Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΗΑΜ FEST 2013

 
ΠΗΓΗ:sz2targ.blogspot.gr/

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ CDS…


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ CDS.

ΟΡΘΩΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΚΩΣ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ.

Το σκάνδαλο που η συμμορία με ειρωνίες και ψευδείς καταθέσεις προσπάθησε πολλάκις να βάλει στο αρχείο. Για να κρύψει μαζί του όλο το παρακράτος που ασέλγησε πάνω στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αποτέλεσμα να το καταστρέψει.

Μετά την σημερινή απόφαση, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Ειδικά όσοι απαξίωναν αυτές τις αποκαλύψεις με αντάλλαγμα πακτωλούς διαφημίσεων από ένα ίδρυμα που κατέρρεε. Συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ που υπήρξαν δανειστές και δανειζόμενοι από το ίδρυμα και τώρα προσπαθούν να κρύψουν τα θαλασσοδάνεια τους κάτω από το χαλί, σύντομα θα κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διοργανωτές συνεδρίων που έκλεισαν σε μία νύχτα τις εταιρείες τους και εξαφανίστηκαν, να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν. Όπως και τα θαλασσοδάνεια που μετέφεραν στο εξωτερικό, υπό το πρόσχημα της “εξαγοράς” εταιρειών που όμως ήταν δικών τους συμφερόντων!

Το κακό για τους ντόπιους κλακαδόρους που έμειναν πίσω, είναι ότι το χρήμα στέρεψε. Και τώρα έρχεται ο λογαριασμός. Δείτε την απόφαση – κόλαφο της δικαιοσύνης και αναμείνατε τις εξελίξεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξελίξεις στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη δυτική Ελλάδα

Εξελίξεις στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη δυτική Ελλάδα
Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια αναμένονται το επόμενο διάστημα, ανέφεραν σήμερα πηγές του ΥΠΕΚΑ, με αφορμή την πρωινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στο υπουργείο που είχε βασικό αντικείμενο την ενημέρωση για τα θέματα αυτά.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται η κατακύρωση των διαγωνισμών για τις έρευνες σε τρεις περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο) ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εντολές, θα προχωρήσει άμεσα η στελέχωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, που ιδρύθηκε με το ΠΔ 14/2012. Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης των σεισμικών ερευνών που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, προκειμένου το 2014, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση προς έρευνα θαλάσσιων περιοχών («οικοπέδων») σε πετρελαϊκές εταιρίες.


Για τις τρεις περιοχές που εκκρεμεί η κατακύρωση του διαγωνισμού είχαν εκφράσει ενδιαφέρον 11 εταιρείες του κλάδου των πετρελαίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε περιοχή, μετά την πρώτη φάση της αξιολόγησης, έχουν μείνει από δύο εταιρίες / κοινοπραξίες που προχώρησαν στην κατάθεση των τελικών προσφορών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, στον Πατραϊκό Κόλπο τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 200 εκατ. βαρελιών, στα Ιωάννινα 50 έως 80 εκατ. βαρέλια και στο Κατάκολο 3 εκατ. βαρέλια.

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων, σύμφωνα με το καταστατικό της, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη διαχείριση για λογαριασμό του Δημοσίου των δικαιωμάτων στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, τη διαχείριση, έλεγχο και παρακολούθηση όλων των σχετικών συμβάσεων, τη διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, τη συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων που αποκτώνται κατά τη διάρκεια ερευνών, την εισήγηση προς την κυβέρνηση για παραχώρηση δικαιωμάτων αναζήτησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, τη χορήγηση των αδειών αναζήτησης υδρογονανθράκων, την προετοιμασία και διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών κ.α.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 1 εκατ. ευρώ και η μετοχή είναι μία, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και αμεταβίβαστη.

Τέλος, στο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκονται τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες της νορβηγικής εταιρίας PGS, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Τα δεδομένα θα παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες και στόχος είναι η προκήρυξη των διαγωνισμών για έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές το 2014.
 ΠΗΓΗ:newsbeast.gr/

Εξπρές εγκατάσταση σεισμογράφων


Στραμμένα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου είναι τα βλέμματα των επιστημόνων λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τεχνικά συνεργεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης την εγκατάσταση ενός φορητού δικτύου σεισμογράφων. 

Στόχος είναι η τοποθέτηση 15 σεισμογράφων, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα έχουν δορυφορική σύνδεση, προκειμένου οι σεισμολόγοι να μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο (real time) τη σεισμική δραστηριότητα.

Σύντομα οι χρήστες του Διαδικτύου που επισκέπτονται το zougla.gr θα μπορούν μέσω της ειδικής κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών» να πληροφορούνται επί 24ώρου βάσεως και για τη σεισμικότητα του Αιγίου.

Το επιστημονικό δίκτυο συντονίζει ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ενώ υπεύθυνος του δικτύου σεισμογράφων είναι ο δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής Σεισμολογίας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.



