Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Η ENEL TRADE SpA πιστεύει ότι υπάρχει πετρέλαιο και σε άλλες σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας


Άλλη μια εταιρεία, η ιταλική ENEL TRADE SpA, έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που θα επενδύσουν στη χώρα μας για την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχεται και τις τρεις αιτήσεις ενδιαφέροντος που έχει καταθέσει από τα μέσα Απριλίου ο ιταλικός κολοσσός για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές: Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Οι ακριβείς συντεταγμένες και οι χάρτες των υπό παραχώρηση περιοχών θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση ώστε να ακολουθήσει η διεθνής δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης και αν μέχρι τότε δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος τότε και οι τρεις περιοχές θα κατακυρωθούν στην ENEL TRADE SpA.

Η «Αιτωλοακαρνανία» και η «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», αποτέλεσαν αντικείμενο παραχώρησης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πρώτο Γύρο Παραχωρήσεων που διενεργήθηκε από την ΔΕΠ-ΕΚΥ την περίοδο 1995-1996.

Η τρίτη περιοχή «Άρτα – Πρέβεζα», οριοθετείται γεωγραφικά στα βόρεια από την υπό παραχώρηση περιοχή «Ιωάννινα» (Open Door 2012) και στα νότια από τον Αμβρακικό Κόλπο και την αιτούμενη προς παραχώρηση περιοχή «Αιτωλοακαρνανία», ενώ τμήματα της περιοχής αυτής είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα σε ΔΕΠ και ΔΕΠ-ΕΚΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ «αναφορικά με το επίπεδο γεωεπιστημονικής γνώσης των ανωτέρω περιοχών, από παλαιότερες έρευνες των ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ και διαφόρων άλλων εταιρειών που είχαν κατά καιρούς λάβει επισήμως παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα, την επανεπεξεργασία που έχει πραγματοποιηθεί σε μέρος των στοιχείων από τις παραπάνω έρευνες, καθώς και τις νεότερες καταγραφές που προέκυψαν από την περίοδο των παραχωρήσεων του πρώτου γύρου (1997-2001), υπάρχουν σημαντικά γεωλογικά, τεκτονικά και πολυάριθμα γεωφυσικά δεδομένα (σεισμικά, αερομαγνητικά, μαγνητοτελλουρικά, βαρυτικά, κ.α.), καθώς και εκθέσεις, τα οποία υποδεικνύουν σημαντικό αριθμό από ενδιαφέρουσες, ρηχές αλλά και βαθιές, δομές προς διερεύνηση.

Επιπροσθέτως, από τις πηγαίες επίγειες αναβλύσεις πετρελαίου (oil-seeps), αλλά και τον ικανό αριθμό γεωτρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη Δυτική Ελλάδα, διαπιστώνεται η ύπαρξη ενεργών πετρελαϊκών συστημάτων. Επίσης, η ανάλυση ιζηματογενών λεκανών των περιοχών της δυτικής Ελλάδας (π.χ. Άρτας, Βοτσαράς) αποδεικνύει την ωριμότητα των πετρελαϊκών συστημάτων (thermalmaturity), υποδεικνύοντας τη δυναμικότητά τους τόσο για πετρέλαιο όσο και αέριο. Απόδειξη των ανωτέρω αποτελούν, η ανακάλυψη πετρελαίου και αερίου στο Κατάκολο (ΒΔ Πελοπόννησος), αλλά και ο εντοπισμός πετρελαίου στη γεώτρηση Αιτωλικό #1 (Αιτωλοακαρνανία)».



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ "ΜΑΓΚΑ" !...


Αυτός και το, πανθομολογούμενα, ακροδεξιό και ανίκανο επιτελείο του, έπαιξαν τον, καθοριστικά, αρνητικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ., του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με τις επιλογές τους στην Αθήνα, την Αττική και τη Μακεδονία ανέστησαν ψοφίμια και έφεραν τα χειρότερα αποτελέσματα, για τη Δεξιά, μεταπολιτευτικά !

Η πολιτική τους συμπεριφορά εκπέμπει, πέρα από προχειρότητα και παλαιοκομματούρα του κερατά, κι έναν, ολοφάνερο, πανικό, που, κάθε άλλο, παρά προσελκύει ψήφους.

Ο Σαμαράς πάει να κάνει τον Τσίπρα "μάγκα", κάνοντας κάθε τι, για να του δώσει αξία και δείχνοντας στο λαό, πόσο τον φοβάται : η εικόνα που λαμβάνει ο μέσος ψηφοφόρος της επόμενης Κυριακής, είναι πως ο Αντωνάκης έχει την ήττα του σίγουρη και, πλέον, παίζει τα ρέστα του...

