Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

OMV και Gazprom συζητούν την αμοιβαία ανταλλαγή δραστηριοτήτων σε Νορβηγία και Σιβηρία

Από το energypress.gr
Η Αυστριακή εταιρεία OMV βασίζεται στην πρόοδο των συνομιλιών για την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων με την Gazprom τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Rainer Seele, σε συνέντευξη τύπου.

“Εμείς υποθέτουμε πως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο πρόκειται να έχουμε εξελίξεις στις συζητήσεις μας καθώς οι ρώσοι εταίροι μας (Gazprom) είναι ακόμη..

Shell: Το 2019 η τελική απόφαση για την πετρελαϊκή επένδυση στη Νιγηρία

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell και οι συνεργάτες της θα αποφασίσουν το προσεχές έτος εάν θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη του υπεράκτιου πετρελαϊκού πεδίου Bonga Southwest στη Νιγηρία, ανακοίνωσε ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας.

Το έργο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας με αναμενόμενη παραγωγή 180.000 βαρελιών ημερησίως, θα αποφέρει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Στο πλαίσιο του σχεδιασµού του Σωµατείου για το θέµα της Ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, σας ενηµερώνουµε ότι στάλθηκε εξώδικο από το ΠΣΕΕΠ προς το ΤΑΙΠΕ∆ (επισυνάπτεται), όπου εκφράζουµε την πλήρη διαφωνία µας και τους καλούµε να απέχουν από κάθε περαιτέρω ενέργεια επίσπευσης και ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκποίηση µετοχών των ΕΛΠΕ.

Ο αγώνας µας συνεχίζεται και κλιµακώνεται για..

Πώς η Κίνα μέσω του πετρελαίου μπορεί να απειλήσει ισχυρά την κυριαρχία του δολαρίου

Από το bankingnews.gr
Η Κίνα με αργά αλλά σταθερά βήματα προετοιμάζεται για να απειλήσει την απόλυτη κυριαρχία του δολαρίου ως νομίσματος στο οποίο αποτιμάται το πετρέλαιο. 

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί στον τομέα της ενέργειας η αγορά προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου που αποτιμώνται σε γουάν ενισχύεται με τέτοια ταχύτητα, ώστε μέχρι..

EIA: Ιστορικό Υψηλό Αναμένεται να Καταγράψει η Παραγωγή Ξηρού Φυσικού Αερίου των ΗΠΑ

Από το energia.gr
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος η παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου (απαλλαγμένου από υδρογονάνθρακες πέραν του μεθανίου) των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η ΕΙΑ εκτιμά ότι ..

Τραμπ και Γιούνκερ συμφώνησαν στα λόγια για το αμερικανικό LNG όμως στην πράξη οι αριθμοί δεν βγαίνουν

Από το energypress.gr
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ περίμενει η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρημοτοδοτήσει τους 9 από τους 11 τερματικούς σταθμούς LNG προκειμένου να απορροφήσει τα πολλαπλάσια φορτία LNG των ΗΠΑ που στόχο έχουν να πλημμυρίσουν την ευρωπαϊκή αγορά το επόμενο διάστημα. Όμως οι τρέχουσες επενδύσεις της ΕΕ σε νέα έργα θα..

Bob Dudley: Ο CEO που ανάστησε την BP οκτώ χρόνια μετά τον όλεθρο του Μεξικού

Από το newmoney.gr
Κέρδη πέρα από κάθε προσδοκία ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο η BP, καταφέρνοντας έτσι να δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στους επενδυτές για το ισχυρό χρηματοοικονομικό προφίλ του ομίλου, που παράλληλα, ανακοίνωσε και το κλείσιμο της μεγαλύτερης συμφωνίας που εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Αποφεύγοντας τα απογοητευτικά κέρδη που πεισματικά ταλαιπωρούν..

Ετοιμασίες Τουρκίας για έρευνες φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο

Από το sigmalive.com
Δύο ελικόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού και την παροχή πρώτων βοηθειών ενοικίασε η τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για να συνδράμουν στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν, τα δύο ελικόπτερα θα τοποθετηθούν στην Αττάλεια στα τέλη Αυγούστου και θα παρέχουν..

Ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά εξωγήινο ραδιενεργό μόριο στο διάστημα

Από το pronews.gr
Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανίχνευσαν το πρώτο ραδιενεργό μόριο στο διάστημα, συγκεκριμένα ένα ισότοπο του αργιλίου (αλουμινίου), το 26AI, το οποίο δεν υπάρχει στη Γη.

Το μόριο εκτινάχθηκε στο μεσοαστρικό χώρο μετά τη σύγκρουση δύο άστρων.

Η παρατήρηση του μορίου -με τη βοήθεια των ραδιοτηλεσκοπίων ALMA και NOEMA- έγινε ..