Στο μικροσκόπιο μπαίνει η ενεργοποίηση ενός ρήγματος που βρίσκεται πλησίον του ενεργού ρήγματος της αρχαίας Ελίκης, δηλαδή της πόλης που, σύμφωνα με τους ιστορικούς, το 373 π.Χ. βυθίστηκε στη θάλασσα εξαιτίας σεισμικής δόνησης που άγγιξε τα 9 Ρίχτερ!

Το ρήγμα της αρχαίας Ελίκης δίνει μεγάλα σεισμικά γεγονότα. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μα γίνονται αυτά; Γερμανικές τράπεζες βοηθούν πλούσιους Έλληνες να φοροδιαφύγουν καταγγέλλει ο Γιούνκερ! Πιθανό και τρίτο δάνειο στην Ελλάδα!

20130604-053646.jpg
Η Ελλάδα μπορεί να πάρει και τρίτο δάνειο είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μίνι συνέντευξή του (στο Πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ), λίγα 24ωρα πριν έρθει στην χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τρίτο δάνειο; Όχι βέβαια! Το ίδιο είχε πει και ο Σόιμπλε τον Φεβρουάριο του 2012, λίγο πριν υπογράψουμε τη δανειακή σύμβαση Νο2!

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του πρώην επικεφαλής του Eurogroup, ότι η διαφθορά στην Ελλάδα καλά κρατεί, ενώ κατηγόρησε τις γερμανικές τράπεζες ότι βοηθούν τους πλούσιους Έλληνες να φοροδιαφεύγουν, ενώ τόνισε πως όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, πρέπει να παραδώσουν λίστες με τους Έλληνες καταθέτες. Ξέρει κάτι ο κ. Γιούνκερ; Μήπως και αυτά δεν τα γνωρίζει η κα. Μέρκελ και αν της τα πει κάποιος θα μείνει με το στόμα ανοιχτό;
Όσον αφορά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιούνκερ είπε πως είναι «ανεύθυνο» να ξεκινήσει μια συζήτηση τώρα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν τάσσεται κατά του «κουρέματος» επί της αρχής.

Πάντως, κατά τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμη η Ελλάδα είναι η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Όπως είπε, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει σε μερικά χρόνια. 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΓΣΕΕ Μπαράζ απολύσεων στη Χαλυβουργική


Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις προκλητικές, καταχρηστικές και παράνομες αποφάσεις της εταιρίας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε (συμφερόντων Αγγελόπουλου), η οποία προχώρησε σε 7 απολύσεις εργαζομένων.
Η καταχρηστική αυτή εργοδοτική ενέργεια έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα η Διοίκηση ισχυρίζεται δημοσίως περί «επένδυσης στο Ανθρώπινο κεφάλαιο με σεβασμό και αξιοπρέπεια…..».
Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, η Διοίκηση της εταιρίας επιχειρεί με εκβιαστικά διλλήματα να επιβάλλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (συγκαλυμμένες απολύσεις), εξαναγκάζοντας με τον τρόπο αυτό σε αποχώρηση αρκετούς συναδέλφους.
Η ΓΣΕΕ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό τους σωματείο, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί δυναμικά, νομικά και συνδικαλιστικά η επίθεση που εξαπολύει στους εργαζόμενους η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρίας και το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν άμεσα σε αποκατάσταση της νομιμότητας και στην επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων συναδέλφων.
Ο διάλογος με τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους σωματείο και η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αποτελούν τη μόνη οδό για την απάμβλυνση των εργασιακών διαφορών και την εμπέδωση κλίματος εργασιακής ειρήνης. Κάθε άλλη επιθετική ενέργεια μόνο προβλήματα και «σκοτούρες» μπορεί να επιφέρει στ’ «αφεντικά» της ιστορικής βιομηχανίας του Θριάσιου Πεδίου! 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΓΣΕΕ Στο ILO η παραβίαση από τη χώρα μας διεθνών συμβάσεων εργασίας


Στην 102η Σύνοδο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στη Γενεύη, θα συζητηθεί η προσφυγή της ΓΣΕΕ για την παραβίαση μέσω των μνημονιακών μέτρων Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας.
Ήδη οι ελεγκτικές επιτροπές του Ι.L.O, με πρόσφατη την Eπιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχουν επισημάνει στις εκθέσεις τους, ότι με τις μνημονιακές νομοθετικές παρεμβάσεις, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι δίκαιοι όροι αμοιβής και εργασίας, ο κοινωνικός διάλογος για την άσκηση πολιτικών απασχόλησης και ασφάλισης.
Η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατατέθηκε το 2010 και η έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας είναι η 5η κατά σειρά έκθεση-καταπέλτης για τη χώρα μας την οποία συνέταξε το Ι.L.O.
Η ΓΣΕΕ και το σύνολο των εργαζομένων και ανέργων της χώρας, σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ασυμβατότητα με το ελληνικό Σύνταγμα και τις κυρωμένες Διεθνείς Συμβάσεις εργασίας των μέτρων σε βάρος της συλλογικής αυτονομίας, θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα, παρουσιάζοντας επικαιροποιημένη την προσφυγή της Συνομοσπονδίας κατά των μνημονιακών μέτρων στην επικείμενη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας.
Καλούμε εκ νέου το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει το νέο αυτό διεθνές νομολογιακό δεδομένο, να αναγνωρίσει την παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος και των θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και να ακυρώσει τα μέτρα που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, προσβάλλοντας βάναυσα κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Σας επισυνάπτουμε περιληπτικά το περιεχόμενο της σχετικής έκθεσης η οποία θα συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο των επιχειρημάτων της ΓΣΕΕ.