Πέρα από τις ανούσιες και τετριμμένες αντιπαραθέσεις του, έχει αποδοθεί και σε μια ακατάσχετη, έως εκνευριστική παροχολογία, τάζοντας "πετραχήλια στους λαγούς" και "παντεσπάνι στους νηστικούς", με προεκλογικές φιέστες ανάλογες, αν όχι μεγαλύτερες, των περιβόητων "Ζαππείων" !

Ένας "Αντωνάκης" στα όλα του !...


ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr


Πότε κάποιος άνθρωπος θεωρείται μορφωμένος;

Πότε κάποιος άνθρωπος θεωρείται μορφωμένος;
Ρώτησαν κάποτε τον φιλόσοφο Σωκράτη πότε ένας άνθρωπος θεωρείται μορφωμένος.
Δεν ανέφερε καθόλου την συσσώρευση γνώσεων. Απεναντίας απάντησε με τον εξής τρόπο:
«Η μόρφωση, είναι θέμα συμπεριφοράς. Ποιους ανθρώπους θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές...
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική...
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα...
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους...
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους...
7. Αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...».

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Η Ρωσία προειδοποιεί ! Έρχεται Παγκόσμιο οικονομικό ΚΡΑΧ.


Πλησιάζει νέο οικονομικό σοκ για την ανθρωπότητα!!! Κλιμακώνεται ο Παγκόσμιος Νομισματικός Πόλεμος!!!
 Ο Παγκόσμιος Νομισματικός Πόλεμος δεν φαίνεται να «κοπάζει». Αντιθέτως πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι.....
βρισκόμαστε εν μέσω μίας περιόδου πολύ επικίνδυνης νομισματικής διαμάχης και συνθηκών που δημιουργούν τον κίνδυνο ξεσπάσματος νέου κύματος παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης:
 Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann, σε πρόσφατη ομιλία του στη Φρανκφούρτη επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι καθώς οι κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται ηθελημένα ή αθέλητα από τον πρωταρχικό σκοπό της σταθερότητας των τιμών, οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις που θα καταστήσουν τα προιόντα μιας χώρας πιο προσιτά και θα υποβοηθήσουν στην αύξηση των εξαγωγών αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. Αυτή η κίνηση ελλοχεύει κινδύνους δημιουργίας παγκόσμιας πληθωριστικής ύφεσης.
 Ο Jens Weidmann, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε τον Ιανουάριο για τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια που εμπλέκονται με την υποτίμηση του yen Ιαπωνίας. Η Αμερική ήδη εκφράζει φόβους για δραστική μείωση της εμπορικής και παραγωγικής της δραστηριότητας, σε περίπτωση που τα πολιτικά παίγνια προκλητής υποτίμησης του yen τεθούν σε πλήρη ισχύ.
 Σημειωτέον, μία πιθανή προκλητή υποτίμηση του yen θα επηρεάσει άμεσα και την ευρωζώνη: σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr η Ιαπωνία συμμετείχε στην αγορά ποσοστού 10,3 τοις εκατό των ομολόγων που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
 Η Ρωσία προειδοποιεί ευθέως ότι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας του yen φέρνει τον κόσμο στο προσκήνιο ενός «νέου νομισματικού πολέμου». O Alexei Ulyukayev, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας δήλωσε σχετικά σε συνέδριο που έλαβε χώρα στη Μόσχα: «Η Ιαπωνία αποδυναμώνει το yen και ακόμη περισσότερες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν την ίδια τακτική».
 Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάγκη για πιο αδύναμα νομίσματα και προκλητές υποτιμήσεις δημιουργείται ως μέσο εύρεσης νέων πόρων οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές εμφανίζονται μη-βιώσιμες..
 Παγκόσμια νομισματική «σκακιέρα» με πολλούς εμπλεκόμενους, ισχυρή κερδοσκοπία και άμεσο κίνδυνο πρόκλησης νέας παγκόσμιας οικονομικής αποσταθεροποίησης..


ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία: Στο "κόκκινο" τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων. Συγκρινόμαστε με την Λιβύη, τη Συρία και την Ουκρανία


Στις χειρότερη θέση προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατατάσσεστε η Ελλάδα μαζί με χώρες όπως η Λιβύη, το Σουδάν, η Συρία και η Ουκρανία
Η ντροπιαστική αυτή κατάταξη δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία η οποία χρησιμοποιείσαι 97 διαφορετικούς δείκτες για να συντάξει την έκθεση.
Η έκθεση αξιολόγησε τα εργατικά δικαιώματα σε 139 χώρες από την κλίμακα 1 έως 5. Όσες χώρες είναι με γκρι χρώμα δεν αξιολογήθηκαν καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.
 
