Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Η ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932 που ορίζει τα σύνορα στα Δωδεκάνησα

 


Η Συνθήκη της Λωζάνης υπογράφτηκε το έτος 1923. Σύμφωνα με το άρθρο 15 της Συνθήκης, η Άγκυρα αποδέχθηκε ότι τα Δωδεκάνησα και οι σχετικές βραχονησίδες παραμένουν υπό ιταλική κυριαρχία. Τα Δωδεκάνησα αποδόθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα το 1947 με την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων. Ειδικότερα τα σύνορα μεταξύ Δωδεκανήσων και ασιατικής Τουρκίας καθορίστηκαν οριστικά..

Μεγάλοι πετρελαϊκοί παίκτες εγκαταλείπουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράκ



 Η BP εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις επιχειρήσεις ανάντη πετρελαίου στο Ιράκ, λειτουργεί το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul Jabbar Ismaael και αναμεταδίδει το Reuters.

Σε αυτή την κίνηση προστίθεται και η απόφαση της Lukoil – ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας – η οποία..

Πρώην Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ: Το βάρελι πετρελαίου μπορεί να φτάσει εύκολα στα 100 δολάρια

 



Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν «πολύ εύκολα» να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες του ΟΠΕΚ +, δήλωσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουιλέτ στο CNBC την Τρίτη.

Από την άλλη πλευρά, είναι «εξίσου πιθανό» ότι οι τιμές θα μπορούσαν..

Γιατί το αδιέξοδο στον OPEC τροφοδοτεί την άνοδο των τιμών πετρελαίου και βενζίνης

 




Την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί σε υψηλό σχεδόν τριών ετών, η αγεφύρωτη διαφωνία μεταξύ των διεθνών παραγωγών πετρελαίου εξανέμισε τις ελπίδες για μια συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής τους το τρέχον έτος - γεγονός που απειλεί να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης καθώς..