΟΝ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο α' εξάμηνο αναμένεται να είναι τριπλάσια από ότι πέρυσι, εν μέρει λόγω της επίτευξης συμφωνίας με τη Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.
Πιο αναλυτικά, τα κέρδη πέρυσι ήταν 900 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος στο πρώτο μισό του έτους αναμένεται να αγγίξουν τα 3,3 δις ευρώ. Η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Gazprom, το οποίο προβλέπει ευνοϊκότερους όρους τιμολόγησης από ότι προηγουμένως.
Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι ως το έτος 2036 και η ΕΟΝ θεωρεί ότι από μόνο του ενισχύει τα οικονομικά αποτελέσματα κατά ένα δισ. ευρώ. Σημειώνεται, τέλος, ότι τα αποτελέσματα αυτά θα δημοσιευτούν στις 13 Αυγούστου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ενισχύονται οι Ανοδικές Τάσεις για τις Τιμές του Αργού



Ο φόβος για το ενδεχόμενο η Συριακή κρίση και οι εχθροπραξίες να εξαπλωθούν στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, φαίνεται να κυριαρχεί στην διεθνή αγορά πετρελαίου με τους traders στο ICE και στο NYMEX να προεξοφλούν μια άστατη περίοδο. «Ο γεωπολιτικός κίνδυνος επισκιάζει πλέον όλους τους άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου», παρατηρεί εκπρόσωπος μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο.
Η κρίση στην Συρία και η εντεινόμενη ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και των επαναστατών, δηλ. του Syria Free Army, ευρίσκεται στο επίκεντρο της αγοράς με τις όποιες τάσεις και προσδοκίες να εξαρτώνται πλέον άμεσα από τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Όπως λ.χ. η δολιοφθορά στον πετρελαϊκό αγωγό Κιρκούκ – Τσεϊχάν όπου σημειώθηκε πριν τρεις ημέρες θέτοντας εκτός λειτουργίας των αγωγό για τουλάχιστον 10 ημέρες, καθυστερώντας έτσι σημαντικά παραδώσεις Ιρακινού αργού στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα λόγω της ακόμα εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Βορείου και Νοτίου Σουδάν, παρά την υπογραφή εκεχειρίας, καθυστερεί η επαναλειτουργία των εξαγωγικού αγωγού στο Port Sudan με αποτέλεσμα την απώλεια 350.000 βαρελιών την ημέρα. Και ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητα τα προβλήματα στην Βόρειο θάλασσα όπου απεργίες στις πλατφόρμες της Statoil αλλά και τεχνικά προβλήματα στο κοίτασμα “Buzzard”, από τα μεγαλύτερα στην περιοχή, έχουν περιορίσει την ροή του αργού προς τα διυλιστήρια της Βόρειας Ευρώπης. Με την παραγωγή από το Ιράν λόγω κυρώσεων να έχει πλέον υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 2.9 εκατ. βαρέλια την ημέρα και με τις εξαγωγές να έχουν συμπιεστεί και αυτές σημαντικά, υπολογίζεται κάτω των 1.5 εκατ. βαρελιών την ημέρα, η παγκόσμια παραγωγή βρίσκεται αίφνης σε μια μη προβλεπόμενη στενωπό. Και αυτό παρά την αύξηση της παραγωγής από το Ιράκ και την ουσιαστική αμετάβλητη παραγωγή της Σ. Αραβίας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύνοδος για την Ενέργεια στο Λονδίνο με τη Συμμετοχή Μεγάλων Ομίλων



Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζωρτζ Όσμπορν και ο Υπουργός Ανάπτυξης Βινς Κέιμπλ χαιρέτισαν τις σημαντικές νέες επενδύσεις στη Βρετανία καθώς στελέχη εταιριών πετρελαιοειδών και αερίου από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην δεύτερη μέρα της Συνόδου για την Ενέργεια στο Λονδίνο στα πλαίσια της πρωτοβουλίας British Business Embassy.
Στην εισήγησή του ο Υπουργός Ανάπτυξης Βινς Κέιμπλ τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο και προσκάλεσε ξένες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στη Βρετανία.
Ο Υπουργός Οικονομικών είπε: «Η Διεθνής αυτή Σύνοδος δείχνει πώς η Βρετανία μπορεί να ηγηθεί διεθνώς στον τομέα της ενέργειας: διασφαλίζοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και χτίζοντας ένα μέλλον ευημερίας. Η Κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα ευνοεί την καινοτομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.»
Κατά τη διάρκεια της συνόδου ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής
· Η BP ανακοίνωσε επένδυση ύψους 60 εκ. λιρών για τη λειτουργία διεθνούς κέντρου καινοτομίας (International Centre for Advanced Materials, BP-ICAM) σε συνεργασία με κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια.
· Η Melrose Resources plc εξασφάλισε 6ετή σύμβαση για εξόρυξη φυσικού αερίου στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία).  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Βρούτσης: Νέο "ψαλίδι" στις συντάξεις


Βρούτσης: Νέο "ψαλίδι" στις συντάξεις
Δεν νοούνται συντάξεις 1.400 ευρώ τονίζει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε πως «προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή των συντάξεων πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε μάλιστα, ότι «δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη». «Ο αριθμός των πλασματικών συντάξεων που δίνονται δεν μπορεί να προσδιοριστεί», αποκάλυψε, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιβολή ποινών όχι μόνον για τους όσους λάμβαναν παράνομα επιδόματα ή συντάξεις, αλλά και για τους γιατρούς και τους δημόσιους υπαλλήλους που διευκόλυναν αυτές τις πρακτικές. 
Την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτεται, μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων με αναπηρία στο ασφαλιστικό ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς επίσης και συνταξιούχων που δεν έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση. Σήμερα, παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 
ΠΗΓΗ:hbnews.gr