Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

EIA: Στα 8,8 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 





Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών στην Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου που υποδεικνύει εξασθένηση της ζήτησης για..

Θα ξεκινήσει η επιτόπια εργασία για την έρευνα του EU-OSHA σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο

 




Η καινοτόμος έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι εκτίθενται σε μια επιλογή παραγόντων κινδύνου καρκίνου για τον καλύτερο εντοπισμό των υπευθύνων για τις περισσότερες εκθέσεις. Τέτοια αξιόπιστα δεδομένα είναι απαραίτητα τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων όσο και για μια παραγωγική και βιώσιμη οικονομία.

Διοργανώνονται σχεδόν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Τον κρίσιμο ρόλο της ενεργειακής ασφάλειας αναδεικνύει η τελευταία Ανάλυση του ΙΕΝΕ

 



Σήμερα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια τέλεια καταιγίδα: οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί, η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί και ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί την ενέργεια ως πολιτικό όπλο και έτσι η Ευρώπη οφείλει να προετοιμαστεί για μια πιθανή  διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, κυρίως μέσω..

Βόρεια Ελλάδα: SOS για ανεργία και εργατικά ατυχήματα

 


Η μετανάστευση είναι η βασική αιτία της μείωσης της ανεργίας, όπου αυτό συνέβη. Οι άνθρωποι μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Όσοι ζουν σε μεθοριακές περιοχές περνούν τα σύνορα όχι μόνο για ψώνια και καύσιμα, αλλά για να βρουν μεροκάματο, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας.

Οι συνδικαλιστές εξέπεμψαν ανησυχητικά μηνύματα και για την αύξηση..

Εφικτή θεωρούν τα ΕΛΠΕ την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκη-Σκόπια στις αρχές του 2023

 


Επιτεύξιμος κρίνεται από τον Όμιλο ΕΛΠΕ ο στόχος της επαναλειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης έως το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ στη Β. Μακεδονία.

Αυτή η εκτίμηση περιλαμβάνεται στις πρόσφατα δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε. (εταιρείας του Ομίλου ΕΛΠΕ η οποία έχει..

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης του Frackin

 



Το Ηνωμένο Βασίλειο αίρει ένα μορατόριουμ για το σχιστολιθικό αέριο το 2019 καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τους εγχώριους ενεργειακούς πόρους και να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αγωνίζονται να ..

Η BP επανεκκίνησε τη μεγάλη μονάδα αργού στο διυλιστήριο Whiting της Ιντιάνα το Σαββατοκύριακο

 




Η bp Plc επανεκκίνησε τη μεγαλύτερη μονάδα απόσταξης αργού (CDU) το Σαββατοκύριακο στο  διυλιστήριο Whiting της Ιντιάνα των 435.000 bpd, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η BP επανεκκίνησε...