Σε πλούσια κράτη του Κόλπου όπου ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού είναι μετανάστες η κατάσταση είναι απαράδεκτη. "Ο αποκλεισμός των μεταναστών από τα συλλογικά δικαιώματα εργασίας σημαίνει ότι ουσιαστικά πάνω από 90% του εργατικού δυναμικού δεν είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα."
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC) εκπροσωπεί 325 εθνικά συνδικάτα και συνολικά 176.000.000 εργαζόμενους.
Ανασφάλεια για εργασία, αύξηση κόστους διαβίωσης
Η έρευνα έδειξε επίσης αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την απειλή της ανεργίας, και την διασφάλιση του οικογενειακού εισοδήματος. Συγκεκριμένα, ο ένας στους δύο δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους διαβίωσης, ενώ οι επτά στους δέκα αναφέρουν ότι το εισόδημά τους δεν είναι αντίστοιχο με το κόστος ζωής .
Σε ότι αφορά το ύψος των μισθών, 79% εκτιμά, ότι ο κατώτατος μισθός δεν είναι αρκετός για να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, το 82% ότι οι αμοιβές τους έχουν μειωθεί κάτω από το κόστος ζωής ή παρέμειναν στάσιμες, ενώ το 88% ζητά την αύξηση του κατώτατου μισθού σε όλο τον κόσμο.
Σχετικά με την ανεργία, ο ένας στους δύο από τους ερωτηθέντες, έχουν προσωπική ή οικογενειακή εμπειρία της ανεργίας, ενώ το 41% εκτιμά ότι η εργασία τους θα γίνει περισσότερο επισφαλής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Τέλος, ο ένας στους δύο πιστεύει, ότι η επόμενη γενιά θα βρίσκει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος, 1500 συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο. Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκπροσωπεί 325 εθνικά συνδικάτα και συνολικά 176.000.000 εργαζόμενους.
Πηγή: washingtonpost

ΠΗΓΗ:news247.gr

Μπαρόζο σε Πούτιν: Η Gazprom να διασφαλίσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνει σε επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ανήκει στην ευθύνη της Gazprom να διασφαλίσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο στις ποσότητες που αναφέρονται στα συμβόλαια, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι η Gazprom δεν θα αποστέλλει στην Ουκρανία, τη χώρα διέλευσης του ευρωπαϊκού αερίου, φυσικό αέριο για δική της χρήση από τις 3 Ιουνίου, εάν το Κίεβο δεν προπληρώσει τις προμήθειες, και έχει προειδοποιήσει ότι η διακοπή είναι πιθανόν να επηρεάσει την τροφοδοσία των χωρών της Ευρώπης που προμηθεύονται το φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΛΠΕ: Στις 27 Μαΐου τα αποτελέσματα α' τρίμηνου


Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνει την τροποποίηση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α., αντί της 29ης/5 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά την καταγγελία του ΣΚΕΕΠ στις 16.5.14 είχαμε την ελπίδα ότι ο ''συνάδελφος'' Πρόεδρος θα είχε καταλάβει ότι η συμπεριφορά του στην Πύλη των ΒΕΑ στις 14.5.14 ήταν ανήκουστη, παράλογη και περίεργη για τον Συνδικαλισμό στα ΕΛΠΕ και σίγουρα θύμισε σκοτεινές εργοδοτικές εποχές άλλων Σωματείων.

O ''συνάδελφος'' Πρόεδρος αντέδρασε με την ανακοίνωσή του όχι για να δικαιολογήσει την απρεπή συμπεριφορά του ως όφειλε αλλά αντίθετα υπεράσπισε με αυτήν και την στάση του.  Έτσι μας κάνει πλέον σοβαρά ανήσυχους για το που έχει αφεθεί η λειτουργία του Συνδικάτου μας.

Όσον αφορά το ''παράπονό'' του γιατί δεν τον ρωτήσαμε να μας εξηγήσει το συμβάν, μπορούμε εύκολα να του απαντήσουμε ότι εμείς πιστεύουμε τους εργαζόμενους ως προς τα γεγονότα και όχι το ''συνάδελφο'' Πρόεδρο που είναι κατά συρροή ψεύτης.

