Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Και με τη «βούλα» η πώληση Kυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Αποτέλεσμα εικόνας για Και με τη «βούλα» η πώληση Kυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο
Από το cytoday.eu
Την Πέμπτη (25/8) θα γίνει η υπογραφή της πρώτης διακρατικής συμφωνίας Κύπρου - Αιγύπτου, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα δημιουργίας του πλαισίου εντός του οπ/οίου θα μπορούν οι εταιρείες που ασχολούνται με το φυσικό αέριο, στις δυο χώρες, να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες αξιοποίησής του.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η συμφωνία θα υπογραφεί στη Λευκωσία, από τους υπουργούς Ενέργειας Κύπρου και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο της συμφωνίας ζήτησαν οι εταιρείες που ασχολούνται με το αέριο και διασφαλίζει πως..

Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα αναμένεται να κηρυχθούν περιοχές NECA το 2021

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα αναμένεται να κηρυχθούν περιοχές NECA το 2021
Από το naftikachronika.gr
Οι χώρες της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας έχουν καταθέσει αίτημα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό – ΙΜΟ για να ανακηρυχθούν οι συγκεκριμένες θάλασσες ως Περιοχές Ελέγχου Εκπομπών Οξειδίων του Αζώτου (NOx), δηλαδή ως ειδικές περιοχές όπου τα όρια εκπομπών μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) και διοξειδίου του αζώτου (NO2) θα είναι αυστηρότερα.

Η πρόταση των χωρών αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο κατά τηn 70η διάσκεψη της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ.

Όπως επισημαίνει ο Fredrik Larsson, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος στην Swedish Maritime Association «η περιοχή που..