Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αν υπάρχουν εξωγήινοι, γιατί δεν τους έχουμε βρει; Εξηγώντας το «Παράδοξο του Φέρμι»

Από το huffingtonpost.gr
Και βάσει πιθανοτήτων να το δει κανείς, το να μην υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, είναι δύσκολο: Ο ήλιος μας είναι ένας από 400 δισ. άστρα στον γαλαξία μας, και ο γαλαξίας μας είναι ένας από 100 δισ. γαλαξίες στο Σύμπαν. Κάθε άστρο θεωρείται πως έχει τουλάχιστον έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω του, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει πως υπάρχουν τρισεκατομμύρια πλανήτες. Ανάμεσα σε όλους αυτούς, είναι δυνατόν να υπάρχει ζωή μόνο στη Γη;

Το ερώτημα αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα της αστρονομίας και της επιστήμης εν γένει, και είναι γνωστό ως «Παράδοξο του Φέρμι», καθώς, παρά αυτά τα δεδομένα, δεν έχει βρεθεί ακόμα καμία ένδειξη πως υπάρχει άλλο είδος ζωής στο σύμπαν. Αν και πολλοί ειδικοί δηλώνουν πεπεισμένοι ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω, όσο περισσότερος καιρός περνά χωρίς να εντοπίζεται κάτι, ενισχύεται η άποψη ότι είμαστε μόνοι- ή ότι η ζωή είναι εξαιρετικά σπάνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Wired, η προφανής απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα ίχνος εξωγήινης ζωής, είναι πως,,

Αυτοκριτικές του κ@λου, σκ@τά βγάζουν!..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
 "Τα σκ@τώσαμε με την Ελλάδα ", είναι το συμπέρασμα της έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ.

     Όχι ρε παιδιά δεν τα σκ@τώσατε. Δεν είμαστε τόσο αφελείς.
     Δεν τα σκ@τώσατε καθόλου. Αυτό είναι το πρόγραμμά σας και το
σχέδιό σας.
     Θα τα είχατε ενδεχομένως σκ@τώσει αν επρόκειτο μόνο για την Ελλάδα.
     Αλλά εσείς όπου έχετε πάει, από όποια χώρα κι αν έχετε περάσει, έχετε αφήσει πίσω ερείπια και καταστροφή.
     Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.
     Και εν πάση περιπτώσει αφού βλέπετε τώρα πως τα σκ@τώσατε, γιατί δεν αλλάζετε συνταγή, παρά επιμένετε να ακολουθείτε το ίδιο στυλ φοροαφαίμαξης, και ληστρικής αρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας;

     Δεν ήταν λάθος λοιπόν αυτό που έγινε.
     Ήταν απολύτως στημένο, μεταξύ της νεο-ναζιστικής Ευρωπαϊκής "Ένωσης", του δικού σας ΔΝΤ,
     ..και με την πρόθυμη βοήθεια προκειμένου να ..

"Μη συνεργάσιμοι" οι δορυφόροι, αποκαλύπτουν την απάτη του "θερμότερου έτους στα χρονικά"


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 2016 αναμένεται να είναι το έτος κορύφωσης της καταστροφολογικής κλιματικής προπαγάνδας, καθώς το Νοέμβριο γίνεται η προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ. Το κλιματικό λόμπυ έχει στοιχηθεί πίσω απ' την Κλίντον, σφαγέα λαών της Ασίας και της Αφρικής και σύζυγο του σφαγέα Γιουγκοσλάβων. Όσοι στις ΗΠΑ δεν δέχονται την κλιματική απάτη έχουν στοιχηθεί πίσω απ' τον Τραμπ. Ωστόσο για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα εκλεγεί όχι όποιος κριθεί πιο κατάλληλος, αλλά όποιος θεωρηθεί λιγότερο αντιδημοφιλής, καθώς και οι δυο συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό αρνητικής γνώμης.

Λίγοι μήνες έμειναν μέχρι το Νοέμβριο, η ΝΑΣΑ κάθε μήνα θα μας βομβαρδίζει με "ειδήσεις" του τύπου "ο θερμότερος μήνας στα χρονικά", τα εγχώρια παπαγαλάκια θα αναμεταδίδουν τις "ειδήσεις" βάζοντας και λίγο σάλτσα με καμιά φωτογραφία Αυγουστιάτικου καύσωνα, λες κι ο Ελληνικός Αύγουστος ήταν ποτέ χιονισμένος, αλλά υπάρχουν και κάποιο "μη συνεργάσιμοι": οι δορυφόροι, που μετρούν θερμοκρασίες της τροπόσφαιρας από το διάστημα, απαλλαγμένοι απ' τα "παράσιτα" της αστικοποίησης του πλανήτη. 

