Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η δημόσια διαβούλευση ανοίγει τώρα για το στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία (2021-2027)

 


Η κρίση COVID-19 τόνισε τη ζωτική σημασία της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται στο προηγούμενο στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ 2014-2020. Στοχεύει στη διατήρηση και τη βελτίωση των υψηλών προτύπων υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους της ΕΕ - επίσης υπό το φως των νέων συνθηκών και θα βοηθήσει στην προετοιμασία για νέες κρίσεις και απειλές. Θα προσδιορίσει βασικούς στόχους και θα καθορίσει ένα στρατηγικό πλαίσιο για να ενθαρρύνει τις χώρες της ΕΕ και τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛΠΕ

 


Θάλασσα από ...Πλαστικά Κινδυνεύει να Γίνει η Μεσόγειος (infographics)

 


Το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτυπώνει στοιχεία σοκ από την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN) όπου διαπιστώνεται ότι περίπου 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα κάθε χρόνο, ποσότητα που ισοδυναμεί με περισσότερα από 500 κοντέινερ ημερησίως. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με την έκθεση περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τόνοι πλαστικών έχουν ήδη συσσωρευτεί μέχρι σήμερα στη Μεσόγειο. Όπως τονίζει η Ένωση, εάν..

160 εκατ. δολάρια πληρώνει η Vitol για υπόθεση με δωροδοκίες σε Βραζιλία, Ισημερινό και Μεξικό

 


Ο μεγαλύτερος έμπορος πετρελαίου στον κόσμο, δηλαδή ο οίκος εμπορευμάτων Vitol, συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 160 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία για υπόθεση δωροδοκίας και διαφθοράς.

Σύμφωνα με την FT, η Vitol δωροδόκησε αξιωματούχους και στελέχη πετρελαϊκών στη Βραζιλία, τον Ισημερινό και το Μεξικό επί 15 χρόνια για να..

Λεφτά υπάρχουν μόνο για την πράσινη ενέργεια

 


Ο όρος "ενεργειακή μετάβαση" χρησιμοποιείται για να καταδείξει τη μετάβαση από τη χρήση πετρελαίου προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Γνωρίζουν όμως οι Έλληνες από πού προήλθε ο συγκεκριμένος όρος και ποιών το αφήγημα εξυπηρετεί η χρήση του; Ο όρος ενεργειακή μετάβαση, στα γερμανικά "Energie-Wende", πρωτοεμφανίστηκε το 1980 σε βιβλίο, το οποίο έγραψαν στελέχη του Γερμανικού Oικολογικού Ινστιτούτου "Öko-Institut". Τίτλος του βιβλίου: "Ενεργειακή μετάβαση, ανάπτυξη και ευημερία χωρίς πετρέλαιο και ουράνιο".

Το "Energie-Wende" των Γερμανών Οικολόγων του 1980 αποτελεί..