Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποιούν για αύξηση της τιμής του πετρελαίου το 2019

Από το huffingtonpost.gr
Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κυμανθούν κατά μέσο όρο στα 70 δολάρια το βαρέλι, μέσα στο 2019, σε σύγκριση με τον μέσο όρο τιμών στα 53 δολάρια το βαρέλι το 2018, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Σουχάιλ Αλ Μαζρούι στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

“Σήμερα κοιτάμε σε μία μέση τιμή γύρω στα 70 δολάρια για το πετρέλαιο Brent, από 53 δολάρια [τον περασμένο χρόνο],” δήλωσε..

Μόνο το 5% της Γης παραμένει ανέγγιχτο από τον άνθρωπο

Από το naftemporiki.gr
Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο τοπίο από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη από τη ΜΚΟ Nature Conservancy με έδρα τις ΗΠΑ.

Η έρευνα αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για τη στρατηγική προστασίας του πλανήτη κατά τα προσεχή έτη.

Η νέα μελέτη υπολογίζει ότι μόνο το 5% της γήινης επιφάνειας είναι επί του παρόντος ανεπηρέαστη από τους ανθρώπους, πολύ χαμηλότερο ποσοστό..

Baker Hughes: Μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, καθώς περισσότεροι παραγωγοί, όπως η Occidental Petroleum Corp, έγιναν πιο συντηρητικοί στα σχέδια τους για  γεωτρήσεις το 2019 λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την ανάκαμψη των τιμών των αργού πετρελαίου.

Οι πλατφόρμες μειώθηκαν κατά τέσσερις την εβδομάδα έως τις 11 Ιανουαρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 873,  σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή 11/1/2019

Η καταμέτρηση της εξέλιξης των ΗΠΑ, ένας πρώιμος..