Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Βγαίνει ο διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ, η ιταλική Snam ανάμεσα στα φαβορί

Από το energypress.gr
Χορός υποψηφίων γύρω από το ΔΕΣΦΑ, ο διαγωνισμός για τον οποίο προκηρύσσεται από το ΤΑΙΠΕΔ μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Παλιοί γνώριμοι αλλά και νέοι μνηστήρες, αυτόνομα ή σε συνεργασία, έχουν χτυπήσει τις τελευταίες εβδομάδες την πόρτα του υπουργείου Ενέργειας και του ΤΑΙΠΕΔ, ενόψει της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού, που όπως δήλωσε προ ημερών ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, θα γίνει εντός του μήνα.

Ανάμεσά τους και οι Ιταλοί της Snam, που όντας μέτοχοι του αγωγού TAP, λέγεται πως..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Από το gsee.gr
Με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) Reiner Hoffmann,είχε συνάντηση σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της DGB να επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγής..

ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΧΕΙΑ…ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Από το gsee.gr
Με τροπολογίες που εσπευσμένα και εκπρόθεσμα φέρνει η κυβέρνηση,ευτελίζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, σε νομοσχέδιο μάλιστα για την αλιεία(;;;), επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το διαζύγιο της παρούσας κυβέρνησης με την αλήθεια.Μετά το τράβηγμα του αυτιού από τους δανειστές στην κυβέρνηση για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στα πρόσφατα μέτρα εφαρμογής του συμπληρωματικού μνημονίου, τώρα αναγκάζεται να αποτυπώσει με τις υπό ψήφιση τροπολογίες τηνπραγματική συμφωνία με τους δανειστές. Μια συμφωνία που μόνον «επιτυχής» δεν είναι παρά τις συνεχείς προσπάθειες κυβερνητικής παραπληροφόρησης για το αντίθετο.

Η ΓΣΕΕ έπραξε στο..

Όραμα για την Κύπρο έχει η ExxonMobil

Από το energy.reporter.com.cy
Το όραμά μας είναι όπως η Κύπρος καταστεί ενεργειακό κέντρο και ελπίζουμε να βρούμε αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου, κάτι που θα δημιουργήσει τα θεμέλια ώστε η Κύπρος να γίνει εξαγωγέας ενέργειας, ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας ExxonMobil Exploration Company, Στιβ Γκρίνλι, στο χαιρετισμό του σε..

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: «Στα τέλη του φθινοπώρου ή μέσα στο χειμώνα η πρώτη γεώτρηση στη Μεσόγειο»

Από το pronews.gr
Στα τέλη του φθινοπώρου ή μέσα στο χειμώνα θα κάνουν την πρώτη τους γεώτρηση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το βράδυ το Μπαρμπαρός που βρίσκεται στα ανοιχτά της Κύπρου για σεισμικές έρευνες.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, στο σκάφος ο Τούρκος Υπουργός έκανε ιφτάρ (το πρώτο γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία του ραμαζανιού) μαζί με τον ‘υπουργό οικονομικών και ενέργειας’ των κατεχομένων Σουνάτ Ατούν, τον Τούρκο Υφυπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και το προσωπικό του πλοίου. 

“Μακάρι μέσα σε αυτή τη χρονιά να..

Νιγηρία: Η ικανότητα διύλισης καλύπτει μόνο το ένα έκτο των αναγκών της

Από το worldenergynews.gr
Η ημερήσια δυναμικότητα διύλισης της Νιγηρίας ανέρχεται σήμερα σε 6 εκατομμύρια λίτρα, ενώ η ημερήσια κατανάλωση της χώρας ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια λίτρα, δήλωσε την Πέμπτη 8/6/2017 ο υπουργός πετρελαίου της χώρας σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Abuja.

Η Νιγηρία προωθεί τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων της, καθώς η χώρα εξακολουθεί να εξαρτάται κυρίως από την εξαγωγή αργού πετρελαίου για εισαγωγές ραφιναρισμένων προϊόντων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ («Οι βασικές μεταρρυθμίσεις του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μετά τις πρόσφατες αλλαγές».)

Από το ekeda.gr
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), σας προσκαλούν σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Οι βασικές μεταρρυθμίσεις του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μετά τις πρόσφατες αλλαγές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί..

ΕΛΠΕ: Οριοθέτηση ΑΟΖ και άρση περιορισμού 6 μιλίων για έρευνες

Από το energy.reporter.com.cy
Την έναρξη προετοιμασίας των συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων ζήτησε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι, έστω..