ΕΛΠΕ: Στις 27 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση

ΕΛΠΕ: Στις 27 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση - Τι θα συζητηθεί
 Οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ καλούνται να μετάσχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, την 27η Iουνίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί των ακολούθων θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης:
1. Απολογισμός διαχειρίσεως της 37ης εταιρικής χρήσεως (1.1.2012 – 31.12.2012) και υποβολή της εκθέσεως διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των εκθέσεων των Ορκωτών Ελεγκτών για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, περιλαμβανομένων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του Ομίλου, χρήσεως 2012.

2. Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του Ομίλου σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, με τις σχετικές εκθέσεις, χρήσεως 2012.

3. Έγκριση διάθεσης κερδών.

4. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2012, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

5. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου , σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της εταιρείας.

6. Έγκριση της καταβληθείσας αποζημίωσης και των αμοιβών εν γένει των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του έτους 2012 και καθορισμός της αποζημίωσης και των αμοιβών τους αντίστοιχα, για το έτος 2013.

7. Έγκριση καταβληθείσας αμοιβής του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, του έτους 2012 και καθορισμός των αμοιβών τους εν γένει, για το έτος 2013.

8. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της εταιρείας και καθορισμός της αμοιβής τους.

9. Παροχή ειδικής αδείας σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 23α Κ.Ν.2190/1920, για την παράταση διάρκειας του Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», σχετικά με την από κοινού πώληση της «ΔΕΠΑ ΑΕ». 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με την βοήθεια και την στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε. έχει σκοπό να διοργανώσει τρεις (3) καλοκαιρινές πενθήμερες διακοπές σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας αντιλαμβανόμενη πλήρως την οικονομική δεινή θέση που έχουν περιέλθει μεγάλα κοινωνικά στρώματα της ευρύτερης περιοχής, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας και αναψυχής σε εργαζόμενους και συνταξιούχους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πάγιο αίτημά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει  η επαναλειτουργία της Εργατικής Εστίας με την χορήγηση του κοινωνικού τουρισμού που περιελάμβανε ποιοτικές και φτηνές διακοπές για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Όμως, η κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού που προήλθε μετά από κυβερνητικές επιλογές και τις εντολές των ξένων δανειστών, μας αναγκάζει μαζί με την Γ.Σ.Ε.Ε. να διενεργήσουμε προσπάθειες, ώστε να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε κάποια ποιοτικά και φθηνά πακέτα θερινών διακοπών, που είναι συμβατά στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων της περιοχής.

Έτσι, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με την βοήθεια και την στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε. έχει σκοπό να διοργανώσει τρεις (3) καλοκαιρινές πενθήμερες διακοπές σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας, οι οποίες είναι:

1η εκδρομή: Νέα Ρόδα Χαλκιδικής
2η εκδρομή: Κύμη Ευβοίας
3η εκδρομή: Άγιος Ανδρέας Μεσσηνίας
Θέλουμε λοιπόν, να ενημερώσουμε τα σωματεία Δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ευρύτερης περιοχής μας, ότι η 1η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείο AthoramaHotel(Α΄ Κατηγορίας). Η εκδρομή θα είναι 6ημερη με 5 διανυκτερεύσεις, με αναχώρηση στις 12 Ιουλίου.

Η τιμή συμμετοχής είναι 150 ευρώ κατ΄ άτομο ή 300 ευρώ το ζευγάρι σε δίκλινο.

Το εκδρομικό πακέτο περιλαμβάνει οδική μεταφορά Αθήνα- Χαλκιδική, καθώς και εκδρομές με το γύρω της Κασσάνδρας, επίσκεψη στην Ουρανούπολη και στην Ιερισσό.

Επίσης, υπάρχει ξενοδοχειακή κάλυψη 5 διανυκτερεύσεων με πλήρες πρωινό μπουφέ και γεύμα. Παιδιά έως πέντε (5) ετών με δωρεάν διαμονή στο δίκλινο, παιδιά από πέντε(5) έως δώδεκα (12) ετών με 30% έκπτωση από την αρχική τιμή του δίκλινου δωματίου.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό και σχεδιασμό της εκδρομής στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με αυστηρή προτεραιότητα αυτή των 50 ατόμων, με καταληκτική ημερομηνία εγγραφής την 14η Ιουνίου ημέρα Παρασκευή.

Σε κάθε εγγραφή θα προκαταβάλλεται το 50% της συμμετοχής του ατόμου.

Η αποπληρωμή του οικονομικού πακέτου θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας στο τηλ. 210 5546321 και 2105546237.

