Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Bernstein: Στα 77 δισ. δολ. τα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών το 2022





 Οι 11 κορυφαίοι έμποροι ενέργειας στον κόσμο είχαν κέρδη περίπου 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, υπερδιπλάσια από το προηγούμενο έτος, εν μέσω τεράστιας αστάθειας των τιμών, σύμφωνα με αναλυτές της Bernstein.

Η Shell και η BP, οι δύο μεγαλύτεροι έμποροι..

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να επιταχύνει τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική

 




Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη νορβηγική ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα σχεδιάζουν περισσότερες γεωτρήσεις στις περιοχές της Αρκτικής στη Θάλασσα του Μπάρεντς, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης της Νορβηγίας που θέλει περισσότερες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου για να ενισχύσουν την ενεργειακή..

Εντοπίστηκαν χημικά PCB σε 8 χλμ βάθος, στην Τάφρο Ατακάμα στον Ειρηνικό Ωκεανό





 «Ήμουν μέλος μιας ομάδας που πρόσφατα ανακάλυψε ανθρωπογενείς ρύπους σε ένα από τα βαθύτερα και πιο απομακρυσμένα μέρη στη Γη – την Τάφρο Atacama, η οποία έχει βάθος 8.000 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό», γράφει στο..

5 Πετρελαιοπαραγωγικά Έθνη ζητούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας BRICS




Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και το Ιράν ζήτησαν επίσημα να ενταχθούν στην ομάδα εθνών BRICS καθώς προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την ετήσια σύνοδο κορυφής στη Νότια Αφρική.

Συνολικά, 19 χώρες έχουν..

Πτώση της παραγωγής Απριλίου του ΟΠΕΚ




 Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον περασμένο μήνα σε επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έδειξε έρευνα του Bloomberg την Τρίτη.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


ΙΕΑ: Αύξηση 19% στην παγκόσμια μέση τιμή της βενζίνης το 2022

 





Το 2022, η παγκόσμια μέση τιμή της βενζίνης στην αντλία ήταν 1,22 δολάρια ΗΠΑ ανά λίτρο (USD/l), αυξημένη 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας τα επίπεδα πριν από την πανδημία COVID-19 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΙΕΑ για τις τιμές ενέργειας. Μετά την..