Τοπίο στην ομίχλη με Jetoil

Από το capital.gr
Συγκεχυμένες εμφανίζονται οι πληροφορίες σε σχέση με την τύχη της πρότασης που έχει υποβληθεί από την Αυστριακή Ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Centracore για τη διάσωση της εταιρείας καυσίμων Jetoil. Με την αγορά να έχει στρέψει το βλέμμα της στην υπόθεση, κάποιες πηγές εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα οι τράπεζες – τουλάχιστον δύο εκ των βασικών πιστωτών της Jetoil – θα κάνουν αποδεκτές τις εγγυήσεις που έχουν προσκομιστεί από την εταιρεία στο πλαίσιο της πρότασης που έχει υποβληθεί για διάσωση με υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα (μοντέλο Μαρινόπουλου με είσοδο στρατηγικού επενδυτή, μερική διαγραφή υποχρεώσεων και εξόφληση των υπολοίπων μέσω του τιμήματος που θα καταβληθεί ή μεταφορά των υποχρεώσεων στο νέο σχήμα).

Στον αντίποδα, άλλοι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι ..

Διαρροές θέσεων αλβανικού ΥΠΕΞ στα ΜΜΕ της χώρας: «Το θαλάσσιο οικόπεδο "Ιόνιο 2" ανήκει στην ΑΟΖ μας»! (βίντεο)

Από το pronews.gr
Διαρροές θέσεων από το ΥΠΕΞ της Αλβανίας προς τοπικά ΜΜΕ της χώρας δείχνουν πως όχι μόνο αμφισβητούν την ελληνική κυριότητα του θαλάσσιου οικοπέδου «Ιόνιο 2» – το οποίο μόλις παραχωρήθηκε για έρευνες στις TOTAL, ΕΛΠΕ, EDISON – αλλά θεωρούν ότι βρίσκεται στην ΑΟΖ της Αλβανίας.

Δημοσίευμα εφημερίδας της Αλβανίας, υπό τον τίτλο «η Ελλάδα απειλεί με παραχωρήσεις αλβανικής θάλασσας», αναφέρεται στις..

Μπασιάς: Θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις θαλάσσιες έρευνες, ακολουθούν οι χερσαίες με επόμενο σταθμό τα Γρεβενά

Από το energypress.gr
Στη νέα σελίδα της ΕΔΕΥ, μετά από την ουσιαστική επανεκκίνηση του τελευταίου εξαμήνου (αφού το προηγούμενο ΔΣ της ΕΔΕΥ δεν είχε στη διάθεσή του ούτε ένα άτομο τεχνικό προσωπικό) μέχρι και τους στόχους για το εγγύς μέλλον αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ Γ. Μπασιάς από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδίου Πετρελαίου.

Όπως τόνισε, η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε επανεπεξεργασία των υπάρχοντων σεισμικών δεδομένων, αλλά και στη δουλειά με νέα δεδομένα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να υπάρχει αντικειμενική και ολοκληρωμένη αποτύπωση της πραγματικής εικόνας. Για το σκοπό αυτό κρίσιμο, όπως είπε, είναι το..

20% αλήθεια = 100% ψέμα. Ο Αίολος χτυπά σαν παρτιζάνος και μετά μην τον είδατε, εξαφανισμένα τα αιολικά!


Από το greeklignite.blogspot.gr
"Βούιξε τον τόπο" για τις 29/5 η προπαγάνδα, πως "Το 20% της χθεσινής κατανάλωσης ρεύματος στην Ελλάδα καλύφθηκε από ανεμογεννήτριες, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη". Η προδήλως "μούφα" είδηση θυμίζει άλλες ανάλογες, που αναδημοσιεύουν συστηματικοί πράσινοι παπαγάλοι, διασπείροντας σύγχυση στην κοινή γνώμη, όπως το πριν ένα χρόνο "Η Πορτογαλία κάλυψε με ΑΠΕ πλήρως τη ζήτηση από τις 06.45 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου μέχρι τις 05.45 την επόμενη Τετάρτη". Στην Πορτογαλία, που η κύρια μορφή ΑΠΕ είναι τα υδροηλεκτρικά, φρόντισαν να συνοδεύουν την είδηση με εικόνες ανεμογεννητριών. Εδώ δεν χρειάστηκε καν, μας το είπαν κατευθείαν: "είδατε τι καλές που είναι οι ανεμογεννήτριες;" Απίστευτη πια η γελοιότητα της προπαγάνδας, τους αξίζει πραγματικά να ηλεκτροδοτούνται μόνο απ' τις "καλές τους" ανεμογεννήτριες. Και να κάνουν στην περίπτωση αυτή ..

Χείρα βοηθείας στο Κατάρ από το Ιράν - Επιτρέπει στα πλοία της αποκλεισμένης χώρας να χρησιμοποιεί τα λιμάνια του

Από το bankingnews.gr
Τη βοήθεια του προς το Κατάρ προσέφερε το Ιράν, προσφέροντας στο κράτος του Κόλπου τη χρήση τριών από τους λιμένες του για την εισαγωγή προμηθειών, καθώς οι γείτονές του προσπαθούν να απομονώσουν το εμιράτο.

Ο σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, δήλωσε ότι η Ντόχα θα μπορέσει να εισάγει όλα τα αγαθά που χρειάζεται. 

Περιέγραψε τον de facto αποκλεισμό που ..