Για την πραγματοποίηση κάθε εκδρομής ξεχωριστά είναι απαραίτητη η κάλυψη και των 50 ατόμων υποχρεωτικά. 
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Συνάδελφοι 
Μετά από ένα μακρύ κύκλο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της εταιρείας, επήλθε σήμερα συμφωνία για τη σύναψη νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και νέου Κανονισμού Εργασίας.
Η νέα ΕΣΣΕ θα αποτελεί συνέχεια της μέχρι σήμερα ισχύουσας ΕΣΣΕ, βάσει σχετικής απόφασης προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.
Η συμφωνία εγκρίθηκε πλειοψηφικά από το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ και θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση του σωματείου.
Καλούμε τους συνάδελφους από όλη την Ελλάδα, σε συμμετοχή σε ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί με αυτό το θέμα, την Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 12:00, στο Μαρούσι (CASPSI, Πάρνωνος 10, Μαρούσι).

Απειλείται με ντόμινο κατάρρευσης η αγορά καυσίμων


Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών
Εμπορίας Πετρελαιοειδών και είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι επικεφαλής του ΣΕΕΠΕ τόνισαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, είναι ορατός ο κίνδυνος ενός ντόμινο που θα απειλήσει όλη την αλυσίδα διακίνησης.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών εμπορίας οι πολλαπλές αυξήσεις του φόρου, είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ρευστότητας στην αγορά και το ουσιαστικό πάγωμα των πιστώσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στις εταιρείες και τα πρατήρια αλλά και στις εξαγωγικές εταιρείες καθώς και στις κατασκευαστικές που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν εκ νέου τα μεγάλα έργα. 

Από την πλευρά τους οι εταιρείες επανέφεραν το θέμα της προκαταβολής του ΕΦΚ, που ισχύει μόνο για τον κλάδο των πετρελαιοειδών και συνιστά μοναδική ελληνική πρωτοτυπία καθώς σε κανένα άλλο κλάδο αλλά και σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δεν προκαταβάλεται ο φόρος. Η στρέβλωση αυτή ίσχυε και παλαιότερα ωστόσο ήταν διαχειρίσιμη όσο ο φόρος ήταν μικρότερος και επικρατούσαν άλλες συνθήκες ρευστότητας. 


Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και ότι θα επανέλθει, στο αίτημα του ΣΕΕΠΕ να υπάρξει ένα χρονικό περιθώριο για την καταβολή του ΕΦΚ, με πλήρη διασφάλιση και παροχή εγγυήσεων προς το δημόσιο από τις εταιρείες, ούτως ώστε η ρευστότητα που θα δημιουργηθεί να διοχετευτεί στην αγορά και να δώσει πολύτιμη ανάσα. Η πίστωση στους δασμούς ένεση που θα κρατήσει την αγορά ανοιχτή, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΠΕ στον ΥΠΟΙΚ. 


Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του λαθρεμπορίου και η επέκταση και η ενίσχυση των μέτρων που αφορούν στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.



ΠΗΓΗ
:capital.gr

Όλοι στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κατούνη 16-18 και ώρα 11:30, διαμαρτυρόμαστε για την πώληση της ΕΥΑΘ "Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ"


Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των τοπικών Δημάρχων όπου σύσσωμοι ταχθήκανε κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Η τρικομματική Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την βούληση των Θεσσαλονικέων, καθώς και την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΥΑΘ, ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και συνολικά αποθεματικά άνω των...
38 εκατομμυρίων  ευρώ, και η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί «ανάπτυξη» την πώληση της ΕΥΑΘ.

Στην λογική της κυβέρνησης, απαντάμε με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε κάθε προσπάθεια προώθησης του ξεπουλήματος του νερού της Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο μας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Ιούνη, από 11:30 μέχρι 14:30 ημέρα που η διοίκηση της ΕΥΑΘ ενημερώνει τους οικονομικούς αναλυτές (πιθανούς αγοραστές;) για την πορεία της εταιρείας.

Όλοι στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κατούνη 16-18 και ώρα 11:30, διαμαρτυρόμαστε για την πώληση της ΕΥΑΘ,



ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης,

Το Νερό είναι κοινωνικό αγαθό,

σε αυτό τον αγώνα είμαστε η πλειοψηφία και θα νικήσουμε!

 ΠΗΓΗ:/sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ιδού όλα τα φετινά τεκμήρια και πως αμφισβητούνται!!

Ιδού όλα τα φετινά τεκμήρια και πως αμφισβητούνται!!
Δυστυχώς και φέτος οι περισσότεροι από εμάς δεν θα φορολογηθούμε με βάση το πραγματικό μας εισόδημα, αλλά με βάση το ποσό που προκύπτει από τα φουσκωμένα τεκμήρια που έχει υπολογίσει για εμάς η εφορία.
Και ξανά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις η πραγματική δαπάνη είναι μικρότερη από την αντικειμενική δαπάνη, αφού ζούμε σε μία περίοδο που τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί, που η ανεργία καλπάζει και που τα αφορολόγητα ότι έχουν καταργηθεί επί της ουσίας. Ασχετα λοιπόν αν έχουμε ή όχι εισόδημα η εφορία έχει αποφασίσει να μας τα «πάρει». Όμως σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου οικονομικών δίδεται η δυνατότητα να αμφισβητηθούν τα τεκμήρια αρκεί να το αποδείξουμε στον έφορο.
Τα τεκμήρια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Τα Τεκμήρια Δαπανών Διαβίωσης και τα Τεκμήρια Απόκτησης Περιουσιακών Στοιχείων. Στο άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 3986/2011, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ετήσιων αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για τις κύριες και τις δευτερεύουσες κατοικίες, για τα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ., για τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης καθώς και για τις εξωτερικές και εσωτερικές δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες).
 Τα τεκμήρια, όπως ισχύουν για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012), είναι τα ακόλουθα.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπροστά στα πάθη του Αγγελόπουλου προέχουν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων.

