Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Range-R Συσκευή που βλέπει μέσα από τοίχους στα χέρια της Αστυνομίας

L-3 Communications Range-R range-r
Range-R: Έχουμε όλοι επίγνωση των μαζικών παρακολουθήσεων της NSA. Από τις τηλεφωνικές κλήσεις μας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γενικότερα οι δραστηριότητες στον παγκόσμιο ιστό, τα πάντα μπορούν να ελέγχονται από τις Αρχές. Όμως όπως φαίνεται έχουν περάσει κάθε όριο, χρησιμοποιώντας ένα νέο τρόπο κατασκοπίας. Μαντέψτε τι;

Οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που τους επιτρέπει να βλέπουν μέσα από τοίχους των κτιρίων και να παρακολουθούν ότι συμβαίνει. Για άλλη μια φορά υπάρχουν ερωτήματα για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων έχει γίνει απλώς μια έννοια, που όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει ακόμη και μέσα στα σπίτια μας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση της USA Today, πάνω από 50 υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Αμερική, όπως την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) και οι U.S. Marshals, χρησιμοποιούν κρυφά το νέο ραντάρ τα τελευταία δύο χρόνια. Το γεγονός ήρθε στο φως μόλις τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας στο Ντένβερ.

Η συσκευή, που ονομάστηκε Range-R, στέλνει ραδιοκύματα που μπορούν να ανιχνεύσουν την παραμικρή κίνηση, (ακόμα και την αναπνοή), από απόσταση 15 μέτρων, όπως κατέθεσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που περιγράφει το Range-R.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η τοποθέτηση της συσκευής στο εξωτερικό ενός σπιτιού. Οι χειριστές της συσκευής αρχίζουν να μεταδίδουν παλμούς του ραντάρ μέσα από τον τοίχο, κάτι που τους επιτρέπει να σαρώσουν κάθε αντικείμενο μέσα στο σπίτι που παρακολουθούν. Χρησιμοποιώντας την συσκευή μπορούν να ανιχνεύσουν από ένα κινούμενο αντικείμενο, που το χαρακτηρίζουν «κινούμενο» (πιο ενεργό) μέχρι και μια «ανάσα» (λιγότερο ενεργό).

Πάνω από 200 συσκευές Range-R έχουν πωληθεί σε «50 υπηρεσίες επιβολής του νόμου με κόστος περίπου 6.000 δολάρια η καθεμία» από μια εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ονομάζεται L-3 Communications.renge r range-r
renge r range-r
Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρεία περιγράφει:

Η συσκευή καλύπτει ένα κωνικό χώρο 160 μοιρών και λειτουργεί από απόσταση 15 μέτρων περίπου.
Η ευαισθησία του Range-R είναι επαρκής για την ανίχνευση ανθρώπινης αναπνοής, γεγονός που καθιστά δύσκολο στον καθένα να κρυφτεί.
Μπορεί να «διεισδύσει σε ένα κοινό οικοδομικό τοίχο, από την οροφή ή κάθε τύπου δαπέδων όπως από σκυρόδεμα, μπλοκ, τούβλο, ξύλο, γυαλί, στόκο κ.λπ. Ωστόσο, δεν μπορεί να διαπεράσει μέταλλο.»
Εάν ένας τοίχος είναι κορεσμένος με νερό (έχει πολύ υγρασία), αυτό μπορεί επίσης να μειώσει τη δράση της συσκευής.
Ίσως καταλαβαίνω τον λόγο που οι Αρχές χρειάζονται έναν πολύ σύγχρονο εξοπλισμό για την αναζήτηση εγκληματιών, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το αποσιωπούν. Ίσως γιατί αναγνωρίζουν και αυτοί ότι η χρήση τέτοιων συσκευών είναι ανορθόδοξη και αντίθετη με τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Και αν δεν το αναγνωρίζουν, υπάρχει πρόβλημα. Γιατί άραγε να χρειάζεται ένα ένταλμα έρευνας;



ΠΗΓΗ:iguru.gr

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ελαιόλαδο


Στην Ανδαλουσία της Ισπανίας κατασκευάστηκε μία πιλοτική μονάδα, από μια κοινοπραξία Ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταίρων, η οποία εκμεταλλεύεται τα τοξικά απόβλητα από την παραγωγή ελαιόλαδου, και παράγει ενέργεια χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο διαδικασία τριών σταδίων.
Συντονισμένη από τη σουηδική εταιρεία τεχνολογίας κυψελών καυσίμου PowerCell, με συμμετέχοντες από την Ισπανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το διετές χρηματοδοτούμενο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία Biogas2PEM-FC, έληξε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2014. Στόχος του έργου ήταν αρχικά μια τεχνολογία που θα παρέχει μια αξιόπιστη, αποδοτική και αποτελεσματική λύση συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, κατάλληλη για την επιτόπου παραγωγή ενέργειας με χρήση των αγροτικών αποβλήτων.
Η κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας αποσκοπεί στην αποφυγή της απόρριψης των επιβλαβών αποβλήτων για το περιβάλλον που προέρχονται από την παραγωγή ελαιόλαδου. "Τα απόβλητα αυτά περιέχουν φυτοφάρμακα και τοξικές οργανικές ενώσεις, επίσης όξινες και με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Επί του παρόντος, η αποθήκευση των αποβλήτων γίνεται σε χώρους υγειονομικής ταφής, η οποία είναι πολύ δαπανηρή και αποτελεί μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον", δήλωσαν οι συντονιστές του Biogas2PEM-FC.
Οι εταίροι ανέπτυξαν ένα σύστημα τριών σταδίων για να επιτευχθεί η μετατροπή των αποβλήτων σε ενέργεια. Κατά το πρώτο στάδιο παράγεται βιοαέριο μέσω αναερόβιας χώνευσης. Στο δεύτερο στάδιο ένας αναμορφωτής μετατρέπει το βιοαέριο σε ένα αέριο πλούσιο σε υδρογόνο. Τέλος, στο τρίτο στάδιο, ένα σύστημα κυψελών καυσίμου παράγει ενέργεια.
"Εκτιμάται ότι έως και 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λυμάτων παράγονται ετησίως, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων μηνών σε μια εφαρμογή παραγωγής ελαιόλαδου, ποσότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοαερίου. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε σε αυτό το έργο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για άλλα γεωργικά απόβλητα", δήλωσε ο Per Ekdunge, συντονιστής του έργου και αντιπρόεδρος της PowerCell Sweden AB.
(ο Βασίλης Δέλας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός της Activus)


ΠΗΓΗ:energypress.gr