Δεν θα σας κουράσω με τις τεχνικές λεπτομέρειες του τρόπου συλλογής των δεδομένων, όποιος θέλει μπορεί να τις βρει στον πιο κάτω σύνδεσμο. Η ουσία της υπόθεσης είναι πως, όπως φαίνεται στην 1η φωτογραφία, με το διάγραμμα της "παγκόσμιας" (80ο Ν έως 80ο Β γεωγραφικό πλάτος) θερμοκρασίας, που δίνεται σε συνεχή χρόνο απ' το Remote Sensing Systems (RSS) της Βόρειας Καλιφόρνιας, οι μετρήσεις (μπλε ζώνη) δείχνουν μια θέρμανση της τροπόσφαιρας τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά ..

Σε επίπεδα-ρεκόρ η παραγωγή του ΟΠΕΚ στον Ιούλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε επίπεδα-ρεκόρ η παραγωγή του ΟΠΕΚ στον Ιούλιο
Από το energypress.gr
Η παραγωγή του ΟΠΕΚ αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η Σαουδική Αραβία, μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, διατήρησε την παραγωγή της κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα,το Ιράκ αύξησε την δική του παραγωγή ενώ η Νιγηρία κατάφερε να εξάγει περισσότερο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό με επιθέσεις ένοπλων ομάδων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η προσφορά από τις χώρες του ΟΠΕΚ ανήλθε στα..

Πρωταρχικό θέμα για τον Πούτιν η ενεργειακή επάρκεια της Ρωσίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωταρχικό θέμα για τον Πούτιν η ενεργειακή επάρκεια της Ρωσίας
Από το naftikachronika.gr
Iδιαίτερα προσηλωμένος στο όραμα της ανάπτυξης του κλάδου της ενέργειας και της παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου φαίνεται να είναι ο Ρώσος Πρόεδρος. «Η προσοχή μας δεν πρέπει να χαλαρώσει σε κανένα από τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα φέρεται να διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον αρμόδιο Ρώσο υπουργό μετά από πολύωρη συνάντηση αναφορικά με θέματα ενεργειακής επάρκειας της Ρωσίας αλλά και ενδυνάμωσης των γεωτρήσεων και των εξαγωγών της χώρας. «θα πρέπει να έχουμε ως στόχο την εντατική ανάπτυξη του τομέα, την αναβάθμιση και μετάβαση σε σύγχρονο εξοπλισμό και τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης» δήλωσε ο κ. Πούτιν στο πρακτορείο TASS.

Ο υπουργός Ενέργειας κ. Novak παρατήρησε..

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΪΧΗΔΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το hellasforce.com 
H γειτνίαση του Οικοπέδου 10 της κυπριακής ΑΟΖ με το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος τριών κοινοπραξιών

«Η ExxonMobil είναι σε θέση να καθορίσει την αμερικανική εξωτερική πολιτική και την τύχη ολόκληρων εθνών», εκτιμά η «Daily Telegraph»

Ανακοινώθηκαν και επίσημα την Τετάρτη τα ονόματα των οκτώ ενεργειακών κολοσσών που υπέβαλαν αίτηση αδειοδότησης στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Ανάμεσα στις εταιρείες και κοινοπραξίες που ξεχωρίζουν είναι η αμερικανική EXXONMOBIL, η Qatar Petroleum και η Statoil. Από τα τρία οικόπεδα 6, 8 και 10 τα οποία παραχωρήθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Οικόπεδο 10, για το οποίο επέδειξαν ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΕΝΙ/TOTAL, η κοινοπραξία Exxon/Mobil/-Qatar Petroleum, καθώς και η Statoil. Ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο τεμάχιο μπήκε στο μάτι των εταιρειών έγκειται στο γεγονός ότι αυτό βρίσκεται κοντά στο υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ, στην αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμπληρώνουν το παζλ προσφορών είναι..