Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΗΠΑ: Νο 1 παραγωγός χώρα μαύρου χρυσού;

Από το naftikachronika.gr
Oι ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα κόψουν πρώτες το νήμα φέτος στην κούρσα με τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες πετρελαίου παγκοσμίως, παρά τις αναθεωρημένες προς τα κάτω προβλέψεις της ΕΙΑ για την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία της έκθεση η ΕΙΑ εκτιμά ότι η αμερικανική παραγωγή φέτος ότι θα αυξηθεί κατά 1,53 εκατ. βαρέλια ημερησίως αγγίζοντας ..

Κλιματική Αλλαγή: Τι είναι βέβαιο και τι αμφισβητείται

Από το capital.gr
Στα τέλη Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα η Εθνική Έκθεση Εκτιμήσεων για το Κλίμα, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Στο κείμενο συμπεριλαμβάνονταν προειδοποιήσεις ιδιαίτερης έντασης για τις συνέπειες που περιμένουν τις ΗΠΑ λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος έχει αποκαλέσει στο παρελθόν την κλιματική αλλαγή "απάτη" (hoax), δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν πιστεύει στις εκτιμήσεις για πιθανές καταστροφικές επιπτώσεις. Ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους έχει απομακρυνθεί ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας προκήρυξε Κλαδική απεργία για την Τρίτη 18/12 με βασικά αιτήματα την εναντίωση στις ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ενέργειας καθώς και την μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων στον κλάδο. Το Αγωνιστικό Μέτωπο στηρίζει την απεργία, ωστόσο οι συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη ξεκίνησε η υπονόμευσή της από τις υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες αναγκάζονται να "στηρίζουν" στα λόγια ή και να προκηρύττουν απεργίες που δεν θέλουν αλλά και που δεν μπορούν ..

Γ. Μίτσελ: Οι ΗΠΑ δεν θα δουν φιλικά καμία παρενόχληση στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να μην δημιουργεί εμπόδια στις γεωτρήσεις που λαμβάνουν τόπο στην κυπριακή ΑΟΖ, απευθύνει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ. Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής",  ο Αμερικανός αξιωματούχος τονίζει ότι η άποψη των Τούρκων για την ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί "μειοψηφία του ενός", καθώς το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι η Λευκωσία μπορεί να εκμεταλλευθεί  τους πόρους της με δίκαιο τρόπο. Αποσαφηνίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα δουν φιλικά  κανενός..

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ - Απώλειες πάνω από 2,5% για το αργό

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου μετά την κατάρρευση των τιμών του αργού τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ενώ και σήμερα Παρασκευή 14/12/2018 σημειώνει απώλειες που ξεπερνουν το 2,5%.

Συγκεκριμένα  μειώθηκαν κατά  4 οι πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 14 Δεκεμβρίου, περιορίζοντας έτσι ..

Με τη Διαδικασία του Κατεπείγοντος στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τη Σύμβαση με Energean - Kavala Oil

Από το energia.gr
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και των ENERGEAN και ΚΑΒΑΛΑ ΟIL

Στο νομοσχέδιο, πέραν της σύμβασης, περιλαμβάνεται και σειρά ρυθμίσεων που έχουν προαναγγελθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του ειδικού τέλους λιγνίτη που επιβαρύνει..

Άλλο ένα ψέμα του Σταθάκη για το Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό. Μέρος 1ο.


Από το greeklignite.blogspot.com
Ένα απ' τα πολλά ψέματα, με τα οποία αυτοβαυκαλίζεται ο Σταθάκης, είναι πως "για πρώτη φορά η χώρα απέκτησε Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό". Τελικά κάθε φορά που μιλά μεγαλώνει κι από λίγο η μύτη του, λες και η χώρα παρθενογεννήθηκε όταν έγινε ο Σταθάκης Υπουργός. Αναφέρεται βεβαίως στο δήθεν "Εθνικό" Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αυτό που κρατά τις λιγνιτικές μονάδες σε περιορισμένη λειτουργία, προκειμένου αντί για τον εγχώριο λιγνίτη να καίει φυσικό αέριο.

Αφιερώνω λοιπόν στα ψέματα του Σταθάκη την "1η Έκθεση για το Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό της Ελλάδας 2008-2020", την οποία είχε συντάξει το 2007 το τότε Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Το Συμβούλιο είχε ..

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής - Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές (Λίστα)

Από το pronews.gr
Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι η αντιπαράθεση των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι μια κατασκευασμένη κοκορομαχία με σκοπό να λεηλατήσουν την προοδευτική παράταξη. Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στις ερχόμενες εκλογές θα καταφέρει να χαλάσει τα σχέδια τους και να αναδειχθεί στον καταλύτη για την πολιτική ανατροπή και τηΝ πολιτική αλλαγή.

«Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη Δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το ..