Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η NASA ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ VOYAGER 2 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Αποτέλεσμα εικόνας για Η NASA ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ VOYAGER 2 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ [ΒΙΝΤΕΟ]
Από το apocalypsejohn.com
Η NASA αποκάλυψε ότι ένα περίεργο περιστατικό θα μπορούσε να είναι η απόδειξη ότι ένας εξωγήινος πολιτισμός επιχειρεί να δημιουργήσει δεσμούς επικοινωνίας με την ανθρωπότητα.

Το 2010, το Voyager 2 έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος της Γης που εγκατάλειψε το γνωστό ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της NASA  Kevin Baines, τη στιγμή που το σκάφος εισήλθε στο διαστρικό διάστημα, η επικοινωνία του με την βάση στη Γη έγινε σε μια γλώσσα που ήταν εντελώς ακατανόητη για τους επιστήμονες που την λάμβαναν.

Ο Baines είπε ότι η ομάδα αμέσως προχώρησε σε μια..

Ξεκινούν διερευνητικές γεωτρήσεις στην Λιβερία για κοιτάσματα πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεκινούν διερευνητικές γεωτρήσεις στην Λιβερία για κοιτάσματα πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
Η Exxon Mobil είναι έτοιμη να ξεκινήσει εντός Νοεμβρίου τις πρώτες διερευνητικές γεωτρήσεις πετρελαίου στις ακτές της Λιβερίας. Πρόκειται για μία απόφαση – ορόσημο, η οποία καθυστέρησε να να υλοποιηθεί δύο χρόνια. Το 2014, η εταιρεία ήταν και πάλι έτοιμη να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις, ωστόσο η εξάπλωση του ιού Ebola που σκόρπισε το θάνατο σε 11.000 ανθρώπους στην αφρικανική χώρα και οι προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) ανέστειλαν τους σχεδιασμούς της εταιρείας.

Μέχρι πρότινος, η Λιβερία δεν είχε ..

Πετρέλαιο: Εμπόδιο στον στόχο μείωσης από το Ιράκ, δεν θέλει να συμμετέχει στο deal του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για petrelaio
Από το capital.gr
Υποτονικές διαγράφονται οι κινήσεις στην αγορά πετρελαίου, σήμερα, μετά από τη στάση του Ιράκ που φαίνεται να θέλει να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, κερδίζει 0,12% στα 50,91 δολάρια το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ στο Λονδίνο, το Brent ενισχύεται κατά 0,29%, στα 51,93 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα, οι τιμές του αργού υποχωρούσαν, ενώ πλέον εμφανίζουν ήπιες διακυμάνσεις, στον "απόηχο" των δηλώσεων από μέρους του Ιράκ ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί στη συνάντηση της 30ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ..

Η χρήση LNG ως καύσιμου στα πλοία μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της ναυτιλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η χρήση LNG ως καύσιμου στα πλοία μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της ναυτιλίας
Από το naftikachronika.gr
Ενόψει της 70ης Συνόδου της Ναυτιλιακής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του IMO, η νέα σύμπραξη με την ονομασία SEA/LNG υπογράμμισε σε δημόσιες ανακοινώσεις της τη δυνατότητα χρήσης του LNG ειδικά για τη ναυτιλία. Η SEA/LNG είναι μια νέα συνεργασία δυνάμεων η οποία αποτελείται από ναυτιλιακές εταιρείες, λιμάνια, σημαντικούς παρόχους LNG κλπ.

Ο νεοσχηματιζόμενος φορέας εξέδωσε μια επίσημη θέση που παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα χρήσης του LNG ως καύσιμου για τη ναυτιλία και υποστηρίζει την πλήρη υιοθέτηση του Annex VI της MARPOL για την ‘πρόληψη’ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία, τη μείωση των αιωρουμένων σωματιδίων και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ο πρόεδρος της SEA/LNG, Peter Keller, χαρακτήρισε το LNG ως ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ σχετικά με την αύξηση του ποσοστού των ποσοτήτων φυσικού αερίου (φ.α.) στις δημοπρασίες

.
Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας είναι αντίθετη σε μνημονιακές απαιτήσεις που δημιουργούν
άμεσο πρόβλημα βιωσιμότητας σε εύρωστες ενεργειακές εταιρείες του Δημοσίου όπως η ΔΕΠΑ .

Καταγγέλλουμε Κυβέρνηση , Διοίκηση ΔΕΠΑ και Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόφασή τους για κλιμακωτή αύξηση των ποσοτήτων αερίου που διατίθενται μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών και
την τροποποίηση επιμέρους παραμέτρων λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος . Κλιμακωτή
αύξηση των ποσοτήτων Φυσικού Αερίου που διαθέτει η ΔΕΠΑ σε τρίτους μέσω δημοπρασιών
συνεπάγεται αύξηση του 10% που ισχύει σήμερα σε 16% έως το τέλος του 2016 και προσαύξηση
κατά μια ποσοστιαία μονάδα ανά έτος για να φτάσει το 2020 στο 20%.

Στην πραγματικότητα η ..