Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στις ΗΠΑ επιρρίπτει την ευθύνη για την πτώση των τιμών του πετρελαίου το Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν Bijan Namdar Zanganeh κατηγόρησε σήμερα (21/6) τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπεύθυνες για την συνεχιζόμενη πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, όπως μετέδωσε η Press TV.

Ο ίδιος τόνισε, ότι οι ΗΠΑ αύξησαν την παραγωγή πετρελαίου κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως, προσθέτοντας ότι αυτό είναι..

ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ


Η Lukoil μείωσε δραματικά τις επενδύσεις σε έρευνες υδρογονανθράκων στη Ρουμανία

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil επένδυσε μόνο το ποσό των 12,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 για την ανάπτυξη του πεδίου Trident X στη ρουμανική ΑΟΖ στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο συνεκμεταλλεύεται με την ρουμανική Romgaz.

Το ποσό αυτό ήταν πάνω από 27 φορές χαμηλότερο, από αυτό που διέθεσε η Lukoil το 2015 για τα υπεράκτια πεδία που λειτουργούσε στη Ρουμανική Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει η ιστοσελίδα economica.net. 

Η μείωση αυτή όπως..

Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!

Από το gsee.gr
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας & η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, εκφράζουν για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως αυτή δρομολογείται μέσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται πειθήνια στα κελεύσματα των δανειστών.

Μέσω της Δράσης «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!», καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στόχος μας είναι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου που παίζεται μεταξύ της διοίκησης της Εταιρίας και του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ.

Στις καταγγελίες του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ για επιλήψιμη δικαστικά άσκηση των καθηκόντων κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας είχαμε την εκκωφαντική σιωπή της Διοίκησης των ΕΛΠΕ σε αυτές τις καταγγελίες. Μερικές μόνον ημέρες αργότερα - με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου συνεδρίου Υδρογονανθράκων από το ΠΣΕΕΠ - είδαμε ..

ΕΙΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε η επεξεργασία πετρελαιοειδών στα διυλιστήρια των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η επεξεργασία πετρελαιοειδών στα αμερικανικά διυλιστήρια έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στα τέλη Μαΐου του 2017, διυλίζοντας συνολικά κατά μέσο όρο 17,7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η ΕΙΑ επισημαίνει, ότι το επίπεδο των 17 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα έχει ξεπεραστεί μόλις 24 φορές από το 1990, οπότε τηρούνται αρχεία, με την τελευταία φορά πάντως να καταγράφεται το 2015.

Ωστόσο..

Πως τελειώνει το παζάρι κυβέρνησης-Λάτση για τη διοίκηση των ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Paneuropean (όμιλος Λάτση) για το θέμα των Ελληνικών Πετρελαίων. Η μέρα της εξ αναβολής Γενικής Συνέλευσης πλησιάζει (Παρασκευή 23 Ιουνίου) και οι δυο πλευρές συνεχίζουν τις συζητήσεις για την επίλυση των θεμάτων που προκάλεσαν την εμπλοκή.

Κυβερνητικές πηγές δείχνουν τη λύση να δίνεται μέσα..

Περού: Απολιθωμένο ον προβληματίζει τους επιστήμονες - Δεν είναι σίγουροι εάν είναι ανθρώπινο (βίντεο)

Από το pronews.gr
Τα υπολείμματα ενός μουμιοποιημένου ή απολιθωμένου καλύτερα πτώματος  ανακαλύφθηκαν στο Περού στο πλαίσιο ανασκαφών σε περιοχή λίγο έξω από την  Nazca. Τα ευρήματα εξετάζονται από επιστήμονες για να δουν..

Ανεξάρτητη αποτίμηση θα κάνουν τα ΕΛΠΕ για το ΔΕΣΦΑ – Ποια στάση θα τηρήσει ο όμιλος στην αποκρατικοποίηση

Από το energypress.gr
Εν αναμονή της επίσημης προκήρυξης του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια , τα οποία θα διαθέσουν το σύνολο της συμμετοχής τους (35%) έχουν ήδη δώσει την αρχική τους συναίνεση για την έναρξη της διαδικασίας.

Αυτή η αρχική έγκριση αναμένεται να επισημοποιηθεί τυπικά στην έκτακτη ΓΣ του ομίλου που έχει οριστεί για τις 6 Ιουλίου. Όπως διευκρινίζουν ωστόσο πηγές του ομίλου, είναι σαφές ότι..

Τετραπλασιάστηκαν τα Κέρδη του Ομίλου ΔΕΠΑ το 2016

Από το energia.gr
Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΠΑ σε ενοποιημένο επίπεδο το 2016, καθώς ανήλθαν σε 130,72 εκατ. ευρώ, έναντι 33,15 εκατ, το 2015,  σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις.

Σε επίπεδο μητρικής, τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν σε 105,78 εκατ. ευρώ, έναντι 14,156 εκατ. το προηγούμενο έτος. Ευνοϊκά επέδρασαν στο τελικό αποτέλεσμα η ..

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Ν. Κορέας σε ΥΦΑ

Από το naftikachronika.gr
Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκε αύξηση ύψους 12,4% στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ν. Κορέας, συγκριτικά με τις εισαγωγές του αντίστοιχου μήνα το 2016.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ν. Κορέα, η δεύτερη χώρα εισαγωγής ΥΦΑ παγκοσμίως, εισήγαγε τον περασμένο μήνα 2,49 εκατ. τόνους LNG, συγκριτικά με τα 2,21 εκατ. τόνους που είχε εισάγει τον ίδιο μήνα πέρσι.

Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ΥΦΑ του κόσμου, ήταν για μια..

Στην Δυτική Αττική οι πιο επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας

Από το eleftherostypos.gr
Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Δυτικής Αττικής στη φιλοξενία της πλειονότητας των πιο επικίνδυνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την κατάρτιση του πίνακα όσων υπάγονται στον Κανονισμό Σεβέζο.

Ο Κανονισμός αυτός πήρε το όνομά του από το ατύχημα που έγινε στην ομώνυμη ιταλική πόλη το 1976, όταν διέρρευσαν δηλητηριώδη αέρια από ένα εργοστάσιο που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Με βάση τον Κανονισμό, πρέπει κάθε βιομηχανική εγκατάσταση στην οποία..

Προς EBITDA 450 εκατ ευρώ τα ΕΛΠΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Από το worldenergynews.gr
Προς υψηλή κερδοφορία 450 εκατ ευρώ βαίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο νούμερο αυτό δείχνει ότι θα ανέλθει το EBITDA, δηλαδή τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων.

Κατά την γενική συνέλευση της Παρασκευής αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες ..