Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Σε χαμηλό εξαμήνου η παραγωγή πετρελαίου του OPEC

Από το energypress.gr
Η παραγωγή του OPEC διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, αλλά η αμερικανική σχιστολιθική παραγωγή περιορίστηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός οργανισμός στη μηνιαία του πετρελαϊκή έκθεση.

Ο OPEC ανακοίνωσε ότι..

Η Συρία ξεκινά έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού το 2019

Από το worldenergynews.gr
Η έρευνα για το αέριο της ανοικτής θάλασσας στη Συρία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας, σύμφωνα με τη συριακή εφημερίδα al-Watan την Τετάρτη 13/12.

Ο υπουργός πετρελαίου και ορυκτών πόρων Ali Ghanem δήλωσε ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις για πέντε υπεράκτιες μονάδες με «φιλικές χώρες». Το δημοσίευμα δεν ανέφερε ποιες χώρες ή εταιρείες συμμετείχαν.

Τα αποθέματα ανοικτής θάλασσας  της Συρίας εκτιμώνται..

Ανακοίνωση – Κάλεσμα ΠΟΕ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η υιοθέτηση μνημονιακών απαιτήσεων και δεσμεύσεων συνεχίζεται.
Οι Ενεργειακές Αποκρατικοποιήσεις σε συνέχεια του ξεπουλήματος του τραπεζικού συστήματος
(ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ) είναι προ των πυλών .

Κύριοι της Κυβέρνησης ,

Όλοι γνωρίζουμε τη γεωστρατηγική σημασία..

Λήξη «συναγερμού» έξω από τα γραφεία των ΕΛΠΕ μετά από έλεγχο σε ύποπτο όχημα

Από το newpost.gr
Συναγερμός σήμανε το πρωί στα Ελληνικά Πετρέλαια, όταν όχημα το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά στα γραφεία στην οδό Χειμμάρας στο Μαρούσι θεωρήθηκε ύποπτο. 

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε από τους υπεύθυνους ασφάλειας του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, το οποίο έλεγξε το όχημα χωρίς να προκύψει τελικά κάτι ύποπτο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από την κινητοποίηση αυτή στους γύρω δρόμους επικράτησε κομφούζιο. 

Αρμονικές σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες επιδιώκουν οι εταιρίες που συμμετέχουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση που σχετίζεται με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες (12/12) στα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Εκπρόσωποι των τεσσάρων εταιριών που έχουν το ρόλο του operator στις έρευνες χερσαίων και θαλάσσιων πεδίων της χώρας συναντήθηκαν προκειμένου..

"Βόμβα" για σύνταξη στα 72 για τις επικουρικές

Από το capital.gr
"Βόμβα" για έμμεση αύξηση ορίων ηλικίας στα 72 ή ακόμη και στα 80 κρύβει ο νέος νόμος για τις επικουρικές συντάξεις με αίτηση από 1/1/2015 και μετά, γιατί το ποσό που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι για το διάστημα εισφορών από το 2015 και μετά καθορίζεται με βάση την ηλικία συνταξιοδότησης και όσο μεγαλύτερη είναι τόσο θα περιορίζονται οι απώλειες στο μέλλον.

Όπως αναφέρει ..

Η ExxonMobil θα δώσει λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις δραστηριότητές της

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η αλλαγή του κλίματος θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της, σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην αποφυγή κριτικών και στην πρόληψη μιας δέσμης μέτρων το επόμενο έτος.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ δήλωσε στις ρυθμιστικές αρχές, ότι το συμβούλιο συμφώνησε να παρέχει στους μετόχους πληροφορίες σχετικά με τις "ευαισθησίες στην ενεργειακή ζήτηση, τις συνέπειες των σεναρίων των δύο βαθμών Κελσίου και την τοποθέτηση για ένα μέλλον με λιγότερο άνθρακα".

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ..

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από το gsee.gr
Πριν από περίπου ένα μήνα γίναμε θεατές μιας ανείπωτης τραγωδίας και καταστροφής στη Δυτική Αττική με επίκεντρο τη Μάνδρα. Δεν μπορούμε, όμως, να παραμένουμε «θεατές» στη δοκιμασία των πληγέντων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους που μετά την άνιση μάχη με τις φονικές πλημμύρες, καλούνται να δώσουν έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα για τη στοιχειώδη διαβίωσή τους.

Από τη διαρκή επικοινωνία και καθημερινή επαφή των Συνδικάτων με εργαζόμενους μέλη τους στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την ειδική επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, διαγνώσθηκαν οι ανάγκες, διαπιστώθηκαν ..

Νέες εναλλακτικές διαδρομές μεταφοράς LNG από τη Δύση προς την Ανατολή

Από το naftikachronika.gr
Φαίνεται ότι οι μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αμερική προς τις υπόλοιπες αγορές, μέσω της Διώρυγας του Παναμά, δεν πραγματοποιούνται ανάλογα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Τον Ιούνιο του 2016, όταν εγκαινιάστηκε η νέα Διώρυγα του Παναμά, σχεδιάστηκαν και οι πρώτες εξαγωγές φυσικού αερίου από σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ, με την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της εγκατάστασης του τερματικού..