Καλά θα κάνει ο ''συνάδελφος'' Πρόεδρος αν θέλει να δίνει εξετάσεις ότι είναι επαρκής για Διευθυντής στο μέλλον για τα ΕΛΠΕ, να βρει άλλους τρόπους για την άνοδό του και να μην το κάνει εις βάρος των εργαζομένων. Άλλωστε, ήδη κάνει τον κομισάριο της εταιρείας.

Για τον χαρακτηρισμό της βλακείας που μας προσάπτει ο ''συνάδελφος'' Πρόεδρος του το επιστρέφουμε. Δεν περιμέναμε άλλη συμπεριφορά από έναν ''συνάδελφο'' που τον συνοδεύει ο χαρακτηρισμός του ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.







Έρχονται Σημαντικές Αλλαγές στην Saudi Aramco



Υπήρχε μια εποχή που η Saudi Aramco δεν χρειαζόταν να ανησυχεί ιδιαίτερα για την ικανότητά της να προμηθεύει το απαραίτητο πετρέλαιο, ώστε να διατηρεί η Σαουδική Αραβία το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά.
Στο μεγαλύτερο μέρος της 80ετούς ιστορίας της, η σαουδική κρατική πετρελαϊκή είχε στη διάθεσή της αδιαμφισβήτητα τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα του πλανήτη, με ένα παραγωγικό κόστος από τα χαμηλότερα διεθνώς. Ασχολούταν κυρίως με την μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των μεγάλων σαουδικών κοιτασμάτων και με το πώς θα παρέμενε το βασίλειο ο βασικός swing παραγωγός του OPEC. Η Aramco προσλάμβανε και εκπαίδευε εκπληκτικούς μηχανικούς πετρελαίου για να διαχειρίζονται τα τεράστια κοιτάσματά της, έτσι ώστε να αυξομειώνεται η παραγωγή του καθενός με το γύρισμα μιας βαλβίδας.
Όμως, πολλά άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, τόσο στον κόσμο όσο και εγχώρια, και ταρακούνησαν την κυριαρχία της Aramco. Τώρα πλέον αναγκάζεται να εξετάσει προηγουμένως ασύλληπτες στρατηγικές, όπως το να θέσει σε πρώτο ρόλο την παραγωγή φυσικού αερίου ή να σοβαρευτεί σε ότι αφορά την μη συμβατική παραγωγή υδρογονανθράκων, ή το να εξοικονομήσει ενέργεια.
Μια σύντομη ανάγνωση της ετήσιας έκθεσης της Aramco για το 2013, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι αρκετή για να πείσει τον καθένα ότι η αλλαγή βρίσκεται προ των πυλών για την μεγαλύτερη σαουδική επιχείρηση.
«Έχουμε ξεκινήσει μια φιλόδοξη εταιρική μεταμόρφωση με οδηγό την Στρατηγική Πρωτοβουλία, δηλαδή το όραμά μας για την Saudi Aramco με άξονα το 2020», τονίζεται στο κείμενο.
«Οι εξελίξεις αυτές όχι μόνο θα διασφαλίσουν ότι η Saudi Aramco θα παραμείνει παγκόσμιος ηγέτης στο αργό πετρέλαιο και στην παραγωγή και εξαγωγή NGL, αλλά θα μας ωθήσει στις πρώτες θέσεις των παραγωγών χημικών διεθνώς και θα επιβεβαιώσει την προσήλωσή μας στο μέλλον του βασιλείου εν μέσω ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου κόσμου».
Μια τέτοια δήλωση στρατηγικής ίσως δεν είναι ασυνήθιστη από μια μεγάλη διεθνή πετρελαϊκή, αλλά για την Saudi Aramco, το να λέει ότι υπάρχει ανοικτό ζήτημα για το αν θα παραμείνει «παγκόσμιος ηγέτης» στην παραγωγή αργού πετρελαίου και στις εξαγωγές είναι μνημειώδες. Η αναφορά στις παγκόσμιες αλλαγές είναι επίσης χαρακτηριστική και φανερώνει την ανησυχία της σαουδικής κυβέρνησης για εξελίξεις όπως το αμερικανικό μη συμβατικό αέριο, την ανάδειξη των πολύπλοκων διϋλιστηρίων στην Ασία και την πρωτοφανή αύξηση της ζήτησης για καύσιμα και ηλεκτρισμό στην ίδια την Σαουδική Αραβία.
