Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΤΕΑΠΕΠ

Π.Ο.Ε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας συνεπής στην αδιάλειπτη ενημέρωση προς όλους τους
θεσμικούς φορείς και στα μέλη της, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το
ΕΤΕΑΠΕΠ, σας ενημερώνει ότι μετά την προφορική παραίτηση (16.12.2015) του Ιωάννη Ζήλλη,
μέλους της Διαπραγματευτικής Ομάδας για το ΕΤΕΑΠΕΠ, η οποία ορίστηκε από το ΔΣ της
Ομοσπονδίας ενόψει των τελικών και κρίσιμων συζητήσεων με το ΣΕΕΠΕ, πλαισιώνει την
Διαπραγματευτική Ομάδα με τον Ν.Παναγιωτόπουλο όπως αυτός ορίσθηκε μεταξύ των συλλόγων
των συνταξιούχων, κατόπιν σχετικού αιτήματος προς τους συλλόγους που είχε αποστείλει η
Ομοσπονδία με επιστολή της.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε εισπράξει την ...

ΠΕΠΕΚΟ:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΠΕΚΟ
Συνάδελφοι

Συμμετέχουμε συνειδητά και με αποφασιστικότητα στην Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία της 4 Φλεβάρη για την προάσπιση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Όπως και όλα τα προγενέστερα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έρχεται να κατεδαφίσει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, υπό το μανδύα της διάσωσης και της βιωσιμότητας του συστήματος.

·         Ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, «κλείνοντας» οριστικά τη συζήτηση για τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλισμένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και την εισφοροδιαφυγή

·         Στέλνει τα όρια...

Ένας χρόνος ελπίδα!



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ανακοινώσεις για τα πετρέλαια στις τρεις χερσαίες περιοχές - Στα ΕΛΠΕ και η «Άρτα – Πρέβεζα»


Εντός των επόμενων ημερών, ίσως και μέσα στην εβδομάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρείς χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας θα «δοθεί» στην Energean Oil & Gas που ήταν η μόνη που είχε καταθέσει προσφορά, η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου θα «δοθεί» στα ΕΛ.ΠΕ. που επίσης είχαν καταθέσει τη μόνη προσφορά, ενώ για την περιοχή Άρτας – Πρέβεζας την οποία διεκδικούσαν τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Energean, η απόφαση του ΥΠΕΝ είναι να παραχωρηθεί στα  ΕΛ.ΠΕ.

Είχε προηγηθεί η παρότρυνση του Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη προς τις δύο εταιρείες να «τα βρουν» ώστε να...

Παγώνει-ξεπαγώνει και ξαναπαγώνει ο Αρκτικός Ωκεανός, αλλά πάντα από 100% φυσικά αίτια. Ποια "υπερθέρμανση";


Μόλις το Δεκέμβριο 2007, όπως μετέδιδε πανηγυρικά το BBC, Αμερικανοί επιστήμονες του Naval Postgraduate School στο Monterey της California, δήλωναν πως, σύμφωνα με τα μοντέλα τους, ο Αρκτικός Ωκεανός θα ήταν ελεύθερος από πάγους και κατάλληλος για ναυσιπλοΐα έως το 2013!


Θεωρούσαν μάλιστα αυτή την προσέγγιση και συντηρητική! Και Βρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ συμφωνούσε κι επιβεβαίωνε τα μοντέλα, που έλεγαν πως ο άνθρωπος με τις εκπομπές CO2 ανεβάζει τη θερμοκρασία του πλανήτη και γι' αυτό λιώνουν οι πάγοι.

Ήρθε το 2013, πέρασε και το 2014 και τα μοντέλα πήγαν περίπατο: ο πάγος όχι μόνο δεν έλιωσε, αλλά αυξήθηκε κιόλας! Μπορεί ο πάγος της Αρκτικής να έχει λιώσει με τον πιο πάνω ρυθμό απ' τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αλλά, όπως πάλι η NASA ανακοίνωσε, ...

