Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

«Κρυφές» μειώσεις συντάξεων για μισθωτούς

Από το efsyn.gr
Με αισθητές μειώσεις κινδυνεύουν οι συντάξεις των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε ο γραμματέας Εργασίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Χρήστος Μέγας, με αναλυτική δήλωσή του στην «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για την αφαίρεση των επιδομάτων και δώρων (13ου και 14ου μισθού) από τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα -αφαίρεση που έχει..

ΕΙΑ: Aυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Ιανουαρίου σε 431,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση..

ΙΜΟ 2020: Τα κινεζικά διυλιστήρια χωλαίνουν

Από το naftikachronika.gr
Tα κινεζικά διυλιστήρια δύσκολα θα αυξήσουν την παραγωγή αποθειωμένων καυσίμων λόγω απουσίας υποδομών, παρά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για φοροαπαλλαγές με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής.

Η έλλειψη προσφοράς από κινεζικής πλευράς κατ’ επέκταση σημαίνει ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τη μεγάλη..

Στο δικαστήριο στέλνουν την Total για τη μείωση των εκπομπών αερίων

Από το worldenergynews.gr
Αντιμέτωπη με την κατηγορία ότι ολιγωρεί στο θέμα της μείωσης των εκπομπών άνθρακα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, βρίσκεται η γαλλική Total .Δεκατέσσερις τοπικοί φορείς και έξι οργανώσεις ακτιβιστών ζήτησαν από γαλλικό δικαστήριο να δώσει εντολή στον πετρελαϊκό κολοσσό Total να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, όπως ανακοίνωσαν ομάδες ακτιβιστών.

Όπως αναμεταδίδει το Bloomberg, η πρόσφατη..

Πιέσεις στον ΙΜΟ να απαγορεύσει το ναυτιλιακό καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Περιβαλλοντικές οργανώσεις ζήτησαν την απαγόρευση της χρήσης νέων καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στην περιοχή της Αρκτικής,  επικαλούμενες έρευνα που δείχνει ότι τα μείγματα των καυσίμων πλοίων ενισχύουν τις ρυπογόνες εκπομπές άνθρακα στο περιβάλλον.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, ο Ναυτιλιακός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) απαγόρευσε..

Ποιο είναι το σχέδιο της ΔΕΠΑ για το LNG bunker vessel μετά τη συμφωνία με την ΕΤΕπ

Από το naftemporiki.gr
Πρόσω ολοταχώς βάζει η Ελλάδα προκειμένου να προλάβει τον ανταγωνισμό για τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου ως ναυτιλιακό καύσιμο. Η Δυτική Μεσόγειος, στη Βαρκελώνη έχει ήδη τις εγκαταστάσεις για να εφοδιάζει πλοία με φυσικό αέριο, ενώ και η Ιταλία ξεκίνησε την κατασκευή ενός μικρού πλοίου εφοδιασμού «LNG bunker vessel». Η χώρα μας με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ προχωρά ταχέως στην..

Μια χαμένη δεκαετία για τη μετοχή της Exxon Mobil

Από το capital.gr
Είναι λες και η τελευταία δεκαετία δεν συνέβη ποτέ για τους επενδυτές των μετοχών της Exxon Mobil.

Η μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού, το πάλαι ποτέ χρυσό χαρτί των Big Oil, έκλεισε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο..

Η Ερυθρά Θάλασσα απελευθερώνει ποσότητες ρυπογόνων αερίων μεγαλύτερες και από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες

Από το worldenergynews.gr
Μεγάλες ποσότητες αερίων υδρογονανθράκων, όπως αιθάνιο και προπάνιο, απελευθερώνονται από τα βάθη της βόρειας Ερυθράς Θάλασσας, όπως αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της στη συγκεκριμένη περιοχή, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς.

Οι ερευνητές από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κύπρο εκτιμούν ότι αυτοί οι αέριοι ρύποι εισέρχονται..

3 "ιερά" βουνά, θυσία των πολιτικών στο βωμό της κερδοσκοπίας των αιολικών.


Από το greeklignite.blogspot.com
Έχω γράψει κατ' επανάληψη πως τα αιολικά είναι η χειρότερη μορφή κερδοσκοπίας, δεν έχουν πραγματική σχέση με ηλεκτροπαραγωγή. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα θα περίμενε κανείς οι διοικούντες τουλάχιστον να σκέφτονται πριν εγκρίνουν "επενδύσεις", καθώς οι επενδύσεις πρέπει ν' αποπληρωθούν κι αυτό σημαίνει λεφτά που βγαίνουν απ' την τσέπη των πολλών, όχι των επενδυτών.

Αφού λοιπόν οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους "επενδυτές" σάρωσαν Στερεά και Πελοπόννησο, αφού εξόντωσαν τους κατά τα λοιπά..