Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Valeura: Τα test δείχνουν κοιτάσματα 20 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην Τουρκία

Από το worldenergynews.gr
Η Valeura ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/1/2019 ότι τα ευρήματα από ένα δοκιμαστικό πηγάδι στη λεκάνη της τουρκικής Θράκης, όπου δραστηριοποιείται με την νορβηγική Equinor, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της περιοχής για την εξόρυξη αερίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Valeura και οι συνεργάτες της, εκτιμούν ότι υπάρχουν σε 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή ..

H Saudi Aramco εξαγοράζει το 20% της Hyundai Oilbank έναντι 1,6 δισ. δολαρίων

Από το energypress.gr
H Saudi Aramco σχεδιάζει να επενδύσει ως και $1,6 δισ. για το 20% στη νοτιοκορεατική πετρελαϊκή Hyundai Oilbank.

Η κρατική σαουδαραβική εταιρεία είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος στην τρίτη μεγαλύτερη νοτιοκορεατική πετρελαϊκή εταιρεία, την S-Oil, με ποσοστό 63,41%.

Η συμφωνία θα βοηθήσει την Aramco να δώσει..

Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Από το gsee.gr
Η αύξηση  του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε, χρησιμοποιείται ως φύλλο συκής για τη μη αποδοχή του κυρίαρχου αιτήματος της ΓΣΕΕ, για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ,χωρίς διακρίσεις και με ταυτόχρονη νομοθέτηση της αποκατάστασης της αρμοδιότητας του εφεξής καθορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, για όλους τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Η ΓΣΕΕ θεωρεί επί της αρχής, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι επιβεβλημένη και κινείται σε θετική κατεύθυνση, θέτει όμως για μία ακόμα..

Ξενόφος: Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου οι προσφορές για ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων στο πρώτο εξάμηνο του έτους ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Forum καθώς όπως είπε, το 2019 είναι εκλογική χρονιά και είναι αναμενόμενο στη συνέχεια ο ρυθμός να επιβραδυνθεί.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν τώρα, οι προσφορές για το 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένονται..

Τρία ερωτήματα για τη διχοτόμηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ζητούν απαντήσεις

Από το worldenergynews.gr
Παρά το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ το 2018 θα παρουσιάσει μειωμένη κερδοφορία έναντι του 2017 εντούτους τα EBITDA της θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη τα 100 εκατ ευρώ.
Παράλληλα όπως είναι γνωστό η εταιρία διαθέτει και μια σημαντική ρευστότητα που ανερχόταν στα 300 εκατ ευρώ στις αρχές του 2018.
Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία κατά την φάση της διχοτόμησης που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο κατά το οποίο θα πουληθεί το τμήμα που θα αφορά την εμπορία.
Ενώ υπο κρατικό έλεγχο θα παραμείνει..

Αίγυπτος: «Πράσινο φως» από τη Βουλή για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου με την Κύπρο

Από το pronews.gr
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου ενέκρινε την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου με την Κύπρο.

Η Επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Κυριακή το προεδρικό διάταγμα για τη συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου αναφορικά με την κατασκευή του υποθαλάσσιου..