 

Οι κύριοι της Χαλυβουργικής είναι πλέον επικίνδυνοι.

Με τη στάση τους διακυβεύουν την κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής  του Θριασίου Πεδίου.

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες του Θριασίου Πεδίου που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες τείνει να γίνει η απαρχή του ντόμινο για την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού με την συμπεριφορά και την τακτική τους.

Εδώ και καιρό προχωρεί σε μειώσεις προσωπικού μέσω του έντεχνου τεχνάσματος των οικειοθελών αποχωρήσεων με κίνητρα.

Ο θεός όμως να τις κάνει οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Αφού με τρομοκρατία και με το πιστόλι στον κρόταφο αναγκάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για να αποχωρήσουν οικειοθελώς και ως αντάλλαγμα θα εισπράξουν κάτι παραπάνω ως αποζημίωση.

Το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργικής με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις, και με  τη συμπαράσταση των εργαζομένων όλου του Θριασίου δημιούργησαν ανάχωμα στις πρακτικές αυτές και ανάγκασαν τον μεγαλοβιομήχανο Αγγελόπουλο να αναστείλει προς το παρόν τις αδίσταχτες και βάναυσες συμπεριφορές ενάντια στους συναδέλφους μας.

Στη συνέχεια η οικογένεια Αγγελόπουλου κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν  ρίξει όλο το ειδικό βάρος τους  στην ομάδα μπάσκετ την οποία ηγούνται , έρχονται  τώρα πιο δυναμικά,  πιο αποφασιστικά αλλά και πιο βάρβαρα.

 Θέλουν να  βγάλουν  τα σπασμένα για την κατάκτηση του finalfour.

 Θέλουν να πληρώσουν αναίμακτα πριμ και μισθούς στους  καλοπληρωμένους μπασκετμπολίστες της ομάδας τους,   και όλα αυτά  στις πλάτες των συναδέλφων μας εργαζομένων στη Χαλυβουργική.

Πάντως οι οικογένεια Αγγελόπουλοι μας δικαίωσαν στον απόλυτο βαθμό. Σε  προηγούμενο δελτίο τύπου είχαμε καταγγείλει ότι τα θέλουν  όλα, μονά ζυγά δικά τους.

 Ότι το μόνο που τους  ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετούν  τα πάθη τους  .

Δυστυχώς για μας και τους συνάδελφους,  μας δικαίωσαν.   

Τώρα έρχονται  πάλι  έτσι ξαφνικά από το πουθενά και χωρίς καμιά ενημέρωση ως όφειλαν,   στο σωματείο των εργαζομένων, ανακοίνωσαν   σήμερα 7 απολύσεις συναδέλφων, αδιαφορώντας γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Με το έτσι θέλω αποφασίζουν   για τις τύχες των συναδέλφων μας χωρίς συνεννόηση, χωρίς ειδοποίηση,  χωρίς καμία ενημέρωση,  χωρίς ίχνος υποτυπώδης διαπραγμάτευσης. 

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του εργοδότη Αγγελόπουλου και τον καλεί για την ανάκληση των 7 απολύσεων των συναδέλφων μας.

Τον καλούμε να μην είναι αυτός ο οποίος με τις πρακτικές του θα ξεκινήσει το δημιούργημα της εργασιακής ζούγκλας στην περιοχής μας.

Κλείνοντας, καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένους και ενωμένους γύρω από το εργασιακό σωματείο τους.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο των εργαζόμενων , που διεκδικούν

Την ανάκληση των 7 απολυθέντων συνάδελφων
Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Όλοι μαζί θα αποτρέψουμε

Τις περαιτέρω απολύσεις που σχεδιάζει ο Βιομήχανος Αγγελόπουλος
Καθώς και την διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων


Όλοι μαζί θα νικήσουμε τις απαιτήσεις και τα θέλω της οικογένειας του Βιομηχάνου  Αγγελόπουλου. 
ΠΗΓΗ:.ekeda.gr

