Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Πώς η σωτηρία των ωκεανών επιτάσσει την απαγόρευση παραγωγής πλαστικών

 


Το 2019, 187 έθνη στα Ηνωμένα Έθνη τροποποίησαν τη Σύμβαση της Βασιλείας του 1989, η οποία διέπει το εμπόριο επικίνδυνων υλικών, ώστε να συμπεριλάβουν πλαστικά απόβλητα.

Η ιστορική συνθήκη δημιούργησε ένα νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για να καταστήσει το παγκόσμιο εμπόριο πλαστικών απορριμμάτων πιο διαφανές και καλύτερα..

Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της ΕΙΑ για το πετρελαϊκό μέλλον - Οι λόγοι αισιοδοξίας

 





Κατά 9% στα 92,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) μειώθηκε το 2020 η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε τις περασμένες ημέρες η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ). Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί από το 1980. Στη συνέχεια, ΟΠΕΚ και ΙΕΑ εκθέτουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από σήμερα τα ξημερώματα, η οικογένεια των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είναι φτωχότερη. Ένα νέο παιδί, ο καλός φίλος και συνάδελφος Γιώργος Ανυφαντής, έχασε την άνιση και πολύμηνη μάχη που έδινε, σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη σε όσους τον γνωρίζαμε.

Ειλικρινή και ολόθερμα συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του.

Η εξώδιος ακολουθία θα γίνει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τραγική ημέρα του δυστυχήματος στο Διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ στις εγκαταστάσεις των Αγίων Θεοδώρων.

Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις..

ΗΠΑ-Εxxon-Chevron: Προκαταρκτικές Συνομιλίες Συγχώνευσης Έγιναν στις Αρχές του 2020

 



Οι εκτελεστικοί διευθυντές των πετρελαϊκών εταιριών ExxonMobil Corp και Chevron Corp είχαν προκαταρκτικές συνομιλίες στις αρχές του 2020 για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών που, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών, σύμφωνα με πηγές που έχουν..

Ελληνοτουρκικά: Οι υδρογονάνθρακες παίζονται στις καθυστερήσεις



 Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ισπανική εταιρεία PERSOL, προτίθεται να αποχωρήσει από τα τρία μπλοκ στην Ελλάδα όπου είχε αναλάβει έρευνες για υδρογονάνθρακες. Αυτό γίνεται σε εφαρμογή ενός ευρύτερου σχεδιασμού να ενισχύσει τις επενδύσεις..

Γιατί αναβάλλονται οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη - Τι συμβαίνει στον κλάδο παγκοσμίως

 


Νέα δεδομένα για την αγορά των υδρογονανθράκων στη χώρα μας δημιουργεί η κρίση της πανδημίας και η ισχυρή τάση των μεγάλων εταιρειών του κλάδου να περιορίσουν δραστικά τις επενδύσεις τους στον τομέα της έρευνας. Ήδη στην ελληνική αγορά καταγράφεται η πρώτη αποχώρηση από μπλοκ που είχε παραχωρηθεί..