Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Συγκλονιστικό:Η ΕΡΤ δακρύζει για την ΔΕΗ

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δακρύζει την ώρα που η κάμερα δείχνει τους χιλιάδες ανθρώπους που ξενυχτούν στα μπλόκα έτσι ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο για την "Μικρή ΔΕΗ"
Η ΕΡΤ3 13 μήνες μετά το Μαύρο που επέβαλε η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή και δεκάδες εργαζόμενοι παρέμειναν στις θέσεις τους σε έναν τηλεοπτικό Μαραθώνιο που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ακριβώς για να δείξει αυτά που δεν έδειξε κανένα κανάλι. Δηλαδή τον κόσμο που σε ολόκληρη την Ελλάδα αγκαλιάζει την απεργία και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
ertsocialnetworks

Σπάρτακος: Ανέντιμη και αντιδημοκρατική η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ

Σπάρτακος: Ανέντιμη και αντιδημοκρατική η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ
“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική” αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ μετά το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που έλαβε η κυβέρνηση. Το Σωματείο εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Η επίδοση των φύλλων πορείας στους εργαζομένους της επιχείρησης είναι σε εξέλιξη. 

Ο “Σπάρτακος” χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική την κυβερνητική τακτική, και τονίζει ότι “ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται από καμία απόφαση δικαστηρίου, από καμία απολυταρχική/αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζόμενων αλλά είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας.”

Κάνει λόγο επίσης για υπευθυνότητα στο χειρισμό της απεργίας (εννοώντας προφανώς ότι ως τώρα οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση ήταν σχετικά περιορισμένες) η οποία όπως επισημαίνει “ενόχλησε τους κυβερνώντες που την ώρα που τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, αρνούνται τον διάλογο και την κουβέντα και εφαρμόζουν το “αποφασίζουμε και διατάζουμε” προχωρώντας σε επίταξη επικαλούμενοι(δήθεν) το καλό του κοινωνικού συνόλου.”

Όπως δήλωσε πάντως στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Αδαμίδης, η συνέχιση του αγώνα δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους, όταν υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών τους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ έθεσε εκτός λειτουργίας μια ακόμα θερμική μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και φυσικού αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Οι συνδικαλιστές φέρονται έτοιμοι να θέσουν εκτός λειτουργίας και νέα μονάδα του ΑΗΣ Λαυρίου.

Πάντως, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προβλέπει πάντως προς το παρόν περικοπές ρεύματος λόγω της χαμηλής ζήτησης.

“Η απεργία ήταν υποκινούμενη”

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σε όλους τους τόνους είχαμε πει ότι θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. 

“Ο νόμος θα επιβληθεί. Υπάρχει κυβέρνηση, χώρα λαός, δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ο συνδικαλιστής για την κυβερνητική πολιτική” διεμήνυσε.

Η αντίδραση της ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7).

“Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η Κύπρια ευρωβουλευτής ξεφτιλίζει τον Ε.Βενιζέλο: "Ούτε η χούντα του '67 δεν μου έκλεισε το στόμα - Ποιoς είσαι εσύ;"


Αυτό που δεν τολμούν να κάνουν πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, το έκανε η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους. Εξέθεσε τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο που έκανε "τουμπεκί" στην πρόκληση της Τουρκίας να χαρακτηρίσει "εκλιπούσα" την Κυπριακή Δημοκρατία με έγγραφο της Άγκυρας που παρέλαβε ο κ. Βενιζέλος ως προεδρεύων του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ και Τουρκίας.

Και καλά μέχρις εδώ. Θα μπορούσε να πει κάνεις πώς ήταν υποχρέωση... της κ. Θεοχάρους. Όταν όμως πληροφορήθηκε πως μετά την παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου έμαθε πώς ο κ. Βενιζέλος ζητά τον "αποκεφαλισμό" της από την ηγεσία του Κυπριακού κόμματος, του απάντησε μέσω facebook πώς "ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα. Δεν είμαι κανένας νομάρχης για να με πάψει". 

Είναι αυτό που λένε πληρωμένη απάντηση ή ακόμη καλύτερα η Ελένη Θεοχάρους έχει... αρ@@@@α.

Δείτε την απάντηση στο facebook:



Όσον αφορά στο ιστορικό της υπόθεησης η κυρία Θεοχάρους κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η  ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος - μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία  και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο  Ευάγγελος  Βενιζέλος.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μια παρασπονδία που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας. Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας  Κύπρου» εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή  Δημοκρατία.

Συναφώς,  η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση. Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής: «Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να  υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σεισμοί στην Οκλαχόμα αποδίδονται στην πετρελαϊκή βιομηχανία


Ουάσινγκτον
Τα τελευταία χρόνια η Οκλαχόμα ξεπέρασε την Καλιφόρνια ως η πιο σεισμογόνος πολιτεία των ΗΠΑ και η αύξηση των δονήσεων είναι πιθανό να οφείλεται σε γεωτρήσεις στις οποίες διοχετεύεται νερό υπό υψηλή πίεση, επιβεβαιώνει μελέτη στο Science.

Παρόλο που η Καλιφόρνια φιλοξενεί το διαβόητο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, η Οκλαχόμα έγινε φέτος πρωταθλήτρια των σεισμών με 190 δονήσεις άνω των 3 βαθμών, συγκριτικά με 71 στην Καλιφόρνια.

«Οι σεισμοί αυτοί αποτελούν μέρος της αύξησης της σεισμικότητας στην Οκλαχόμα κατά 40 φορές το διάστημα 2008-2013 σε σχέση με την περίοδο 1976-2007» γράφουν στη μελέτη ερευνητές της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS και τριών αμερικανικών πανεπιστημίων.

Η μελέτη συνδέει ένα «σμήνος» 2.547 ασθενών δονήσεων με τις λεγόμενες γεωτρήσεις έγχυσης ή εισπίεσης, στις οποίες διοχετεύεται νερό υπό υψηλή πίεση για να σπάσει τα πετρώματα και να απελευθερώσει παγιδευμένο αέριο ή πετρέλαιο (μια πρακτική που ονομάζεται υδραυλική ρωγμάτωση). Σε παρόμοιες γεωτρήσεις διοχετεύεται επίσης το νερό από εγκαταστάσεις διαχωρισμού του πετρελαίου από το αέριο.

Από τις χιλιάδες γεωτρήσεις έγχυσης που υπάρχουν στην Οκλαχόμα, οι περισσότερες είναι «ασεισμικές» και μόνο οι τέσσερις μεγαλύτερες δείχνουν να συνδέονται με σεισμούς, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Προειδοποιούν όμως ότι ο κίνδυνος αύξησης της σεισμικότητας θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις προσπάθειες αξιοποίησης μη συμβατικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, όπως το λεγόμενο σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο που παράγεται με υδραυλική ρωγμάτωση.

Καλούν επίσης την πετρελαϊκή βιομηχανία να αποφύγει τις γεωτρήσεις έγχυσης κοντά σε ενεργά ρήγματα.

Οι Αρχές της Οκλαχόμα είναι πάντως ενήμερες για το πρόβλημα και τα τελευταία χρόνια απαιτούν περισσότερα γεωλογικά δεδομένα πριν αδειοδοτήσουν γεωτρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ:news.in.gr