Απόφαση - βόμβα ΣτΕ: Κατεδαφίστε τα αυθαίρετα σε εκτός σχεδίου περιοχές


Επιμένει με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας πως οι αυθαίρετες κατασκευές που ανεγέρθηκαν μετά τις 31-1-83 εκτός οικιστικών περιοχών είναι καταδαφιστέες.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, σε μία τέτοια περιοχή, όπου αναπτύχθηκε και "νέα γενιά αυθαιρέτων", δεν μπορεί να θεμελιωθεί δικαίωμα για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να κτίσουν και αυτοί, επειδή το κράτος για μεγάλο χρονικό διάστημα έδειξε ανοχή στην άναρχη οικοδομική δραστηριότητα ούτε επειδή υπάρχουν τέτοιες περιοχές που εξυπηρετήθηκαν από οδικό δίκτυο και δίκτυα φωτισμού, ύδρευσης κ.λπ.
Η μακρόχρονη κρατική αδράνεια, σύμφωνα με την Ημερησία, δεν μπορεί να στηρίξει την προσδοκία ότι μια τέτοια περιοχή θα μετεξελιχθεί νόμιμα σε οικιστική.
Το κράτος κατά το ΣτΕ μπορεί νόμιμα να παρέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζοντας σημαντικά τη δόμηση, γιατί η μακρόχρονη ανοχή του δεν σημαίνει ότι υπάρχει υποχρέωση να διατηρηθεί η πραγματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά ούτε ότι επιβάλλεται να διαιωνιστούν τυχόν ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκτός σχεδίου ακίνητα.
Αποζημίωση σε ακραίες περιπτώσεις
Από την άλλη, το δικαστήριο κρίνει ότι θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες να αξιώσουν αποζημίωση σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις όπου στερούνται ουσιωδώς τη χρήση της ιδιοκτησίας τους (σε σχέση με τον προορισμό της), εφόσον αποδείξουν με αγωγή στα δικαστήρια ότι το βάρος του περιορισμού που τους επιβάλλεται ξεπερνά το εύλογο όριο ανοχής και αλληλεγγύης που δέχεται το Σύνταγμα.
Παράλληλα το ΣτΕ επιμένει ότι για τα αυθαίρετα που κτίστηκαν πριν από τις 31-1-83, η κρίση για οριστική εξαίρεσή τους, από την κατεδάφιση θα ήταν επιτρεπτή μόνο εάν είχε προηγηθεί ένταξη της περιοχής όπου βρίσκονται σε πολεοδομικό σχέδιο και είχε επομένως καταστεί οικιστική, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα ήταν η γενικευμένη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, που θα καθιστούσε πολύ δυσχερή ή και αδύνατο τον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση κρίθηκε σύμφωνο με το Σύνταγμα, Προεδρικό Διάταγμα για την περιοχή των Μεσογείων, κατά το σκέλος που πρόβλεψε τη ένταξη τμήματος της Ραφήνας σε ζώνη πρασίνου ("μπλοκάροντας" έτσι τη δόμηση) με στόχο να διατηρηθούν άθικτα τα σημεία σε δασικές περιοχές γύρω από την οικιστική ζώνη και να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Ιδιοκτήτες ακινήτων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι τέθηκαν υπέρμετροι περιορισμοί στην ιδιοκτησία τους που παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την ισότητα, την αναλογικότητα καθώς και το 1ο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) για την κατοχύρωση περιουσιακών δικαιωμάτων.
Μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι η επίμαχη ιδιωτική έκταση έχει αποκτήσει οικιστικό χαρακτήρα με ανάπτυξη κατοικιών και δίκτυα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. και οι περιορισμοί δόμησης παραβιάζουν τη δικαιολογημένη προσδοκία τους για μελλοντική ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης, αφού το κράτος (με πράξεις και παραλείψεις) επέτρεψε ή ανέχθηκε για πολλά χρόνια τη δημιουργία οικισμού.
Το ΣτΕ δέχθηκε, όμως, ότι η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα μιας περιοχής εκτός σχεδίου, δεν συνεπάγεται υποχρέωση του κράτους για διατήρηση της δημιουργηθείσας πραγματικής κατάστασης ούτε για ένταξή της στο σχέδιο πόλης, έστω και αν η οικιστική ανάπτυξη έγινε ανεκτή για μακρό χρονικό διάστημα.
Ούτε όμως επιβάλλεται για το κράτος η διαιώνιση ευνοϊκών ρυθμίσεων ούτε η διατήρηση και νομιμοποίηση αυθαίρετων οικιστικών συνόλων, ιδίως όταν η ένταξή τους στο σχέδιο δεν εναρμονίζεται με τον ευρύτερο χωροταξικό σχεδιασμό. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα η συζήτηση για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών


Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Ευ. Λιβιεράτο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, μια εβδομάδα πριν πάει στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του κόμματος για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών, που θα στηρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία από τα έσοδα που θα προέρχονται από τους υδρογονάνθρακες.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι σενάριο του μέλλοντος», αλλά «κάτι συγκεκριμένο και πρακτικό» και τόνισε ότι, με αυτό τον τρόπο, «συνδέουμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή σε ένα τρίπτυχο που είναι αδιαίρετο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Λιβιεράτο για το πώς προχωρούν τα πράγματα, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολύ σημαντικές πρόοδοι, γιατί εφαρμόζουμε μια εθνική στρατηγική που είχαμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κι αυτή τώρα αρχίζει να αποδίδει καρπούς».
Επιπλέον, τόνισε ότι οι σεισμικές έρευνες σε μια τεράστια περιοχή στη Μεσόγειο, το Ιόνιο και νότια της Κρήτης ολοκληρώνονται και ότι τα αποτελέσματα θα είναι «ένας πάρα πολύ σημαντικός οδηγός για την επόμενη φάση των γεωτρήσεων». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που υπάρχουν για τρεις γεωτρήσεις, χερσαίες και θαλάσσιες, στον δυτικό Πατραϊκό, το Κατάκολο και τον νομό Ιωαννίνων. «Προχωράει κάτι που έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινωνία αλλά και για την εθνική μας υπερηφάνεια, την εθνική μας κυριαρχία και υπόσταση» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εύστροφος ο αριστερός, ηλίθια η αριστερά

