Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Δεν θέλουμε έναν πόλεμο γύρω από τις γεωτρήσεις», διαμηνύει η ENI για Κύπρο

Από το ieidiseis.gr
Ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, ο Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, δήλωσε σήμερα πως δεν θέλει «έναν πόλεμο γύρω από γεωτρήσεις», μετά την αποστολή του τουρκικού γεωτρύπανου Γιαβούζ σε οικόπεδο στα κυπριακά ύδατα που έχει παραχωρηθεί στην Eni και στη γαλλική Total.

«Δεν ανησυχώ», δήλωσε ο Ντεσκάλτσι στο περιθώριο μιας βράβευσης από την Eni, όμως «αν κάποιος εμφανίζεται..

Κίνδυνος περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης (NOC) προειδοποίησε ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας ενδέχεται να μειωθεί τους επόμενους εννέα μήνες εάν η λιβυκή κυβέρνηση συνεχίσει να παρακρατά ήδη συμφωνημένα κονδύλια από τον προϋπολογισμό της εταιρείας.

Οι πωλήσεις της NOC τον Αύγουστο εμφανίστηκαν..

«Κομμάτια» της ΔΕΠΑ σε ιδιώτες – Ετοιμάζεται ν/σ

Από το sofokleousin.gr
Σε ιδιώτες θα δοθεί το σύνολο των μετοχών των δύο εταιρειών που θα προκύψουν από την απόσχιση των τομέων Εμπορίας και Υποδομών της ΔΕΠΑ. Υπό τον έλεγχο του Δημοσίου θα παραμείνει μόνον μία τρίτη εταιρία, στην οποία θα περάσουν οι συμμετοχές της ΔΕΠΑ σε επιχειρηματικά σχήματα που «τρέχουν» τα μεγάλα διεθνή επενδυτικά projects αγωγών φυσικού αερίου.

Τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς..

ΕΛΠΕ εργαζόμενοι: Πρόταση για οκτώ μεγα-επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη

Από το grtimes.gr
Θα ήταν πράξη εσχάτης προδοσίας η πώληση του ποσοστού ή μέρους του ποσοστού του 35% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στα ΕΛΠΕ, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ( ΠΣΕΕΠ), ζητώντας από τον Όμιλο να δώσει προσοχή στο διϋλιστήριο Θεσσαλονίκης το οποίο λειτουργεί από το 1966 και παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στο παρελθόν, απαιτείται πλέον η αναβάθμιση..

Α. Σιάμισιης (CEO ΕΛΠΕ): Γιατί δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
Τη βεβαιότητα ότι ο κλάδος της Ενέργειας θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, στηρίζοντας αποφασιστικά την εθνική οικονομία και ενισχύοντας με θέσεις εργασίας Έλληνες επιστήμονες υψηλού επιπέδου κατάρτισης, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης από το βήμα του 2ου Στρατηγικού Συνεδρίου “Athens Investment Forum 2019”, αρκεί - όπως επεσήμανε - να περιοριστεί..

Στην πώληση της συμμετοχής τους στη ΔΕΠΑ Δικτύων μαζί με το Δημόσιο προσανατολίζονται τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ δυο ξεχωριστοί, αλλά παράλληλοι διαγωνισμοί για την πώληση πλειοψηφικών πακέτων των εταιριών ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προετοιμάσει του σχετικούς φακέλους και αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το διαχωρισμό..

Εκτός OPEC ο Ισημερινός από το 2020

Από το naftikachronika.gr
Ο Ισημερινός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον OPEC από την 1η Ιανουαρίου 2020 εξαιτίας των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το Υπουργείο Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών του Ισημερινού προέβη στην απόφαση αυτή «ως μέτρο προκειμένου να μειωθούν..