Η νέα κλίμακα που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους θεσμούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%
Ανατροπές και μετατοπίσεις φορολογικού βάρους φέρνει για μεγάλες κατηγορίες φορολογούμενων η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που έδωσε χθες στους εκπροσώπους των θεσμών το οικονομικό επιτελείο. Πρόκειται για προτάσεις που θα οριστικοποιηθούν μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και που, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύουν στο να φέρουν στα κρατικά ταμεία πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε μόνιμη βάση τουλάχιστον 380 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι προτάσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που δόθηκαν στο κουαρτέτο των θεσμών προβλέπουν τα εξής:
-η υφιστάμενη κλίμακα φορολόγησης του εισοδήματος από μισθούς γίνεται ενιαία για όλους τους φορολογούμενους ενώ προστίθεται σε αυτήν ένας νέος φορολογικός συντελεστή 50% ο οποίος θα εφαρμόζεται στο τμήμα του εισοδήματος πάνω από 60.000 ευρώ. Έτσι η προτεινόμενη νέα κλίμακα φορολόγησης του εισοδήματος φυσικών προσώπων διαμορφώνεται ως εξής. Έως 25.000 ευρώ ο συντελεστής είναι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ

Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, εντάσσεται στην Κυβερνητική δέσμευση του 3ου Μνημονίου, που ορίζει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη κατά τη διάρκεια της 2ετίας (2015 - 2016) θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,5 δισ. Ευρώ. Η νομοθετική αυτή παρέμβαση μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και μόνο όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ' αυτήν, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.

Αυτή είναι το τέλος της Δημόσιας, Αναδιανεμητικής και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Ασφάλειας.

Το ασφαλιστικό κύριοι της Κυβέρνησης δεν λύνεται με ...

Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%
Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των Θεσμών.

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.

Αλλαγές στη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

             Πέρασαν κοντά εννιά μήνες από το εργοδοτικό έγκλημα στις ΒΕΑ.  Όλο αυτό το διάστημα  εταιρία και σωματείο προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες του δυστυχήματος καλλιεργώντας την αντίληψη της κοινωνικής συναίνεσης. Τα όσα ακολούθησαν, δικαίωσαν τη στάση του Αγωνιστικού Μετώπου το οποίο έβαζε ανοιχτά την ανάγκη οργάνωσης αγώνων για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Δεν είχαμε αυταπάτες για το ρόλο εταιρίας και σωματείου. Από κοινού προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους. Συμφωνούν στο κύριο, δηλαδή στους στόχους της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.


Για τις ανακοινώσεις της εταιρίας

             Τις τελευταίες μέρες η εταιρία παρεμβαίνει με ανακοινώσεις στις οποίες εξωραΐζει τη κατάσταση.

             Μιλάει για...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΠ
Ολοκληρώθηκαν µε µεγάλη επιτυχία και καθολική συµµετοχή, οι 2 48ωρες απεργίες µας, που είχαν χαρακτήρα προειδοποίησης προς την Εταιρεία για να ανταποκριθεί επιτέλους σοβαρά στην ανάγκη να δώσει λύσεις στα προβλήµατα που γεννούν οι ελλείψεις και οι στρεβλώσεις των οργανογραµµάτων και των διαδικασιών, ώστε να σταµατήσουν επιτέλους τα 12ωρα και 16ωρα, η γενικευµένη εργολαβοποίηση θέσεων εργασίας µόνιµης και διαρκούς ανάγκης, αλλά και η ελλιπής και σε πολλές περιπτώσεις, ανύπαρκτη εκπαίδευση προσωπικού. Ελλείψεις και στρεβλώσεις που γεννούν κινδύνους και ανασφαλείς συνθήκες δουλειάς στα εργοστάσια και που δυστυχώς το πληρώσαµε µε τον τραγικό χαµό 4 συναδέλφων µας τον Μάιο του 2015.

Οκτώ µήνες µετά το φοβερό αυτό δυστύχηµα που σηµάδεψε όλους τους εργαζόµενους στα ΕΛΠΕ, η εταιρεία συνεχίζει δυστυχώς την ίδια απαράδεκτη τακτική των προηγούµενων διοικήσεων, αφού αρνείται να δώσει ολοκληρωµένη λύση, αγνοώντας τις αναλυτικές προτάσεις του Σωµατείου που παρουσιάσαµε εδώ και πολύ καιρό.
Αντί για ουσιαστικό διάλογο και παρά τις...