aristera
Μολονότι ο αριστερός (ως άτομο) είναι κατά κανόνα πολιτικά πιο εύστροφος από τον δεξιό, η αριστερά όμως ως χώρος είναι πενήντα φορές πιο ηλίθια από το χώρο της δεξιάς.

Η δεξιά πάντοτε ένωνε τις δυνάμεις της και εκφραζόταν από ένα χώρο, μέσω του οποίου επιδίωκαν οι συμμετέχοντες να πετύχουν όσα περισσότερα μπορούν που να συμφωνούν με την ιδεολογία τους. Έτσι ο βασιλικός, ο χριστιανοδημοκράτης, ο χουντικός και ο νεοφιλελεύθερος είναι όλοι μαζί σε έναν χώρο και προσπαθούν μέσω αυτού να ικανοποιήσουν τα ιδεολογικά προτάγματά τους. Προφανώς δεν ταυτίζονται ιδεολογικά ο χουντικός κι ο νεοφιλελεύθερος, αλλά μπροστά στην επίτευξη επιμέρους νικών ανέχονται ο ένας τον άλλον και προχωρούν μαζί.
Γιατί χώρια δεν θα μπορούσαν. Μόνο μαζί μπορούν να ‘χουν την πλειοψηφία και να περνούν αυτά που θέλουν.

Στην αριστερά κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο.
Έστω και σε ένα “και” να διαφωνεί κάποιος με κάποιον άλλον, αυτό αποτελεί επαρκή και αναγκαία αιτία για να φτιάξει ένα δικό του κόμμα ή μια δική του οργάνωση.
Έτσι, η αριστερά αποτελείται από χιλιάδες συλλογικότητες.
Κάθε παρέα και συλλογικότητα. Κάθε συλλογικότητα και ηγετίσκος.

Και φυσικά το κάθε αριστερό γκρουπούσκουλο μισεί πάνω απ’ όλα τα ομόσταβλά του.
Από το ίδιο σανό τρώνε άλλωστε και επομένως με αυτούς πρέπει να πλακώνεται αν θέλει να φάει λίγο απ’ αυτό.
Οι τσακωμοί δεν είναι απλώς ιδεολογικοί. Έτσι κι αλλιώς ακόμη αναζητείται η… τεράστια ιδεολογική διαφορά ανάεμσα στο Μ-Λ ΚΚΕ και στο ΚΚΕ (μ-λ) που τους κρατάει χώρια δεκαετίες τώρα!
Συνήθως δεν πρόκειται απλώς για τσακωμούς, αλλά για ανήθικα ξεκατινιάσματα και βρώμικα χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη.

Δεν περναέι ποτέ από το μυαλό αυτών των ηλιθίων αριστερών το ενδεχόμενο να μην πλακώνονται για το ποιος θα φάει το σανό του στάβλου τους, αλλά να πάνε όλοι μαζί να κατακτήσουν και τους άλλους στάβλους και το σανό τους μαζί.
Αυτά είναι… ουτοπία για τους αριστερούς της συμφοράς.
Είναι ουτοπία να συστρατευθείς με τους ιδεολογικούς σου συγγενείς για να πετύχεις επιμέρους στόχους.
Αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι ουτοπία να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι ίσοι, θα δουλεύουν χαρούμενοι, θα αγαπούν και θα σέβονται ο ένας τον άλλον, θα πάψει η εκμετάλλευση, θα εξαφανιστεί το κεφάλαιο, η ανθρωπότητα θα ζήσει χωρίς πολέμους και κουραφέξαλα.
Αν δεν μπορείς, ρε μπαγλαμά, να κάνεις το ελάχιστο, πώς θα πείσεις τον κόσμο ότι το μέγιστο που προτείνεις είναι εφαρμόσιμο;

Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύεις ούτε εσύ ο ίδιος ότι μπορεί να γίνει.
Το μόνο που επιζητείς είναι η διαιώνιση της αποψάρας σου.
Να είσαι στην “απ ‘όξω” και να κάθεσαι σε ολομέλειες, σε συνελεύσεις και σε καφενεία να αναλύεις τον καπιταλισμό πίνοντας τσίπουρα.
Αυτός είσαι ηλίθιε αριστερέ.

Την ίδια ώρα οι δεξιοί είναι όλοι μαζί και εφαρμόζουν, όπως μπορούν, το δικό τους μείγμα.
Δεν κατηγορήθηκε ποτέ στα σοβαρά ο χουντικός από τους ομοιδεάτες του ως… “πουλημένος ρεφορμιστής” επειδή συγχρωτίστηκε με τους φεντεραλιστές νεοφιλελεύθερους και τους λαϊκοδεξιούς και ανέχτηκε να περνάει μέρος της φιλοχουντικής ατζέντας έστω και μέσω αστικής δημοκρατίας.

