Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΑ: Σε… ελεύθερη πτώση η απασχόληση


Οι μειώσεις την απασχόληση και τις αμοιβές, δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέες απώλειες στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Kατά 1,97% μειώθηκε η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, φέτος το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (Α.Π.Δ.).Αναλυτικά:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν «Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις» (Α.Π.Δ.) από 182.379 κοινές επιχειρήσεις και 9.323 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Α.Π.Δ. ανέρχεται σε 1.448.382, εκ των οποίων 1.421.695 σε κοινές επιχειρήσεις και 26.687 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,68% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,84% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,77%, ενώ με μερική απασχόληση το 38,28%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 20,95% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 55,73% έως 39 ετών. Επίσης, 77,03% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 77,11% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 72,81%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 15,70% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 15,55% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 23,43%.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 90,97% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,63% άλλης χώρας Ε.Ε. και 7,40% χώρας εκτός Ε.Ε. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 91,57% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,58% άλλης χώρας Ε.Ε. και 6,84% χώρας εκτός Ε.Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 58,78% , 3,94% και 37,28%.

Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 10,59% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,22% των ασφαλισμένων γυναικών. Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων 53,02% έχουν σλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 54,70% είναι σλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 8,99%, και της Ρουμανίας με 5,26%.

Στις αλλοδαπές γυναίκες, 50,15%, είναι σλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες ρωσικής υπηκοότητας με 9,02% και βουλγαρικής με 8,42%.

Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει ως εξής:
  
ΠΗΓΗ:apnet.gr

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΕΝΟΤΗΤΑ Ή ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ?...


Όποιος πιστεύει, πως είναι ιστορική αναγκαιότητα η ύπαρξη, η λειτουργία και η δράση μιας αξιόλογης και αξιόπιστης πολιτικής έκφρασης του μεσαίου χώρου, του προσδιοριζόμενου ως «δημοκρατική παράταξη» ή ως «κεντροαριστερά», δεν μπορεί παρά να είναι, κατ΄ αρχήν, θετικός απέναντι σε πρωτοβουλίες, προωθητικές αυτού του στόχου.

Ο χώρος είναι σε μαρασμό, αναξιόπιστος, τεμαχισμένος, προδομένος, χωρίς δυνατότητες έκφρασης των προβλημάτων των κοινωνικών δυνάμεων που περιλαμβάνει και, αξιόλογης, παρέμβασης στις εξελίξεις. Η «κεντροαριστερά» έπαυσε να είναι και να μετράει ως «πόλος» του πολιτικού συστήματος κι από πρωταγωνιστής έγινε κομπάρσος, με τον διαχρονικό, σημαντικότερο φορέα της να έχει καταντήσει κολαούζος της Δεξιάς !

Μπροστά στο διακύβευμα και μπροστά στο στρατηγικό στόχο της ενότητας και της κοινής έκφρασης των όποιων κομματιών της «κεντροαριστεράς», οι επί μέρους δισταγμοί, γκρίνιες, διαμάχες, αποκλεισμοί, πατερναλισμοί και αφορισμοί, φαντάζουν γραφικοί και έξω από την ιστορική πραγματικότητα και αναγκαιότητα.

Τίποτα δεν είναι σήμερα, όπως ήταν χθες, ούτε στην κοινωνία, ούτε στην οικονομία, ούτε στην πολιτική, τελείως διαφορετικό θάναι και το πολιτικό σκηνικό, που θα επιχειρήσει να εκφράσει τη νέα πραγματικότητα.

Χρειάζονται σοβαρές καταγραφές, διεισδυτικές αναλύσεις, τεκμηριωμένες εκτιμήσεις και ρεαλιστικές προτάσεις, για τη νέα εποχή κι αυτό το έργο ή θα γίνει ενωτικά και συνεργατικά ή δεν θα γίνει καθόλου, οπότε η «κεντροαριστερά» θα παραμείνει στην ανυποληψία, για ένα, απροσδιόριστα, μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζοντας να είναι ένας περιορισμένος χώρος ανούσιων, ανιστόρητων και αδιάφορων για το λαό αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, κάποιων «κατ΄ όνομα» …μονομάχων, σύγχρονων πολιτικών ενσαρκωτών του Δελαπατρίδη !.. 

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Υπουργική απόφαση: Τι μπορούμε να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες!


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως υπουργική απόφαση η οποία ορίζει τι μπορούμε και τι όχι να καίμε στα τζάκια, στους καυστήρες και στις σόμπες!

Σύμφωνα με την απόφαση, καθιερώνονται προδιαγραφές για τα στερεά καύσιμα – που παράγονται από στερεή βιομάζα- και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση. 

Δηλαδή, για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης - κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών εκπαίδευσης - ενώ οι προδιαγραφές αφορούν και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια νοσοκομείων, ξενοδοχείων κ.α.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.
Σύμφωνα με την απόφαση τα στερεά βιοκαύσιμα αποτελούνται εξ ολοκληρου από βιομάζα και δεν περιέχουν γενικά ξένες ύλες προς τη βιομάζα, καθώς και ραδιενεργά συστατικά. 

Τα καύσιμα στερεής βιομάζας είναι στερεά καύσιμα τα οποία άμεσα ή έμμεσα προέρχονται από τις εξής πηγές:
- από προϊόντα γεωργίας και δασοκομίας

- παραπροϊόντα από βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων γεωργίας - όπως υπολείμματα ξυλείας με εξαίρεση τα προϊόντα ξυλείας που μπορεί να περιέχουν αλογονούχες οργανικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα.

- υπολείμματα φελλού.
 Διαβάστε αναλυτικά τον ορισμό κάθε προϊόντος προς καύση που συμπεριλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση
  
ΠΗΓΗ:newsit.gr

30 βουλευτές ΝΔ: «Βάλτε νέο φόρο στο φυσικό αέριο»


Φαίνεται ότι για τους 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπογράφουν την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, ότι η διαφορά του 30% -40%  που παρατηρείται στο κόστος του φυσικού αερίου στην Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι μάλλον μικρή.
Δεν εξηγείται αλλιώς η πρωτοβουλία που ανέλαβαν να υπογράψουν και να καταθέσουν τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, στην οποία ζητούν να μπει έκτακτος φόρος και μάλιστα αναδρομικά στις πωλήσεις φυσικού αερίου, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ που δημιουργήθηκε κυρίως από τις υψηλές ταρίφες και τη χωρίς όριο ένταξη φωτοβολταϊκών στο ηλεκτρικό σύστημα, σε συνδυασμό βεβαίως και με τις υπόλοιπες στρεβλώσεις της αγοράς ηλεκτρισμού.
Ενόψει λοιπόν της έναρξης της χειμερινής σεζόν και ενώ όσοι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα έχουν καταφύγει στο φθηνότερο φυσικό αέριο αλλά και στη θέρμανση με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας (αντλίες θερμότητας, θερμοπομποί, ηλεκτρικά σώματα κλπ) ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση από το κόστος θέρμανσης θέρμανσης, με την τροπολογία που προτείνεται «Επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ ΑΕ στο φυσικό αέριο επί του τιμήματος των πωλήσεων που λαμβάνουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014».
Όπως αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση «με την παρούσα τροπολογία συμμετέχουν στην κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ ΑΕ όλες οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο όπως άλλωστε αποζημιώνονται από την ΛΑΓΗΕ. Με τη διεύρυνση των φορολογούμενων επενδύσεων και την παράλληλη ελάφρυνση των ασύμφορων πλέον φωτοβολταϊκών πάρκων θα επιτευχθεί αφενός η πιο σύντομη κάλυψη του ελλείμματος αλλά και θα γίνουν πάλι ανταγωνιστικά και προσοδοφόρα τα φωτοβολταϊκά χωρίς να επηρεαστούν τα είδη ΑΠΕ».
Σημειώνεται ότι στη χώρα μας έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο στον υψηλότερο επιτρεπόμενο συντελεστή της ΕΕ, γεγονός που είχε προκαλέσει και την αντίδραση των καταναλωτών. Παράλληλα ΕΦΚ ισχύει και στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρύνονται δύο φορές με φόρο στην ηλεκτροπαραγωγή που χρησιμοποιεί καύσιμο το φυσικό αέριο.
Η τροπολογία που έγινε γνωστή με ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οποίος και κατέθεσε την πρόταση μαζί με 29 ακόμη κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ, θα συζητηθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Στις 14/11 τα αποτελέσματα γ' τριμήνου των ΕΛΠΕ


Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α., θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των ΕΛΠΕ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επικαιροποιημένο ημερολόγιο έχει ως εξής:
-Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έτους 2012 Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013
-Δημοσίευση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων 2012 Δευτέρα 04 Μαρτίου 2013
-Ετήσια ενημέρωση αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2012 Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013
-Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου 2013 Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013
-Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013
-Αποκοπή μερίσματος χρήσης 2012  Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 (συμπίπτει με την ημερομηνία λήξης των δικαιωμάτων επί του δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap στον οποίο συμπεριλαμβάνεται, και είναι πριν την 20η Σεπτεμβρίου 2013, ημερομηνία λήξης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί της μετοχής της Εταιρείας και επί του δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap)
-Δικαιούχοι μερίσματος (record date) χρήσης 2012 Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013
-Έναρξη καταβολής μερίσματος χρήσης 2012 Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013
-Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου 2013 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013
-Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 3ου τριμήνου 2013 Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013
-Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έτους 2013 Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014
-Ετήσια ενημέρωση αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2013 Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ LUKOIL, ROSNEFT, KAI NOVATEK Και τα κοιτάσματα του Λιβάνου "κλείδωσε" η Ρωσία


Mνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας υπέγραψαν Μόσχα και Βηρυττός, στα πλαίσια του οποίου ρωσικές εταιρείες θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Μετά τα κοιτάσματα του Ισραήλ, που συμφώνησε την εμπορική εκμετάλλευσή τους, η Ρωσία "βάζει πόδι" και στον Λίβανο, δηλαδή...

Οπως είναι γνωστό, οι εταιρείες Rosneft, Lukoil και NOVATEK συμμετείχαν στον πρώτο γύρο αδειοδότησης, τον Απρίλιο του 2013. Συνολικά συμμετείχαν 52 εταιρείες από 25 χώρες του κόσμου, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2014. Η Rosneft σχεδιάζει να συμμετέχει σε κοινοπραξία με την αμερικανική ExxonMobil, η Lukoil , σε συνεργασία με τη γαλλική Total και η NOVATEK με την GPB Resources του ομίλου Gazprom.

Η έκταση της λιβανικής υφαλοκρηπίδας καλύπτει περίπου 22.730 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η ανακάλυψη βαθιών κοιτασμάτων φυσικού αερίου αύξησαν ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών για τη συνεργασία με το Λίβανο. Τα ευρήματα είχε ανακοινώσει το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Μελετών (USGS), ενώ είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κέντρο δίνει στη δημοσιότητα μελέτη που αφορά αξιολόγηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση σεισμολογικών στοιχείων και άλλων επιστημονικών μεθόδων έρευνας για κοιτάσματα. 