«Το χαρτοφυλάκιό μας αναδιαμορφώνεται για να ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις στις δραστηριότητες upstream και downstream, αλλά και στο βασίλειο εν γένει. Επίσης, επεκτείνεται σε όραμα και σε τεχνολογική ικανότητα για να γίνει πιο ενσωματωμένο, παγκόσμιο και διαφοροποιημένο», αναφέρει η Aramco.
Οι προγραμματισμένες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: Την επέκταση της παραγωγικής βάσης του βασιλείου μέσω της επέκτασης στο μη συμβατικό αέριο και πετρέλαιο, την περαιτέρω επέκταση στα πετροχημικά, όπου παραδοσιακά κυριαρχούν εταιρείες άσχετες με το αργό πετρέλαιο, καθώς και τον περιορισμό της εγχώριας κατανάλωσης καυσίμων.
«Το μη συμβατικό αέριο έχει γίνει μεγάλος φορέας αλλαγής στην παραγωγική στρατηγική και ένα πιθανό καύσιμο για την αυξημένη ενεργειακή ζήτηση του βασιλείου Ενώ διατηρείται το ενδιαφέρον για ΑΠΕ, έχουμε ξεκινήσει και το ταξίδι μας ώστε να γίνουμε ηγέτες και στα χημικά», τονίζεται.
Στην επισκόπηση των δραστηριοτήτων upstream για το 2013, η εταιρεία αναφέρει ότι έκανε σημαντική πρόοδο σε δύο έργα στον Περσικό Κόλπο: Το τεράστιο κοίτασμα βαρέως πετρελαίου Μανίφα στις ανατολικές ακτές της χώρας και το πρώτο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου, Καράν. Αν και τα έργα αυτά βρίσκονται μέσα στις παραδοσιακές παραγωγικές περιοχές του βασιλείου, εντούτοις τα δύο αυτά έργα δεν συγκαταλέγονται στα τυπικά έργα ανάπτυξης και θέτουν την Aramco σε μια νέα πορεία από τεχνικής άποψης. Η Aramco τονίζει την ανακάλυψη πετρελαίου το 2013 στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία αποτελεί περιοχή-σύνορο για την εταιρεία, καθώς και την ανακάλυψη άλλων δύο κοιτασμάτων στα ανατολικά.
Αναδεικνύει ιδιαίτερα τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου, χαρακτηρίζοντάς τες ως «βασικές για την στήριξη του τομέα φυσικού αερίου, ο οποίος έχει στόχο την ικανοποίηση των εγχώριων αναγκών και της βιομηχανικής ανάπτυξης».
Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι το πρόγραμμά της στο μη συμβατικό αέριο έγινε «πλήρως λειτουργικό» μέσα στο 2013.
«Ένα σημαντικό στοιχείο της εταιρικής μας στρατηγικής είναι η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας μας ως ο πιο αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας διεθνώς, ενώ ταυτόχρονα θα επεκταθούμε σε νέους τομείς. Οι νέοι αυτοί τομείς περιλαμβάνουν την μαζική επέκταση στην έρευνα και στην ανάπτυξη μη συμβατικών πηγών αερίου», τονίζει.
Στο downstream, η Aramco προσπαθεί να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο στα χημικά προϊόντα μέσω κοινοπραξιών υψηλής τεχνολογίας και αναμένει να δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας στο βασίλειο μέσα στα επόμενα χρόνια.
Τέλος, στην εξοικονόμηση καυσίμων και ηλεκτρισμού, που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα, η Aramco θα επεκταθεί στην παραγωγή ηλεκτρισμού και στις ΑΠΕ, ενώ θα επιχειρήσει και μέτρα ενεργειακής αποδοτικότητας.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Καταργούνται 25 κοινωνικοί πόροι και εισφορές