Ούτε εσύ ηλίθιε αριστερέ είπες “Βορίδη δεν είσαι χουντικός πια!” επειδή δέχεται να περνάει όσα περισσότερες απ’ τις θέσεις του μπορεί, μέσω της αστικής δημοκρατίας.
Δεν έπαψε να είναι χουντικός επειδή έφυγε απ’ την ΕΠΕΝ, διέλυσε το Εθνικό Μέτωπο, έφυγε απ’ το ΛάΟΣ και πήγε στην αστικοδημοκρατική ΝΔ να εφαρμόσει τις ιδέες του.
Κλαίει η ψυχή του κάθε που πρέπει να καταφερθεί κατά της Χ.Α. και των μεθόδων της.
Αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να εμπλουτίζει την κυβερνητική πολιτική με τις χουνιτκες του μεθόδους.
Πες μου ηλίθιε αριστερέ: ο Βορίδης είναι ακόμη χουντικός ή πουλημένος ρεφορμιστής; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κέρδη για το αργό


Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, με το αργό τύπου Brent να οδηγεί τα κέρδη μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης στην Ευρώπη και ενώ η πολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να τροφοδοτεί την ανησυχία για τα επίπεδα της προσφοράς. 

Η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου επίσης στήριξε τις τιμές. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,48 δολ. ή 1,6% στα 93,45 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Την ίδια στιγμή, το συμβόλαιο Ιουλίου για το Brent ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,7% για να τερματίσει στα 102,06 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Στην Ευρώπη τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της μεταποίησης αιφνιδίασαν ευχάριστα τους επενδυτές. 

Ειδικότερα, η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ευρωζώνη υποχώρησε με το βραδύτερο ρυθμό του τελευταίου ενός και πλέον έτους το Μάιο, με τον δείκτη ΡΜΙ να ενισχύεται στις 48,3 μονάδες το Μάιο από 46,7 μονάδες τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της εταιρείας δεδομένων Markit.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Guardian - Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε! Καμία πραγματική ανάκαμψη στην Ελλάδα! Επίπλαστη η αλλαγή κλίματος - Είναι παιχνίδι τακτικής... με στόχο να δικαιολογηθεί η λιτότητα και η θεραπεία σοκ στην οποία έχει υποβληθεί η Αθήνα


"Κάθε συζήτηση για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι πρώιμη! Πρόκειται απλά για μια στρατηγική που απώτερο στόχο έχει να δικαιολογήσει την εφαρμογή της λιτότητας!".
Τα ανωτέρω διαμηνύει σε άκρως αυστηρό ύφος, με νέο δημοσίευμά της, η Guardian, επιχειρώντας να περιγράψει από τη δική της οπτική γωνία τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. 
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, πολιτικοί και τραπεζίτες επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο πως η Ελλάδα αλλάζει... Αλλά πόσο πραγματική είναι η ανάκαμψη; διερωτάται ο αρθρογράφος του επίμαχου δημοσιεύματος. Και προειδοποιεί:  Είναι όλα θέμα τακτικής! Μόνη εξήγηση... η ανάγκη να δικαιολογηθεί η θεραπεία σοκ στην οποίαν υποβάλλεται η Ελλάδα!
"Τις τελευταίες εβδομάδες, η Αθήνα έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει τους πάντες πως οι άσχημες ημέρες για την ελληνική οικονομία αποτελούν πλέον παρελθόν", επισημαίνει η Guardian, για να τονίσει: Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μιλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί για το ελληνικό success story. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλούν διαρκώς για αλλαγή σελίδας. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι συστήνουν προς πάσα κατεύθυνση πως όλοι πρέπει να ξεχάσουμε το περίφημο Grexit (έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) και το αντικαταστήσουμε με το νέο...  Greecovery (ανάκαμψη της Ελλάδας). 
Αλλά, όπως διαμηνύει στη συνέχεια η εφημερίδα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου αλλού: Εάν η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης και της Ουάσιγκτον μπορεί να ισχυριστεί πως έσωσε την Ελλάδα, τότε θα μειωθεί η σφοδρή κριτική που ασκείται για τις πολιτικές λιτότητας που υιοθετούνται σε ολοένα και περισσότερες χώρες. 
"Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μπροστά σε μιια ακόμη μεγάλη αλήθεια: Η ελληνική οικονομία παραμένει ακόμη ασθενική και άρρωστη", προσθέτει η Guardian, επικαλούμενη την πρόσφατη εκτίμηση του ΟΟΣΑ, πως η Ελλάδα δεν θα  επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, αλλά αντίθετα θα καταγράψει ύφεση 1,2%.... 
"Αυτό τελικά είναι το σλόγκαν του 21ου αιώνα: Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά δυστυχώς ο ασθενής απεβίωσε!", καταλήγει η εφημερίδα. 
ΠΗΓΗ:.bankingnews.gr