Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Total στη Γαλλία

Από το cnn.gr
Υπό έλεγχο τέθηκε, μετά από έξι ώρες επιχειρήσεων πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Total στη βορειοδυτική Γαλλία, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Η πυρκαγιά προκάλεσε την έκλυση σημαντικών ποσοτήτων καπνού σε περιοχή δέκα χιλιομέτρων, ανατολικά της νορμανδικής πόλης Χάβρη.

«Σήμερα το πρωί..

Βιβλίο καθηγητή κλιματολογίας του 2019 επιβεβαιώνει προ 3ετίας ανάρτηση του greeklignite!

Από το greeklignite.blogspot.com
Ξεκαρδίζομαι στα γέλια κάθε φορά που βλέπω σε διάφορα φόρουμ να σχολιάζονται τα ιστολόγια που δεν είναι politically correct στο θέμα της κλιματικής απάτης ως "δεν είναι peer review", "μεροληπτικά", "τυχάρπαστα" και δεν συμμαζεύεται. Η ένδεια επιχειρημάτων και η κενότητα περιεχομένου καταλήγει πάντα σε αφορισμούς: όσοι αδυνατούν να παράξουν αυτόφωτη επιχειρηματολογία, όσοι προτιμούν..

Η Τουρκία παριστάνει τη Κίνα της Μεσογείου - Η αντίφαση της Ουάσινγκτον

Από το slpress.gr
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανησυχούν ιδιαίτερα την Αθήνα, αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψάχνει ακόμα να βρει τον σωστό βηματισμό της. Η πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίζει, όπως πάντα, να βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας και αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο δυνατόν. Η Ελλάδα πρέπει, τάχιστα, να αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα εξουδετερώσουν την ασφυκτική..

Baker Hughes:Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μετά από οκτώ εβδομάδες

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά σε οκτώ εβδομάδες, ενώ οι παραγωγοί προχώρησαν σε μείωση των δαπανών για νέες γεωτρήσεις.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν 4 πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 13 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε  667,  σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes Co.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 873 ενεργές εγκαταστάσεις.

Η μείωση, ωστόσο, ανέρχεται..