Σε κατάργηση κοινωνικών πόρων που προβλέπονταν υπέρ των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου, όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο, να εξαλειφθούν επιβαρύνσεις σε τιμές προϊόντων και παρεχομένων υπηρεσιών. 

Όπως υπενθυμίζεται, η υποχρέωση της Ελλάδας να προβεί σε βαθμιαίο εξορθολογισμό ή/και κατάργηση των μη ανταποδοτικών χρεώσεων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο προβλέπεται από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης (Ιούλιος 2013). 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Η κατάργησή τους ως στόχο έχει τη μείωση των στρεβλώσεων στην οικονομική δραστηριότητα, την ενίσχυση της διαφάνειας και τη μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων.

Ενδεικτικά, καταργούνται: 

- Οι πόροι από το κληρικόσημο υπέρ του πρώην ΤΑΚΕ μεταξύ άλλων στις άδειες γάμου, βαπτίσεις, μνημόσυνα, διαζύγια, 

- Η εισφορά 1% υπέρ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, επί παντός ανεξαιρέτως λογαριασμού πληρωμής εργολάβου, φυσικού ή νομικού προσώπου, και επί των οπωσδήποτε εκτελουμένων έργων υπό του Δημοσίου, Δήμων και Κοινοτήτων, ΝΠΔΔ, 

- Η εισφορά 8% υπέρ ΝΑΤ επί των εισπραττομένων από τα Λιμενικά Ταμεία της Χώρας δικαιωμάτων προσόρμισης, παραβολής, πρυμνοδέτησης, ελλιμενισμού και παροπλισμού των πάσης φύσεως πλοίων-πλοιαρίων και πλωτών ναυπηγημάτων, το 5% επί των εισπραττόμενων φαρικών τελών που αποδίδονται υπέρ του δημοσίου και το 2% επί των καταβαλλομένων μισθωμάτων των άγονων γραμμών.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους κοινωνικούς πόρους και τις εισφορές υπέρ των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας που καταργούνται:


ΠΗΓΗ.capital.gr

ΒΙΝΤΕΟ – ΑΗΔΙΑΣ! Ουκρανοί νεοναζι ξέθαψαν νεκρούς φασιστες του Β¨ΠΠ για να τους τιμήσουν! Δεν θα πιστεύετε αυτο που βλέπετε!


Νεοναζί ΞΕΘΑΨΑΝ Ουκρανούς SS πεσόντες ΄στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέφεραν τις σωρούς σε εκκλησία, έψαλαν νεκρώσιμη ακολουθία και τους έθαψαν με τιμητικά αγήματα ντυμένα με

γνήσιες Χιτλερικές στολές.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!

f.b. Manolis Prasinos

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Mε LNG απαντά στις κυρώσεις της Δύσης η Ρωσία

Mε LNG απαντά στις κυρώσεις της Δύσης η Ρωσία
Εν μέσω τεταμένων σχέσεων με την Ευρώπη, οι ρωσικές εταιρίες αναπτύσσουν ταχύτατα τις τεχνολογίες δημιουργίας υγροποιημένου φυσικού αερίου, με τη βοήθεια των οποίων η χώρα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές υψηλής κατανάλωσης ενεργειακών πόρων, κατά πρώτο λόγο στην Κίνα και στην Ινδία. Ωστόσο, προμηθευτές των τεχνολογιών για τέτοια προγράμματα παραμένουν σταθερά η ΕΕ και η Ιαπωνία.

Ο ρωσικός κολοσσός στον τομέα του φυσικού αερίου, η εταιρία Gazprom, ενδιαφέρθηκε για τον μεγάλου βάθους υποθαλάσσιο χώρο της Τανζανίας και υπολογίζει να πάρει άδεια για την εκμετάλλευση ενός οικοπέδου, συμμετέχοντας στον σχετικό διαγωνισμό. Οι αρχές της Τανζανίας εκτιμούν τις μελλοντικές ποσότητες αυτού του οικοπέδου στα 5,7 τρις. κυβικά μέτρα, σε βάθος κυρίως 2,5 με 3 χιλιομέτρων.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αερίου θα υγροποιείται και θα αποστέλλεται στις αγορές της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού. Ειδικότερα, η Ανατολική Αφρική μπορεί να θεωρηθεί ως βάση για προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ινδία. Είναι γεγονός ότι η Gazprom δεν διαθέτει αρκετή εμπειρία στην εξόρυξη αερίου σε υφαλοκρηπίδες μεγάλου βάθους, και, αν η ρωσική εταιρία αποφασίσει να αναπτύξει αυτό το έργο, τότε θα χρειαστεί δυτικό εταίρο.

Κάποιες ξένες εταιρίες είναι επίσης εταίροι και με τον ανταγωνιστή της Gazprom, την εταιρία Novatek, στο μεγάλο έργο υγροποίησης αερίου στη βόρεια Ρωσία, «Yamal LNG». Πρόσφατα, η γαλλική εταιρία Technip από κοινού με τους εταίρους της από την Ιαπωνία, JGC και Chiyoda, σύναψε συμβόλαιο ύψους 4,5 δις. ευρώ για την κατασκευή στα πλαίσια του προγράμματος, ενός εργοστασίου υγροποίησης φυσικού αερίου παραγωγικής ισχύος 16,5 εκατ. τόνων ετησίως, έχοντας ως βάση τροφοδοσίας το κοίτασμα Γιούζνο-Ταμπέισκογε στη χερσόνησο Γιαμάλ στη Δυτική Σιβηρία. Τα βεβαιωμένα και πιθανά αποθέματα αερίου του κοιτάσματος σύμφωνα με τους υπολογισμούς που είχαν γίνει ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, είχαν εκτιμηθεί στα 927 δις. κυβ. μέτρα. Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν τρεις μονάδες για την παραγωγή 5,5 εκατ. τόνων ετησίως η καθεμιά, και η έναρξη λειτουργίας της πρώτης από αυτές υπολογίζεται μέσα στο 2017.