Σύμφωνα με την έρευνα του USGS “ο βυθός της λεκάνης της Λεβαντίνης στην Ανατολική Μεσόγειο, (ΑΟΖ Κύπρου, Συρίας, Λιβάνου) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο ενώ διόλου αμελητέα είναι και τα κοιτάσματα πετρελαίου, που έχουν εντοπιστεί". Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις η λεκάνη Λεβαντίνης μπορεί να περιέχει έως 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και έως 220 εκατ. τόνους πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συνέντευξη Τύπου " Η αντιμετώπιση της υπερχρέωσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης" - 17/10 Διεθνής Ημέρα κατά της Φτώχειας



Η ΓΣΕΕ μαζί με τον φορέα της, την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, διεθνή Ημέρα κατά της Φτώχειας, συνέντευξη τύπου στις 12:00 στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2).
Στη συνέντευξη τύπου με θέμα :
«Aντιμετώπιση της υπερχρέωσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης»
θα αναλυθούν οι κοινωνικές προτεραιότητες του συνδικαλιστικού κινήματος, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες που δίνει στους οφειλέτες ο νόμος 3869/10 «Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και άλλες διατάξεις», θα δοθούν από την ΕΕΚΕ στατιστικά στοιχεία από την διαχείριση σχετικών υποθέσεων ενώ θα υπάρξει αναφορά στο ζήτημα της επικείμενης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δημόσιο χρήμα και Εταιρείες δημοσκοπησεων


Η αίσθηση είναι κοινή σε όλους μας.

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα της μνημονιακής παρακμής έχουν συχνά αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία της παραπληροφόρησης, της σύγχυσης, της διάχυσης, της ενοχής και του φόβου.

Το γεγονός ότι, τα «δημοφιλή κανάλια» επιλέγουν να προβάλλουν και να αναλύουν συστηματικά την παρουσίαση δημοσκοπικών ευρημάτων, αρκεί από μόνο του να βάλει ψύλλους στα αυτιά του υποψιασμένου πλέον ελληνικού λαού.

Και τις υπόνοιες ακολουθούν οι αποδείξεις

Έρευνες για τις δημοσκοπικές εταιρίες αποκαλύπτουν ότι οι γνωστές και επώνυμες εταιρείες του χώρου συντηρούνται λίγο πολύ με δημόσιο χρήμα.

Και ως γνωστό χέρι που σε ταΐζει, δύσκολα το δαγκώνεις…

Από το 2010 έως σήμερα καταγράψαμε την υπογραφή 58 (!!!) συμβάσεων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου με έξι από τις εταιρείες-κολοσούς στο χώρο της έρευνας τάσεων της κοινής γνώμης , συνολικού ποσού   4. 716.227. ευρώ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ Η ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ  2010-2013

Στους συνημμένους Πίνακες (ALCO, MARC, METRON, GPO, MRB, ΚΑΠΑ) καταγράφονται αναλυτικά στοιχεία, αναφορικά με τον διατάκτη της έρευνας,  την ταυτότητα του αντικειμένου της,  τη διαδικασία επιλογής των αναδόχων  (ανάθεση ή δημόσιος διαγωνισμός) το χρόνο υπογραφής των συμβάσεων και το ύψος των αμοιβών που συνομολογήθηκαν.

Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτουν τα εξής χρήσιμα συμπεράσματα:

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Πόσο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δικαιούσθε


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Με βάση αυτά τα κριτήρια αποκτούν δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης περίπου 580.000 νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 80.000 νοικοκυριά περισσότερα σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο.

Ο υπολογισμός του ακριβούς ύψους του επιδόματος που δικαιούται κάθε νοικοκυριό απαιτεί έναν ειδικό υπολογισμό. Καθοριστικοί παράγοντες για τον υπολογισμό του ακριβούς ύψους του επιδόματος είναι η επιφάνεια της κατοικίας του νοικοκυριού και η περιοχή της χώρας στην οποία βρίσκεται. Πιο αναλυτικά:

- η χώρα έχει χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές και κλιματολογικές ζώνες.

ΖΩΝΗ Α Νομός Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας

ΖΩΝΗ    Β   Νομός Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου

ΖΩΝΗ Γ     Νομός  Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

ΖΩΝΗ Δ   Νομός   Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού. Ανοικτό, πάντως, είναι το ενδεχόμενο να έχουν γίνει μικρές αλλαγές στις γεωγραφικές ζώνες

-το ποσό του επιδόματος είναι 0,35 ευρώ ανά λίτρο.

