Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Novak: H αποθήκευση πετρελαίου πιέζει τις τιμές, αλλά η συμφωνία για την μείωση της παραγωγής θα βοηθήσει

Από το worldenergynews.gr
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε την Τρίτη 28.4.2020 οι αγορές πετρελαίου θα αρχίσουν να εξισορροπούν μόλις τεθεί σε ισχύ η συμφωνία παραγωγής τον Μάιο, αλλά δεν είναι πιθανή σημαντική αύξηση των τιμών στο εγγύς μέλλον λόγω των υψηλών επιπέδων πετρελαίου σε παγκόσμια αποθήκευση .

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν..

Σιάμισιης: Σε πλήρη ετοιμότητα τα ΕΛΠΕ για την επόμενη μέρα της πανδημίας - Δεν αποκλίνουμε των στρατηγικών μας επιδιώξεων

Από το energypress.gr
Την επιτυχημένη προσαρμογή των Ελληνικών Πετρελαίων στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού τόσο γενικά όσο και ειδικά στο κλάδο της ενέργειας ανέδειξε μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας στην διαδικτυακή συζήτηση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με τίτλο “Keeping the Lights On: Energy as an economic pillar during and post Covid-19”.

Αρχικά υπογράμμισε ότι το σχέδιο..

Το fund USO καταβαραθρώνει το crude (αργό) με την ανακοίνωσή του ότι μηδενίζει την θέση του στα συμβόλαια Ιουνίου 2020

Από το worldenergynews.gr
Η νέα πτώση του πετρελαίου επισφραγίζει μεν την προβληματική κατάσταση προσφοράς - ζήτησης, όμως οι πληροφορίες από την Wall αναφέρουν στα κορυφαία media του χώρου, ότι το USO το Fund που έχει θέση σε συμβόλαια crude (αργού) λήξης των προσεχών μηνών προχωρεί σε αναδιάρθρωση της της θέσης του.

H εταιρία διαχείρισης του Fund είναι η USCF.

Η πτώση του πετρελαίου επιταχύνθηκε όταν το USO ανακοίνωσε..

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δημοσιοποίησε επίσημα βίντεο με... UFO! - Δείτε τα «λοκαρισμένα» από αμερικανικά μαχητικά

Από το pronews.gr
Τρία σύντομα βίντεο που δείχνουν «Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα», έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα το Πεντάγωνο. Ο λόγος ήταν ώστε να μην υπάρξουν τυχόν παρανοήσεις από το κοινό. 

Τα βίντεο δείχνουν μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα ενώ καταγράφονται από θερμικές κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πολεμικό Ναυτικό αναγνώρισε..

EYAE BEE


Στοκάρουν μεγάλες ποσότητες φθηνής βενζίνης – Έκρηξη στη ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων

Από το newmoney.gr
Λόγω της χαμηλής τιμής της βενζίνης, αφού έχει μειωθεί δραματικά η κίνηση αυτοκινήτων και αεροπλάνων εξαιτίας του lockdown οδηγεί τα διυλιστήρια στην αποθήκευση και diesel καυσίμων για αεροπλάνα εκτός από πετρέλαιο

Σκαμπανεβάσματα έχει η ναυλαγορά ξηρού φορτίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες αλλά αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας. Αρχικώς ανέβηκε..

ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρουμένων..

"Βουτιά" 67% για τα κέρδη της BP στο πρώτο τρίμηνο

Από το energypress.gr
Σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η BP, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έκαναν βουτιά εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την κρίση του κορωνοϊού και τις δυνατότητες αποθήκευσης.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς ήταν 800 εκατ. δολάρια. Το αντίστοιχο..

Μεγάλες απώλειες εργατικού δυναμικού στον πετρελαϊκό κλάδο διεθνώς

Από το energypress.gr
Η κρίση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τη δραστηριότητα στην αγορά πετρελαίου τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Βόρεια Θάλασσα η OGUK εκτιμά ότι θα χαθούν έως 30.000 θέσεις εργασίας καθώς οι πετρελαϊκές μειώνουν τα κόστη και την παραγωγή τους για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Αυτό ενώ πέρυσι..

Επείγον: Έκκληση να σταματήσει το πρωτοφανές περιβαλλοντικό έγκλημα του νέου “νομοσχεδίου”

Από το greenpeace.org
WWF Ελλάς και Greenpeace ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζητούν από τους πολίτες την έκτακτη και άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου να αποσυρθούν οι σκανδαλώδεις διατάξεις από το νομοσχέδιο για τον “Εκσυγχρονισμό Της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας”[1] (sic) που κατέθεσε το ΥΠΕΝ την περασμένη Παρασκευή (24 Απριλίου) προς συζήτηση και ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τονίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο είχε

Από την Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Από το gsee.gr
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο ενημέρωσης της ΓΣΕΕ, με κύριο θέμα συζήτησης τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμβατό με τις επιδιώξεις των συνδικάτων και απαντά με απόλυτο τρόπο στις επιδιώξεις μεγάλων εργοδοτών που επιχειρούν..

Ανακοίνωση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛΠΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 1H ΜΑΗ 2020


Από το poenergias.gr

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά του 1886 καθιερώθηκε ως το κορυφαίο ορόσημο για το εργατικό κίνημα και διαχρονικά αποτελεί την πυξίδα για τους αγώνες των εργαζομένων απανταχού της Γης.
Τα χρόνια που ακολούθησαν από τον αιματοβαμμένο αγώνα των εργατών του Σικάγου, μυριάδες
εργαζόμενοι σε όλη τη Γη αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ανθρώπινων..

Neυtral με πολλές ενστάσεις για τα ΕΛΠΕ και η WOOD

Από το worldenergynews.gr
Μια ακόμα εικόνα μετριότητας σκιαγραφεί η ανάλυση της Wood για τα ΕΛΠΕ μετά και τις άλλες αφού ούτε αυτή η ανάλυση δεν βγάζει την μετοχή buy αλλά είναι hold.

Και μάλιστα με τιμή - στόχο μόλις τα 6,49 ευρώ ενώ προβλέπει ζημιές για το 2020.

Η δε σχέση Χρεών προς EBITDA θα..