Δύσκολες σχέσεις

Η ανάπτυξη των τεχνολογιών υγροποιημένου αερίου αποτελεί ένα εργαλείο για την αναζήτηση νέων καταναλωτών ρωσικών ενεργειακών πόρων, σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι ανακοινώσεις για μείωση της εξάρτησης της Δύσης από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας. Ωστόσο, η έναρξη του «Yamal LNG» και η ανάπτυξη του τομέα των παραδόσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου μπορούν να επηρεαστούν από τις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από πλευράς ΗΠΑ και ΕΕ. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Total (η οποία κατέχει το 20% του ρωσικού σχεδίου), Κριστόφ ντε Μαρζερί, ορισμένες Δυτικές Τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, έχει παραιτηθεί ήδη από τη χρηματοδότησή του η αμερικανική Export-Import Bank of the United States και το παράδειγμά της μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι πιστωτές. Αυτό, ίσως να επιφέρει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου. Όπως επεσήμανε ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, βραχυπρόθεσμα το σχέδιο είναι ευάλωτο από οικονομική άποψη, είτε λόγω της δυσκολίας πρόσβασης σε ορισμένα υλικά, αλλά όπως πιστεύει, εκτός από κάποιες ασήμαντες μικροκαθυστερήσεις στο αρχικό του στάδιο, το πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζει καμία απειλή.

Την έλλειψη χρημάτων μπορούν να αντισταθμίσουν κινέζοι επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την υλοποίηση του «Yamal LNG». Σήμερα το 50% της χρηματοδότησης του έργου πραγματοποιούν ήδη κινεζικές επιχειρήσεις, ενώ το άλλο μισό είναι πιστώσεις από τους μετόχους του προγράμματος. Βασικός μέτοχος (60% των μετοχών) είναι η Novatek, ενώ από ένα 20% ανήκει στη γαλλική Total και την κινεζική CNPC. Ο συνολικός όγκος των επενδύσεων στο πρόγραμμα είναι 27 δις. δολάρια, από τα οποία τα 5 δις. σχεδιάζεται να μπουν μέσα στο 2014. Τον περασμένο Απρίλιο έγινε γνωστό ότι οι ιαπωνικές Mitsui και Misubishi έθεσαν εαυτόν εκτός των διαπραγματεύσεων για την αγορά μεριδίου στο «Yamal LNG», αν και θεωρούνταν από τους βασικούς ενδιαφερόμενους.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική και η ιαπωνική πλευρά είναι συγκεκριμένα αυτές που θα πρέπει να χορηγήσουν στο «Yamal LNG» νέες τεχνολογίες υγροποίησης φυσικού αερίου, τις οποίες η Ρωσία δεν διαθέτει ακόμη. Αρκεί να ειπωθεί, πως το ίδιο το εργοστάσιο παραγωγής τέτοιων τεχνολογιών κατασκευάζουν η γαλλική Technip με τους εταίρους της από την Ιαπωνία JGC και Chiyoda. Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Technip, Τιερί Πιλένκο, η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επηρέασε με κανένα τρόπο το πρόγραμμα και όπως πιστεύει, ο ενεργειακός τομέας δεν θα πληγεί από αυτά τα γεγονότα, δεδομένης της σημασίας του τόσο για τη Ρωσία, όσο και για την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Πιλένκο, «το εργοστάσιο που κατασκευάζει η Ρωσία θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αυτού του είδους παγκοσμίως». Να σημειωθεί μάλιστα, ότι η εταιρία έλαβε την υπόσχεση ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σίγουρα ήδη μέσα στο 2017.

Να εμποδίσουν την υλοποίηση του προγράμματος μπορούν μόνο τυχόν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε η πληροφορία ότι ΕΕ και ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλλουν κυρώσεις κατά των ρωσικών εταιριών, και θα απαγορεύσουν τη μεταφορά τεχνολογιών στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ωστόσο μέχρι τώρα αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγές: RBC Daily


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Κρατά το πετρέλαιο πάνω από τα 102 δολάρια το βαρέλι εν αναμονή των στοιχείων για τις προμήθειες

Κρατά το πετρέλαιο πάνω από τα 102 δολάρια το βαρέλι εν αναμονή των στοιχείων για τις προμήθειες
Μεικτές τάσεις για τα futures του πετρελαίου, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες προμήθειες, που αναμένεται να δείξουν μείωση.

