Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΟΠΕΚ: Στο 121% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Ιούνιο 2018

Από το worldenergynews.gr
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και οι συμμετέχουσες χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ πέτυχαν ένα επίπεδο συμμόρφωσης 121% τον Ιούνιο του 2018, δήλωσε ο ΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης των Υπουργών (JMMC) συμφώνησε να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες και τις εξελίξεις της αγοράς πετρελαίου με στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας της αγοράς προς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Από το pseep.gr
Αντιλαµβανόµαστε πλήρως το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η κυβέρνηση οδηγούµενη από την εµµονική της στάση απέναντι στο ξεπούληµα των ενεργειακών εταιρειών και ειδικότερα των ΕΛΠΕ.
Είναι αλήθεια ότι περιµέναµε γρηγορότερα να βάλουν στο τραπέζι, µέσω των ελεγχόµενων από τους ίδιους και καλοπληρωµένων από την ∆ιοίκηση της Εταιρείας ΜΜΕ, το χαρτί των αποδοχών µας.

Όµως είναι θλιβερό να µην αντιλαµβάνονται ότι..

Χοντραίνει το παιχνίδι για τα ΕΛΠΕ, φθινόπωρο οι δεσμευτικές προσφορές

Από το energypress.gr
Στο ενδεχόμενο συμμαχιών των δύο υποψηφίων για τη διεκδίκηση των ΕΛΠΕ, και με άλλες ενεργειακές εταιρείες, εστιάζεται το από εδώ και πέρα ενδιαφέρον στη κούρσα για την εξαγορά του 50,1% του μεγαλύτερου ελληνικού πετρελαικού ομίλου.

Στον απόηχο της αναμενόμενης συνέχισης στην επόμενη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, των δύο κορυφαίων διεθνώς traders, δηλαδή της ελβετικής Glencore και της ολλανδικής Vitol, άνθρωποι που παρακολουθούν τις διεργασίες, δεν αποκλείουν ως το φθινόπωρο - οπότε..