Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ημέρα της Ευρώπης 2021: Για ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας της ΕΕ τώρα και στο μέλλον

 


Η Ημέρα της Ευρώπης που πραγματοποιείται στις 09 Μαΐου κάθε χρόνο γιορτάζει την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής « Διακήρυξης Schuman » "

Σύμφωνα με το φετινό σύνθημα « Το μέλλον είναι στα χέρια σας ", η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης έχει την εναρκτήρια εκδήλωσή της την Ημέρα της Ευρώπης. Η Διάσκεψη ανοίγει το δρόμο για μια σειρά συζητήσεων και συζητήσεων που θα επιτρέψουν στους πολίτες σε όλη την Ευρώπη να μοιραστούν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για..

Γαλλία: Η Total Mαταιώνει Διαφημιστική Εκστρατεία της στη Le Monde που Έκανε Έρευνα για τη Δράση του Πετρελαϊκού Ομίλου στη Μιανμάρ

 




Η Total ματαίωσε μια διαφημιστική εκστρατεία που είχε προγραμματίσει στη Le Monde μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα μιας έρευνας στην οποία ο πετρελαϊκός όμιλος κατηγορούνταν ότι είχε μοιραστεί τα έσοδά του από το φυσικό αέριο με τους στρατιωτικούς της Μιανμάρ, έγινε γνωστό από την εφημερίδα. Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση της Le Monde επιβεβαίωσε πως μια διαφημιστική εκστρατεία της Total, που επρόκειτο να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ 8 ΜΑΗ 2015 ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ-ΠΕΣΥ ΒΕΘ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛ.ΠΕ

 


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΚΕ-ΔΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.

 



Το ΕΚΕ-ΔΑ εκφράζει την ανησυχία του για τις νέες εξελίξεις στα ΕΛ.ΠΕ. και τον ρόλο της Κυβέρνησης απέναντι σε μία εταιρεία τέτοιας στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας.

Κατανοώντας πλήρως την αγωνία των συναδέλφων μας εργαζομένων του Ομίλου, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας αλλά και την βοήθεια όπου αυτή χρειαστεί στον σχεδιασμό που θα αποφασίσουν, για να διασφαλίσουν..

Προμήθεια καυσίμων ΕΕ: Eπηρεάστηκε αρνητικά από τα μέτρα lockdown

 


Η προμήθεια καυσίμων της ΕΕ επηρεάστηκε αρνητικά από τα μέτρα lockdown COVID19, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η πετρελαϊκή βιομηχανία επηρεάστηκε περισσότερο από την πανδημία και διαφορές μεταξύ 2020 και 2019 ήταν εμφανείς. Οι πιο δραματικές διαφορές παρατηρήθηκαν στις παραδόσεις..

Marathon and Teamsters at an impasse at St. Paul Park refinery



 Marathon Petroleum is at an impasse in negotiations with the local Teamsters union at its 104,000 barrel-per-day St. Paul Park, Minnesota, refinery, according to a letter to the union reviewed by Reuters.

Marathon said in a letter dated April 29 the two parties are at an impasse with respect to "non-starter" proposals made by the union and other proposals made in the..

Δώρο Μητσοτάκη στον Λάτση τα ΕΛΠΕ

 


Είναι πλέον σίγουρο! Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται, και κατά τις ενδείξεις έχει ήδη συμφωνήσει, να απεμπολήσει τα δικαιώματα του Δημοσίου στη διοίκηση των ΕΛΠΕ  υπέρ του Ομίλου Λάτση.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε χτες καταρχήν με τη σιωπή της, κατά δεύτερον με το περιεχόμενο της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΥΠΕΝ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο Κώστας Σκρέκας με κορυφαία στελέχη..

Νέο βηματισμό στο φυσικό αέριο αναζητούν τα ΕΛΠΕ – Περιμένουν τους Ιταλούς για την επένδυση στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

 


Στους κεντρικούς πυλώνες του ενεργειακού της μετασχηματισμού βρίσκεται η δραστηριότητα των Ελληνικών Πετρελαίων στην αγορά του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όσα έκανε χθες γνωστά ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης το φυσικό αέριο παραμένει στη στρατηγική της εισηγμένης. Όπως είπε τα ΕΛ.ΠΕ συμμετέχουν στη ΔΕΠΑ με ποσοστό 35%, δραστηριοποιούνται επίσης..

Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ: Επανεξετάζεται η εικόνα και το όνομα του ομίλου προκειμένου να αντικατοπτρίζει την νέα δομή και όχι μόνο το πετρέλαιο

 


Δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλαγές στην εταιρική δομή και διακυβέρνηση και αλλαγή της ονομασίας του ομίλου είναι οι πέντε άξονες του στρατηγικού σχεδίου αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Πετρελαίων που παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης. Το σχέδιο περιλαμβάνει..