Το αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε πτώση 17 σεντς ή 0,2% στα 102,44 δολάρια το βαρέλι. Το αργό παράδοσης Ιουλίου σημείωσε άνοδο 22 σεντς ή 0,2% στα 102,33 δολάρια το βαρέλι.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τις προμήθειες αργότερα το βράδυ της Τρίτης, ενώ η πορεία της ενεργειακής ζήτησης θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Βουλγαρία: Κινεζικό ενδιαφέρον για κατασκευή διυλιστηρίου


Κινέζοι επενδυτές ενδιαφέρονται να κατασκευάζουν εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και διυλιστήριο για την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή Dobrich της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε ο βούλγαρος Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας, Yavor Getchev.
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το balkans.com, ο αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον υπουργό Άμυνας Άγγελο Ναϊντένοφ προκειμένου να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού τμήματος του κλειστού στρατιωτικού αεροδρομίου στην περιοχή με την προοπτική το αεροδρόμιο  να γίνει μια μεγάλη βιομηχανική ζώνη.
Ο αναπληρωτής υπουργός  ενημέρωσε ότι οι Κινέζοι εταίροι έχουν αποφασίσει να αυξήσουν σημαντικά τις επενδύσεις τους στην Βουλγαρία και πρόσθεσε ότι έχει δεσμευθεί να τους βοηθήσει στην εξεύρεση οικοπέδων . "Η ιδέα είναι ότι το πρώην αεροδρόμιο να γίνει μια μεγάλη βιομηχανική ζώνη , και οι επενδυτές από την Κίνα, σε προκαταρκτικές συνομιλίες, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός μύλου ζωοτροφών με σιλό και ένα διυλιστήριο για την παραγωγή πετρελαίου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και ελπίζω να υλοποιηθούν όλα αυτά στο εγγύς μέλλον ",  κατέληξε ο κ. Getchev.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Γερμανία: 7 στους 10 μισθωτούς θέλουν να εργάζονται λιγότερες από 35 ώρες την εβδομάδα


«Ο κόσμος θέλει μια νέα ισορροπία μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής.Η επίσημη εργάσιμη 
εβδομάδα στη Γερμανία διαρκεί 40 ώρεςΛίγοτερες από 35 ώρες την εβδομάδα επιθυμεί να εργάζεται σχεδόν το 70% των Γερμανών μισθωτών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα του μετάλλου, του IG Metall, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 45% των ερωτηθέντων θα ήθελε μια εργάσιμη εβδομάδα 35 ωρών, το 18,5% μεταξύ 21 και 34 ωρών και το 4,8% ακόμα μικρότερη, την ώρα που στην παρούσα φάση το 17,9% μεταξύ εκείνων εργάζεται 35 ώρες και ένα περίπου 9% λιγότερο. 

Σημειώνεται ότι η επίσημη εργάσιμη εβδομάδα στη Γερμανία διαρκεί 40 ώρες.

«Ο κόσμος θέλει μια νέα ισορροπία μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής» σχολίασε ο πρόεδρος του συνδικάτου, Ντέτλεφ Βέτσελ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου όπου συμμετείχαν σχεδόν χίλια μέλη προκειμένου να τους παρουσιάσει αυτά τα στατιστικά στοιχεία στη Φραγκφούρτη (δυτικά).

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα αυτό θα είναι ένα «από τα κοινωνικά θέματα των επόμενων ετών» και ζήτησε «η εργασία να προσαρμόζεται στην ζωή των εργαζομένων και όχι μόνο το αντίθετο».

Η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες, που είχε προσκληθεί στο συνέδριο, εξεπλάγη από το μέγεθος των στοιχείων όμως συμπέρανε ότι οι Γερμανοί θα ήθελαν «περισσότερη ευελιξία», για να μπορούν να αφιερωθούν στα παιδιά τους ή τους γονείς τους.

Η ευελιξία που ζητείται από τους εργαζόμενους δε μπορεί να αποτελεί «ένα μονόδρομο» ανέφερε ωστόσο το εργατικό συνδικάτο. Αν και η έρευνα καταδεικνύει ότι το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα μπορούσε να προσαρμοστεί στην ευελιξία που ζητούν οι εργοδότες τους

ΠΗΓΗ:anatakti.blogspot.gr