-το επίδομα υπολογίζεται ως λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας και επιδοτείται μόνο η επιφάνεια έως 120 τετραγωνικά μέτρα. Η ποσότητα που επιδοτείται ανά νοικοκυριό είναι 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο για τα νοικοκυριά που ζουν στην Α ζώνη, 15 λίτρα ανά τετραγωνικό για τα νοικοκυριά που ζουν στη Β ζώνη, 8 λίτρα ανά τετραγωνικό για τα νοικοκυριά που ζουν στην Γ ζώνη και 5 λίτρα ανά τετραγωνικό για τα νοικοκυριά που ζουν στην Δ ζώνη

Παραδείγματα
1. Ένα νοικοκυριό που ζει στην Αττική σε μια κατοικία επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων και καλύπτει τα υπόλοιπα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δικαιούται επιδότηση για ποσότητα 800 λίτρων. Με αυτό το δεδομένο το μέγιστο επίδομα που δικαιούται το συγκεκριμένο νοικοκυριό είναι 280 ευρώ. Εφόσον το νοικοκυριό αυτό παραγγείλει τα 800 λίτρα πετρελαίου θα έχει τη δυνατότητα να προεισπράξει το 25% του επιδόματος που δικαιούται, δηλαδή 70 ευρώ. Το νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 1.000 ευρώ, έχοντας προεισπράξει τα 70. Με την παραλαβή του πετρελαίου θα εισπράξει στη συνέχεια και τα υπόλοιπα 210 ευρώ του επιδόματος.

2. Άλλο νοικοκυριό ζει στην Κοζάνη σε μια κατοικία 150 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο νοικοκυριό δικαιούται επιδότηση για ποσότητα πετρελαίου 3.000 λίτρων (15 λίτρα Χ 120 τετραγωνικά). Εφόσον αυτό το νοικοκυριό παραγγείλει 1.000 λίτρα, θα δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ. Το 25% του επιδόματος, δηλαδή 87,5 λίτρα θα μπορεί να τα προεισπράξει, ενώ τα υπόλοιπα 262,5 θα τα εισπράξει μετά την αγορά του πετρελαίου.

3. Νοικοκυριό στην Κρήτη ζει σε κατοικία επιφάνειας 90 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο νοικοκυριό δικαιούται επιδότηση για ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης 450 λίτρων. Το μέγιστο ποσό επιδόματος που δικαιούται το συγκεκριμένο νοικοκυριό 157,5 ευρώ.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Εισοδηματικά κριτήρια: 
- άγαμοι έως 30.000 ευρώ 
- έγγαμοι έως 40.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, 
- μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:
- άγαμοι  έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας
- έγγαμοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας
- αυτοκίνητο μέχρι 3.000 κυβικών εκατοστών



ΠΗΓΗ:capital.gr

Οι Anonymous χάκαραν και δημοσιοποίησαν τα e-mails του ΥΠΕΞ


Οι διεθνείς χάκερς Anonymous δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο χιλιάδες διαβαθμισμένα ελληνικά έγγραφα από την αλληλογραφία μεταξύ της Διεύθυνσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο πλαίσιο του διαδικτυακού αγώνα που έχουν εξαγγείλει κατά της Χρυσής Αυγής.

Η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών συνοδεύτηκαν από την παρακάτω ανακοίνωση: 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, παράλληλα με το οικονομικό χάος η κυβέρνηση επέτρεψε στους Ναζί της Χρυσής Αυγής να σαμποτάρουν την ακεραιότητα όλης της χώρας και των Ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με την ελευθερία και τη ηθική.

Σήμερα δίνουμε ένα χτύπημα στην κοροϊδία με μια σειρά από διαρροές, για να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback.

Για να δείτε όλα τα έγγραφα, αλλά και την ανακοίνωση των Anonymous, πατήστε εδώ.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας, υποβαθμίζει το θέμα. Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου: Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών «Anonymous» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.

 ΠΗΓΗ:zougla.gr